Efectele secundare ale mindfulness-ului sau cum se va schimba viața ta după ce vei ajunge la această stare

Efectele secundare ale mindfulness-ului sau cum se va schimba viața ta după ce vei ajunge la această stare

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 October 2023 in Spiritualitate

Mindfulness, cunoscut și sub denumirea de “conștiință deplină” sau “atenție deplină,” este o practică mentală care implică focalizarea atenției asupra prezentului și observarea cu atenție și fără judecată a gândurilor, emoțiilor, senzațiilor fizice și a mediului înconjurător. Acest concept este adesea asociat cu meditația, dar mindfulness poate fi integrat și în activitățile zilnice, precum mâncarea, respirația sau chiar mersul pe jos.

Iată cum se va schimba viața voastră după ce veți ajunge la această stare:

1. Veți observa că cercul vostru de prieteni se va micșora. Veți începe să observați că, conversațiile obișnuite cu prietenii și cunoscuții nu mai par la fel de plăcute, totul este la fel ca înainte, dar mai puțin interesant, veți renunța la asta, pentru că veți înceta să jucați jocurile lor.

2. Vă va fi greu să lucrați la un loc de muncă pe care nu-l iubiți și să faceți ceva în care nu vedeți sensul. Astfel, fie vă implicați la maximum în activitatea actuală, fie veți schimba radical calea voastră. Dacă la vechiul loc de muncă ați rămas datorită nevoii de bani, fricii, obișnuinței sau automatismului, aceasta va ieși imediat la suprafață și va trebui să faceți ceva în legătură cu asta.

3. Relațiile voastre vor începe să crape din toate încheieturile, deoarece majoritatea relațiilor nu sunt o uniune solidă între egali, ci o împletitură de dependențe reciproce și compensații. Simțind că vă va pierde, prietenii vor face tot posibilul să vă aducă înapoi, dar veți reacționa cu mirare și neînțelegere la toate reproșurile, ca și cum cineva încerca să stabilească contact cu voi într-o limbă necunoscută.

4. Vă veți simți singuri, pentru că toate legăturile inutile și false, care erau bazate pe insuficiență, goliciune, consumism și egoism, se vor desprinde. Această nouă goliciune, apărută nu se știe de unde, vă va speria inițial ca o prăpastie deschisă, dar în timp se va umple cu ceea ce este viu și autentic în voi.

5. Nu veți putea să vă înșelați nici pe voi înșivă, nici pe alții. Veți simți imediat orice minciună interioară – în cuvinte, gânduri și acțiuni. Va fi dezgustător, deoarece de fiecare dată când spuneți altceva decât gândiți cu adevărat, veți simți zgârieturile ghearelor unui pisoi în sufletul vostru și nu, acest lucru nu poate fi oprit.

6. Veți descoperi brusc că oamenii din jur suferă mult și nu din cauza vieții grele, dimpotrivă, viețile lor sunt în regulă, ei suferă din iluzia că ceva nu e în regulă cu viața lor. Dacă înainte erați prea preocupați să trăiți propriile voastre suferințe, acum veți începe să trăiți toate suferințele oamenilor din jurul vostru. Iar în acest moment, veți avea doar o opțiune – să ajutați fiecare persoană în orice moment, în orice fel puteți, pentru că altfel va fi pur și simplu imposibil.

7. Vă veți simți rușinați pentru cuvintele și acțiunile voastre anterioare, deoarece va trebui să priviți adevărul în față și să recunoașteți că sursa tuturor problemelor voastre nu este cineva din afară, ci voi înșivă. Odată ce veți înțelege asta, rușinea va dispărea și locul ei, în sfârșit, va fi ocupat de liniștea interioară.

8. Veți vorbi mai puțin, deoarece tot ce ați spus din frică, invidie, egoism și furie va dispărea. Pentru o perioadă, nu veți putea să scrieți comentarii pe rețelele sociale, deoarece tot ceea ce ați scris înainte vi se va părea absurd. Și veți descoperi că tăcerea este cu adevărat aur, pe care adesea nu-l observăm din cauza agitației și vitezei evenimentelor care se succed una după alta.

9. Viziunea voastră asupra lumii se va prăbuși, și veți înțelege că nu există doar spațiul vostru corect de opțiuni și posibilități, ci și că toate limitele sunt doar o iluzie inventată de voi înșivă.

10. Va trebui să vă asumați responsabilitatea pentru propria viață. Veți înțelege că nu aveți nimic de așteptat de la nimeni și nimeni nu vă datorează nimic. Totul în viața voastră depinde de voi înșivă, nu de factorii externi. Trăiți exact viața pe care o meritați și nu veți avea altceva, până nu vă asumați responsabilitatea pentru ce aveți. Iar în acel moment, responsabilitatea personală nu va mai fi o povară de care trebuie să fugiți sau pe care să o aruncați în spatele altora, ci va deveni singura ordine a lucrurilor cu adevărat adevărată și logică.

Astfel, zi după zi, tot ceea ce este fals, artificial și ipocrit va începe să se destrame, dezvăluind golurile interioare, iar tot ceea ce este autentic va fi dezvăluit, va crește, va pătrunde și va pune rădăcini în voi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!