„Elixirul sănătății” Lapte de capră pentru sănătate, longevitate și frumusețe

„Elixirul sănătății” Lapte de capră pentru sănătate, longevitate și frumusețe

Publicat de Tudor Mihalache pe 27 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Laptele natural din produsele alimentare nu este la fel de folositor. Raportul său de proteine, grăsimi și minerale este unic. De aceea, laptele este cunoscut de mult ca produs medicinal. Dacă luăm în considerare laptele de vacă și laptele de capră, atunci experții americani evidențiază laptele de capră drept aliment ideal pentru bebeluși, bolnavi și convalescenți.

Beneficiile laptelui de capră față de laptele de vacă

Absorbția proteinelor din lapte de capră este mai bună decât cea a laptelui de vacă. Iar acesta este un lucru minunat pentru sistemul imunitar.

Globulele de grăsime din laptele de capră sunt mult mai mici decât cele de vacă. Asta înseamnă că absorbția sa este mai bună și nu îngreunează sistemul digestiv.

Conținutul scăzut de lactoză (zahărul din lapte) al laptelui de capră nu provoacă fermentație în stomac și intestine, ceea ce este important pentru copii și persoanele în vârstă. Adesea, laptele de vacă provoacă alergii, și anume proteinele de cazeină și lactoglobuline. Cazeina este practic absentă din laptele de capră, iar cantitatea de lactoglobuline din laptele de vacă și cele din laptele de capră este aproximativ aceeași. Prin urmare, laptele de capră poate fi considerat cea mai bună opțiune pentru cei care suferă de alergii. Majoritatea oamenilor care sunt alergici la laptele de vacă tolerează bine laptele de capră.

Laptele de capră este bogat în vitaminele A (de 2 ori mai multe decât în ​​laptele de vacă), D, grupa B. Este bun pentru vedere, starea pielii și a părului. Fosforul, magneziul și calciul (de 2 ori mai mult decât în cazul laptelui de vacă) sunt necesare pentru dinți și oase puternice, pentru funcționarea normală a sistemului nervos, a mușchilor și a vaselor de sânge.

În plus, acizii grași benefici linoleic (de 1,5 ori mai mult decât în cazul laptelui de vacă) și linolenic (de 3 ori mai mulți) reduc nivelul de colesterol „rău”, care servește ca prevenire a bolilor cardiovasculare.

Laptele de capră este aproape ca cel al femeilor din punct de vedere al compoziției de aminoacizi – foarte hrănitor, cu o bună digestibilitate. Este bogat în cistină, un aminoacid și un antioxidant puternic. Protejează împotriva deteriorării celulelor creierului, ficatului de către substanțe toxice.

Totodată, a fost realizat un studiu pentru a determina proprietățile medicinale ale laptelui de vacă și de capră. Copiii care au consumat lapte de capră și-au revenit mai repede. Au avut un rezultat mai bun la analizele de sânge, au crescut mai repede și s-au îngrășat. Ulterior, au avut mai puține șanse să se îmbolnăvească.

Cercetările au continuat timp de 18 ani. Rezultatele lor au stârnit un mare interes și au fost foarte apreciate de oamenii de știință.

În ce probleme de sănătate vă poate ajuta laptele de capră?

Dureri de stomac

Deoarece acest tip de lapte este considerat destul de gras, este utilizat în mod activ în bolile tractului gastrointestinal. Odată ajuns în stomac, îi acoperă pereții interiori, nu doar protejând membrana mucoasă, ci și restabilind-o. Laptele va ajuta stomacul să facă față durerii și arsurilor provocate de gastrită și ulcer gastric. Mai mult, este adesea folosit în toxiinfecțiile alimentare, deoarece ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache