Emotiile ne atentioneaza cand urmeaza ceva rau in viata noastra! Asculta-ti emotiile!

Emotiile ne atentioneaza cand urmeaza ceva rau in viata noastra! Asculta-ti emotiile!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 May 2020 in Dezvoltare Personala

”Fiecare emotie pe care o simtiti este, fara exceptie, un mod prin care Fiinta interioara va comunica in acel moment cat este de bine si potrivit ceea ce ganditi, vorbiti sau faceti. Cu alte cuvinte, atunci cand aveti un gand care nu este in armonie vibrationala cu intentia voastra globala, fiinta voastra interioara va ofera emotii negative.

Intr-o maniera asemanatoare, atunci cand vorbiti, ganditi sau actionati in directia a ceea ce este in armonie cu intentiile voastre, Fiinta voastra interioara va va oferi emotii pozitive”, spun autorii Esther si Jerry Hicks in cartea lor, ”Legea Atractiei”(Ed.Prestige).

Cu alte cuvinte, emotiile noastre sunt un soi de sistem de ghidare, dar nu unul care ne arata adevaruri despre lume, ci adevarul despre felul in care gandim, vorbim sau actionam noi insine. Avem aici, as spune, o teorie interesanta despre natura emotiilor omenesti, mai ales ca ele ne dezvaluie in fiecare moment daca gandim, vorbim sau facem ceea ce ne dorim cu adevarat sau, dimpotriva, gandim, vorbim si facem ceea ce nu ne dorim. Una dintre cele mai mari dificultati ale fiintei umane are radacini profunde tocmai in ”frica de propriile emotii”, pe de o parte, iar pe de alta parte in impresia ca emotiile noastre sunt un indiciu al ”unui ceva rau” existent undeva, in lume.

Este adevarat ca lumea nu se dezminte, raul pare sa curga din ea ca un suvoi nemilos si absurd, nedrept si grav, iar emotiile negative pe care le simtim in fata acestui peisaj cenusiu al experientei umane par de neanlaturat, ba chiar ne incita la atitudini si comportamente regretabile sau periculoase. Esther si Jerry Hicks vin si ne spun ca emotiile negative nu sunt de neanvins si nici nu ne sunt impuse din afara. Ele sunt un indiciu al felului in care gandim, simtim si actionam noi insine. Asta inseamna ca nu ne poate frange frica, nu ne poate invinge lumea, nu ne poate distruge nimic, daca noi nu acceptam aceste variante in mintea noastra.

Daca intelegem ca, in clipa de frica, in clipa de furie, in clipa de disperare, de dezamagire si de nefericire gandim, simtim sau facem un lucru pe care nu-l dorim, ne gandim gresit la ceea ce vrem in ”situatia” fara iesire si ne acceptam starea de victima sau acceptam starea noastra de calau, ca situatia este doar o consecinta a erorii noastre mentale, daca acceptam ca putem schimba orice situatie, gandind altfel despre ea, atunci intrezarim ca existenta ne-a daruit cu adevarat speranta si putere. Existenta ne-a daruit puterea de a iesi din situatiile dramatice cu ajutorul propriei intelegeri, a puterii de a ne orienta gandurile, vorbele si faptele in directia lucrurilor pe care le dorim cu adevarat de la viata. Emotiile noastre negative si chiar situatiile pe care le ”atragem” vorbesc despre obieciul nostru de a gandi ca lucrurile rele, nedorite, nefericite ni se pot intampla si noi nu avem nici un control asupra lor.

Ei, bine, fiecare dintre noi poate invata sa testeze aceasta tehnica de ”schimbare” a emotiei negative, fiecare poate singur sa aiba bunavointa de a accepta ca se poate ca, in mintea proprie sa se ascunda cheia transformarii vietii, prin transformarea emotiei negative in emotie pozitiva si prin focalizarea mintii asupra lucrurilor dorite mai mult decat asupra celor nedorite. ”Legea Atractiei” spune ca noi avem ceea ce gandim, fie ca ne dorim sau nu ne dorim acel ceva.

mEmotiile sunt un indiciu launtric al directiei corecte a gandurilor noastre, ceea ce ne daruieste speranta de a le putea schimba, de a nu ne mai infricosa de ele, nici de situatiile de viata care par sa ne doboare. Cand gandim lucrurile corect, cand gandim ceea ce dorim cu adevarat si dorinta noastra este frumoasa, binefacatoare, emotiile pozitive ne alinta din noi insine si ne spun; ”asa da, asa sa gandesti, e corect si asta va atrage catre tine numai lucruri bune si frumoase”! Sa incercam, sa devenim responsabili si, mai ales, sa ne amintim ca emotia negativa nu ne spune un adevar despre lume, ci unul despre felul in care noi insine gandim.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!