Dumnezeu e mare! Mai mare decât toate fricile și frământările noastre

Dumnezeu e mare! Mai mare decât toate fricile și frământările noastre

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2021 in Spiritualitate

Când vorbim despre cât de mare este Dumnezeu, trebuie să înțelegem că Dumnezeu este infinit. (Infinit înseamnă că nici măcar nu îl putem măsura și nu există cuvinte pentru a-l descrie – este pentru totdeauna mare). El este infinit în putere; asta e mare! El este infinit în înțelepciune; asta e mare! El este infinit în cunoaștere; asta e mare! Nu cred că putem începe să ne imaginăm cât de mare este El, dar este distractiv să ne gândim la asta.

Știm  că fiecare dintre noi este unic – adică aproape opt miliarde de expresii ale credinței, aproape opt miliarde de vieți înfometate și însetate. Știm că fiecare dintre cei aproape opt miliarde de oameni are ceva diferit în minte, ceva care îi îngreunează. Știm că aproape opt miliarde de vieți au nevoie de aproape opt miliarde de lucruri diferite. Dar mai știm că în centrul fiecăreia dintre acele nevoi se află dorința cea mai profundă, cea mai profundă dorință a sufletului: Dumnezeu.

Cei care au o concepție scăzută despre Dumnezeu au respins revelațiile multiplicate pe care le-a dat despre Sine – în lucrările sale de creație și providență, în persoana Fiului Său, în prezența Duhului Său și în Cuvântul Său scris. El nu s-a lăsat fără martor, iar dovezile ne cer să ne închinăm și să lăudăm pe Cel revelat astfel.

Dumnezeu este infinit – fără limite de nici un fel. Oricât suntem limitați de timp, spațiu și împrejurări, ne este dificil chiar și vag să înțelegem faptul că pentru Dumnezeu nu există astfel de limitări. După cum a spus Solomon, „cerul, chiar și cerul cel mai înalt, nu-l poate cuprinde” (2 Cronici 2:6b, RSV). Psalmistul afirmă: „Mare este Domnul și bogat în putere; priceperea lui este peste măsură” (Ps. 147:5).

Dumnezeu este atotputernic – atotputernic, stăpânul oricărei situații. Isus a spus: „La Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință” (Matei 19:26b). Într-o zi, fiecare creștin va auzi proclamația: „Aleluia! Domnul Dumnezeu atotputernic domnește” (Apoc. 19:6b, KJV).

Dumnezeu este omniscient; el știe întotdeauna tot trecutul, prezentul și viitorul. Eternitatea se află în fața lui ca o panoramă vastă. Nimic nu este ascuns din cunoștințele lui.Dumnezeu este omniprezent; nu există nici un loc unde omul să poată scăpa de prezența lui. David a exprimat acest lucru în Psalmul 139. Într-adevăr, nu există loc unde omul să se poată ascunde. Spațiul exterior, adâncurile oceanului, întunericul — toate sunt la fel cu el. „Nici întunericul nu este întunecat pentru tine, noaptea este strălucitoare ca ziua; căci întunericul este ca lumina la tine” (Ps. 139:12).

Dumnezeu este suveran. Chiar și în haosul lumii de astăzi, el își realizează scopurile sfinte; și cu siguranță vor fi împlinite. Cine este omul pentru a pune la îndoială înțelepciunea sau puterea suverană a lui Dumnezeu?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!