Dumnezeu nu întârzie niciodată – totul se întâmplă atunci când consideră El că trebuie

Dumnezeu nu întârzie niciodată – totul se întâmplă atunci când consideră El că trebuie

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2020 in De SufletLecții de viațăSpiritualitateViata

Nimeni nu se întreabă dacă se va mai trezi din somn a doua zi de dimineață, sau dacă Dumnezeu ne va mai binecuvânta cu o zi. Adevărul este că numai El știe ce planuri sunt pregătite pentru noi. De fapt, nici nu ne gândim prea mult la aceste probleme, ne concentrăm mereu asupra propriilor dorințe și a planurilor pe care le avem pentru viitor.

Suntem atât de prinși cu treburi încât nici măcar nu găsim câteva minute pe zi să ne rugăm. Să îi cerem ajutorul Domnului să ne îndrume sau să ne dea un semn. Considerăm mereu că putem gestiona noi înșine totul, când, de fapt, chiar ne-ar prinde bine niște ajutor.

Aceasta este natura omului: când totul este bune, el uită de Dumnezeu. Înainte de culcare, comentează la poze pe rețelele de socializare, citește bârfe despre vedete și politicieni, dar nu își face timp pentru lucrurile cu adevărat importante.

Dar mai devreme sau mai târziu ne amintim că trebuie să ne rugăm. Din păcate doar atunci când se întâmplă ceva neașteptat și nu știm încotro să mergem. Atunci ne întoarcem la Dumnezeu. Îl cerem sfaturi și ajutor, de regulă, numai atunci când întâmpinăm probleme.

Este greu să acceptăm ideea că planurile noastre nu se împlinesc imediat. Oricât am fi încercat, oricâte am fi făcut. Ne supărăm, ne enervăm și vrem să renunțăm la tot. Dar, în loc să plângi pentru ceva ce nu s-a întâmplat, mai bine acceptă situația și mergi mai departe. O să fi mult mai liniștit.

Este ușor de spus, dar nu este atât de ușor să știi că ai muncit o grămadă la ceva, dar nu s-a materializat niciodată. Sau că ai învățat niște abilități noi, dar nu ți-au fost de folos. Acest lucru te poate scoate din sărite, dar trebuie totuși să privești situația cu calm și să încerci în continuare.

Nimănui dintre noi nu-i place să i se spună „Trebuie să te reprofilezi, pentru că ceea ce faci nu te va duce nicăieri”. Lucrurile care trebuie să se întâmple în viața ta se vor întâmpla mai devreme sau mai târziu. Dar noi suntem altfel, suntem nerăbdători și vrem ca dorințele să se îndeplinească imediat. Adevărul este că în viața reală nu este eficientă această mentalitate, trebuie să avem răbdare, pentru că lucrurile se vor întâmpla la momentul potrivit.

În loc să te grăbești să începi ceva pentru care nu ești pregătit acum, este mai bine să ai răbdare și să ai încredere în Dumnezeu. Graba și nerăbdarea nu fac decât să strice treaba. Este mai bine să te calmezi și să vezi ce se întâmplă în continuare.

De obicei, când planurile nu decurg așa cum ne-am fi dorit, începem să ne îndoim de Dumnezeu și să credem că nu ne ascultă sau că nu ne ajută. Dar Dumnezeu nu greșește niciodată, El va face mereu ce este mai bine pentru tine, chiar dacă nu îți dai seama de asta acum.

Chiar dacă nu se întâmplă atunci când voiai, asta nu înseamnă că n-o să se întâmple niciodată. Acceptă faptul că nimic nu se va întâmpla 100% așa cum ai planificat. Ai încredere în lui Dumnezeu, El știe când este momentul potrivit pentru tot. Credința te va ajuta să găsești adevărata fericire și armonie.

Ține minte că în cele din urmă vei obține totul, dar se va întâmpla la momentul potrivit și la locul potrivit. Crede în Dumnezeu și El te va conduce acolo unde meriți să fii.

Doar ai încredere în Dumnezeu.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!