Durerile de spate sau de gât pot fi determinate de modul în care dormi. Cum îți afectează sănătatea poziția în care dormi

Durerile de spate sau de gât pot fi determinate de modul în care dormi. Cum îți afectează sănătatea poziția în care dormi

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 November 2020 in Sanatate

Poziția de dormit poate fi, de asemenea, unul dintre motivele pentru care suferiți de dureri abdominale, de gât sau de spate.

Iată 8 dintre cele mai frecvente poziții de dormit și efectele lor asupra corpului.

Pe spate, cu mâinile în jos.

Aceasta este cea mai sănătoasă poziție de dormit. Această poziție va ajuta la ameliorarea durerilor de gât. Dar dacă sforăiți, această poziție nu face decât să agraveze problema.

Pe spate, brațele sus.

Aceasta este poziția stea de mare, care este excelentă pentru a vă relaxa spatele. Această poziție de dormit nu numai că ajută la tratamentul durerilor de gât, ci previne și apariția ridurilor faciale.

Poziție fătului.

Aceasta este una dintre cele mai grave poziții de somn, deoarece duce la probleme cu gâtul și coloana vertebrală. De asemenea, îngreunează respirația.

Pe burta.

Un astfel de somn îmbunătățește digestia. Aveți însă grijă cu poziția capului pentru a nu vă pune stres suplimentar pe gât.

Pe lateral și brațe – lângă corp.

Când dormiți în această poziție, fluxul sanguin devine restricționat din cauza presiunii asupra nervilor. Acest lucru poate provoca dureri de gât și umeri.

Pe lateral, dar brațele de-a lungul corpului.

Această poziție de dormit este bună pentru persoanele care suferă de dureri de spate și gât. Această postură poate rezolva problema apneei. Dar poate duce la riduri.

Pe partea dreaptă.

Dormitul pe partea dreaptă poate provoca probleme cardiace; iar dormitul pe partea stângă pune stres suplimentar asupra organelor interne, cum ar fi stomacul, plămânii și ficatul.

Cu o pernă.

Indiferent de poziția în care dormi, vei experimenta mai puține dureri dacă dormi pe o pernă. Dacă dormi pe spate, așează o pernă sub coloana vertebrală și, dacă dormi pe burtă, plasează-o sub coapse.

În ce poziție dormiți?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!