Dovezi care iti vor demonstra ca puterea mintii te poate vindeca!

Publicitate

Puterea minții te poate vindeca

Probabil ai auzit că mintea are un potențial fantastic de care puțini dintre noi suntem conștienți. Există dovezi științifice care arată că gândurile, convingerile și sentimentele pot duce la vindecarea organismului. Iată mai multe povestiri care duc la aceeași concluzie mintea te poate ajuta să te vindeci.

“Speranța” vindecă

Așa cum descrie Dr. Bernie Siegel în cartea sa Iubire, Medicină și Minuni, un tratament de chimioterapie, numit EPOH a fost supus unui studiu privind eficacitatea. Multe dintre centrele care au participat la studiu au raportat rezultatele benefice ale chimioterapiei, dar rezultatele au fost obișnuite, cu nimic ieșit din comun. Totuși unul dintre centrele participante la studiu au raportat rezultate cu mult mai bune decât celelate centre. Ce făceau diferit?

Se pare că doctorul care a raportat rezultate mai bune, a redenumit studiul asupra chimioterapiei. Astfel, în loc să le spună pacienților că studiul se numește OPEH, el a rearanjat literele și le-a spus că numele studiului este HOPE. Simpla asociere a studiului cu această denumire a făcut ca rezultatele tratamentului de chimioterapie să fie cu mult mai bune decât a celorlalte centre participante la studiu.

Operația falsă vindecă genunchii

Într-un articol din The New England Journal of Medicine, Dr. Bruce Moseley, un chirurg ortoped de renume pentru intervenții chirurgicale asupra pacienților cu dureri insuportabile la genunchi, a raportat despre un studiu făcut de el pentru a dovedi că o intervenție chirurgicală la genunchi făcută de el a fost mai eficace decât altele. Pacienții dintr-un grup al studiului au suferit o intervenție chirurgicală a celebrului Dr. Moseley. Alt grup de pacienți au suferit o interventie chirurgicală falsă, în timpul cărei pacienții au fost sedați, au fost făcute trei incizii în acelați loc ca și în cazul unei operații reale, iar pacienților li s-a arătat o înregistrare video cu operația asupra altui pacient. Dr. Moseley a stropit chiar cu apă in jur pentru a imita sunetul procedurii de lavaj. Apoi, el a cusut genunchiul înapoi, fără a face de fapt nimic.

Cum era de asteptat, o treime dintre pacienții care au suferit o operație reală au scăpat de durerea lor de genunchi. Dar ceea ce a șocat cercetatorii a fost că cei care au suferit o operație simulată au avut același rezultat! De fapt, la un moment dat în timpul studiului, cei care au suferit de operatia simulată aveau dureri de genunchi mai mici decât cei care au avut intervenții chirurgicale reale, probabil pentru că nu au suferit trauma intervenției chirurgicale.

Ce cred că pacienții Dr. Moseley despre rezultatele studiului? Unul dintre pacienți, veteran al celui de-al doilea război mondial, care a beneficiat de o interventie chirurgicală la genunchi, placebo, a declarat, “Operatia a fost acum doi ani, iar genunchiul nu m-a deranjat de atunci. Este la fel ca celălalt genunchi”.

Chirurgia falsă vindecă durerea de piept

Publicitate

În trecut, ligatura arterei mamare interne în piept a fost considerat tratamentul standard pentru angina pectorală. Se credea că, dacă se blochează fluxul de sange ce trece prin artera mamară internă în piept, se va duce mai mult sânge la inimă și se vor ameliora simptomele persoanelor care nu beneficiază de suficient aflux sanguin coronarian. Chirurgii au efectuat această procedură de zeci de ani și aproape toți pacienții au prezentat o ameliorare a simptomelor lor. Dar au răspuns ei într-adevăr la legarea arterei mamare interne? Sau corpurile lor au fost răspuns la credința că o intervenție chirurgicală ar fi de ajutor?

Pentru a afla răspunsul a fost realizat un studiu comparativ asupra pacienților cu angină pectorală. Unora dintre pacienți l-i s-a legat artera mamară internă, iar altora li s-a făcut doar o incizie pe peretele toracic, dar artera în sine nu a fost legată. Ce s-a întâmplat? La 71% dintre cei supuși intervenției chirurgicale placebo le-a fost mai bine, în timp ce doar 67% dintre cei care au primit intervenții chirurgicale reale au avut o stare îmbunătățită.

Ce crezi afectează speranța ta de viață

Cercetătorii din San Diego au examinat înregistrările de deces a aproape 30.000 de chinezi-americani și le-au comparat cu cele ale peste 400.000 de oameni albi selectați aleatoriu. Ceea ce au descoperit a fost că, chinezii-americani mor mai devreme (cu aproximativ 5 ani) decât în mod normal, în cazul în care există o combinație între bolile pe care aceștia le au și anul nașterii, care în astrologia și medicina chineză sunt considerate nefaste. Cercetatorii au descoperit că, cu cât mai puternic chinezii-americani sunt atașați la tradițiile tradiționale chineze, cu atât mai devreme au murit. Când au examinat datele, au ajuns la concluzia că reducerea speranței de viață nu a putut fi explicată prin factori genetici, stilul de viată sau comportamentul pacientului, abilitatea medicului sau orice alte variabile.

