Dumnezeu este atat de bun cu noi ca nici nu ne putem imagina…

Dumnezeu este atat de bun cu noi ca nici nu ne putem imagina…

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2019 in De Suflet

“Iubirea lui Dumnezeu față de cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt față de Dumnezeu.” – Arsenie Boca

De ce nimic nu-i prea greu pentru Domnul ? Ce anume te-ar putea determina sa crezi lucrul acesta ? Sunt cateva aspecte care te pot ajuta sa intelegi raspunsul la aceasta intebare si sa crezi ca nimic nu-i prea greu pentru Domnul. Si cand ajungi sa crezi lucrul acesta nu trebuie sa te mai temi !

Dumnezeu este cel care cerceteaza si controleaza totul. Biblia ne spune ca Dumnezeu este cel care cerceteaza tot ce se intampla in Universul acesta. Nu exista ceva in Univers sa nu fie sub lupa atenta a lui Dumnezeu. El cerecetaza creatia. El cerceteaza natura. El cerceteaza cosmosul si pamantul. Are o ostire specilizata sa faca lucrarea de cercetare. Nimic nu se intampla fara stirea Lui.

Dumnezeu este cel care cerceteaza inima si viata omului. Si cerectarea Lui scoate la iveala problemele si intrebarile din viata ta. Crezi ca Dumnezeu n-a cercetat familia lui Avraam si a Sarei. Cu siguranta ca a facut aceasta cercetare si inainte de-ai face chemarea si pe parcursul vietii celor doi.

Dumnezeu este cel care vede totul. Ochiul Domnului este deschis si priveste. El vede tot ce se intampla. Noua ne scapa detaliile, Lui nu-i scapa cele mai mici detalii. Ochii lui Dumnezeu cutreiera permanent tot pamantul si vede orice problema si orice situatie cu care se confrunta fii oamenilor. El are ochii deschisi asupra fiilor oamenilor. Asta inseamna ca Domnul vede suferinta, vede necazul, vede bucuria, vede framantarile fiecaruia. Dumnezeu a vazut-o pe Sara cum a ras cand a primit vestea ca va ramanea insarcinata. Dumnezeu te vede pe tine spre exemplu cum te rogi pentru problema ta… dar nu crezi un moment ca ea va fi rezolvata. Dumnezeu vede totul in trecutul, prezentul si viitorul tau.

Dumnezeu este cel care aude totul. Orice strigat de pe pamant Dumnezeu il aude. Urechile Lui iau aminte la strigatele de durere, la cantecele de bucurie, la fiecare exprimare a omului si a naturii. Dumnezeu are un auz foarte fin. Sunt convins ca si atunci cand Sara suspina pentru ca nu are copii, Dumnezeu a auzit-o. A auzit-o si cand l-a impins pe Avraam in bratele lui Agar. A auzit-o si atunci cand a vorbit cu manie despre Agar. I-a auzit si rasul sarcastic, cum o fi fost el. Dumnezeu te aude si pe tine. Aude tot ce spui cu privire la problema cu care te confrunti. Aude vorbele pe care le spui. Aude rugaciunea rostita de tine…pe care n-o crezi.

Dumnezeu este cel care cunoaste totul. Biblia spune ca el cunoste totul despre om. Il cunoaste inca inaintea de a avea un chip, atunci cand este plamadit intr-un mod tainic.Cunoaste trecutul, prezentul si viitorul fiecaruia. El ne cunoaste inimile noastre. El ne cunoste gandurile noastre. Ne cunoaste faptele noastre. Ne cunoaste caile noastre. Ne cunoaste zilele vietii. Dumnezeu cunostea totul despre Sara. Si vorbea cu Avraam in cunostinta de cauza. Dumnezeu cunoaste totul despre tine. N-ai cum sa-i ascunzi nimic. Ba mai mult el cunoaste despre tine, lucruri pe care tu nu le cunosti si poate nu le vei cunoaste niciodata.

Dumnezeu este Creatorul si Stapanul. El are toata puterea in cer si pe pamant. Nimeni nu este ca El. A creat Unuiversul si l-a creat pe om. Nimic nu poate exista fara El. Este atotputernic. Pentru El nu este o problema sa intervina in creatia Lui. N-a fost deloc o problema sa intervina in trupul lui Sara. Nu este o problema pentru Dumnezeu sa intervina in trupul tau si in viata ta. Este cel care cunoste exact tot ce a pus in rasa umana. Si este singurul care estimeaza exact dezastrul adus de pacat in viata omului.

Nu mai trai viata cu frica. Nu te teme ca Dumnezeu nu poate schimba situatii si circumstante din viata ta. Nu uita…Dumnezeu cerceteaza totul, cunoaste totul, vede totul, aude totul si poate totul. Nu te mai teme de problema cu care te confrunti…Dumnezeu poate totul, pentru ca are toate datele problemei tale! Dar nu uita ca… face ce crede El ca este mai bine pentru tine si pentru Slava Lui.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!