“Fac tot ceea ce pot” – Scrisoarea unei mame singure catre copii

“Fac tot ceea ce pot” – Scrisoarea unei mame singure catre copii

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2019 in De Suflet

O mama singura este o mama puternica!

Nu este usor sa fii mama, mai ales mama singura. Ea joaca atat de multe roluri incat nu stie cum sa se mai imparta, ce si cum sa faca pentru ca puii ei sa fie fericiti si sa nu simta lipsa celui de-al doilea parinte.

Greutatile pe care le intampina sunt mai greu de suportat si mai greu de rezolvat atunci cand esti singura decat atunci cand sunt doi care se sprijina unul pe celalalt.

O mama singura se teme intotdeauna ca nu face totul asa cum trebuie, ca este judecata si ca nu ii ofera copilului ei tot ceea ce el are nevoie.

O mama singura este tot un om, un om care greseste, un om care esueaza, dar este un om puternic, un om care se ridica de jos ori de cate ori e nevoie si merge mai departe cu capul sus.

Orice mama singura vrea ca puii ei sa stie urmatoarele lucruri:

1. “Fac tot ceea ce pot”

Stiu ca nu pare, dar chiar asa este. Cu siguranta ar fi fost mult mai usor ca mama si tata sa fie alaturi de tine, ar fi mai usor si pentru mama ca tatal sa fie alaturi de ea si sa o ajute sa creasca impreuna copii frumosi si fericiti.
Lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum ne dorim, dar trebuie sa mergem mai departe indiferent de situatie.

2. “Tu esti lumea mea”

Copilul ei este omul pentru care face orice. Omul pentru care a mers mai departe si a depasit cele mai grele momente din viata ei, omul pentru care si-ar da viata fara sa stea pe ganduri. Cu toate astea, o mama singura are si ea nevoie de timpul ei, de viata ei personala si de lucruri care sa o faca sa se simta bine.

3. “Stiu ca sunt momente in care nu ma suporti”

Acestea sunt momentele in care nu te lasa sa faci ce vrei, in care nu te asculta, in care pare a fi “politistul rau” care nu face altceva decat sa sanctioneze. Face toate aceste lucruri pentru ca puiul ei sa creasca frumos si sa aiba o educatie aleasa. Face asta pentru viitorul lui si pentru omul care o sa devina peste ani si ani.

4. “Te iubesc chiar si cand ne certam”

Stii momentele in care va certati si ea tipa la tine si tu tipi la ea si ii spui ca ai vrea sa ai o alta mama mai buna? Nimic nu o distruge mai tare, dar ea continua sa te iubeasca chiar si in acele momente. Astfel cum iti explici ca ea vine si te ia in brate si te saruta pe frunte?

5. “Intr-o zi o sa intelegi”

Atunci cand vei fi parinte vei intelege tot ceea ce a facut ea pentru tine. Vei intelege certurile, discutiile, refuzurile si momentele mai putin placute. Ii vei intelege grijile, nevoile si toate starile prin care a trecut. Dar ar vrea ca tu sa nu treci prin experienta ei, si tu sa nu joci rol de parinte dublu.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!