De ce chinezii-americani mor mai tineri? Cercetatorii au ajuns la concluzia că aceștia mor mai tineri, nu pentru că au gene chineze, ci pentru că au convingeri chineze. Chinezii cred că vor muri mai tineri, deoarece stelele hotărăsc aceasta. Și credința lor negativă se manifestă printr-o viață mai scurtă.

Generozitatea este un medicament puternic

După 9 interventii chirurgicale pe inimă, medicii lui Andy Mackie i-au dat 15 medicamente, dar efectele secundare l-au facut să se simtă îngrozitor de rău. Deci, el a decis să se oprească în a mai lua medicamente și să-și petreacă zilele rămase simtindu-se cât de bine va putea.

Doctorii lui au declarat că va muri într-un an, așa că Andy a decis să facă ceva ce el și-a dorit dintotdeauna să facă. El a decis să folosească banii pe care i-ar fi cheltuit pe medicamente ca să cumpere 300 de armonici pentru copii și să plăteacă lecții pentru aceștia. Și atunci când el nu a murit în luna următoare, a mai cumpărat câteva sute. 13 ani mai târziu și cu 20.000 de armonici cumpărate, Andy Mackie în cele din urmă, a murit.

Mintea afectează creșterea părului

30% dintre pacienții care au crezut că au făcut chimioterapie, dar de fapt nu au făcut tratament cu chimioterapie, ci cu soluție salină, au rămas fără păr. Iar persoanelor care sufereau de calviție, în cadrul studiului Rogaine, și care în timpul studiului li se administrau doar pastile cu zahăr, le-a crescut părul. Înțelegeți cît de puternică este mintea?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Fa din fiecare alegere pe care o faci in fiecare ora a vietii tale o lumina calauzitoare indiferent de situatie si imbratiseaza viata cu dragoste. Semnele prin care ar trebui sa-ti dai seama ca e momentul unei schimbari in viata!

Publicitate

Singurul mod in care cineva poate face o schimbare pozitiva in viata personala este daca ia singur aceasta decizie. Uneori oamenii trebuie sa se loveasca cu capul de pragul de sus pentru a realiza ca singurii responsabili pentru propriul succes sunt doar ei insisi; acestea fiind spuse, multi pot face schimbari uriase si de durata in propria viata prin pasi mici si simpli, facuti pe perioade lungi de timp.

Din fericire, viata este lunga si, odata ce incepem sa constientizam directia in care vrem sa mergem, nu mai este cale de intors. Asa ca nu trebuie decat o incurajare pentru a incepe. Pentru cei ce sunt prea timizi sa faca o schimbare pozitiva in viata lor, sau pentru cei ce inca nu stiu ca au nevoie de o schimbare, iata o lista cu semne ca o schimbare trebuie facuta. Daca bifezi mai mult de cinci din ele, e clar ca e timpul sa porti o discutie cu tine insuti.

In fiecare duminica dupa-amiaza te simti nelinistit la gandul ca urmatoarea zi trebuie sa incepi munca.

Te deranjeaza orice lucru fara importanta.

Toti cei din jur “gresesc.”

Te uiti la pozele de concediu ale altora si te simti gelos.

Te enervezi daca cineva iti spune sa te calmezi.

Te subapreciezi deseori si iti scoti in evidenta defectele in fata altora.

Te tot gandesti la discutii si intalniri la care ai participat in trecut.

Inca simti gustul amar al unor confruntari anterioare cu oameni din viata ta.

Te refugiezi intr-un pahar de bautura la sfarsitul zilei pentru a scapa de stresul din viata ta.

Iti doresti sa treaca mai repede saptamanile in asteptarea unui eveniment din viitor, precum o vacanta.

Publicitate

Nu-ti gasesti linistea.

Nu mai suporti persoanele de la locul tau de munca.

Ai multe asteptari de la oamenii din viata ta, pe care acestia inca nu le-au implinit.

Vorbesti despre cum poti ajuta si tu comunitatea in care traiesti, dar inca nu ai facut nimic in acest sens.

Te compari cu toti cei din jurul tau.

Te simti obosit de indata ce te trezesti.

Simti ca visele tale sunt doar vise si iti spui ca trebuie sa te multumesti cu ceea ce ai.

Ti-e teama ca vei fi mereu singur.

Simti de parca ceva greu iti apasa mereu pieptul.

Te surprinzi barfindu-ti prietenii, cautandu-le nod in papura pentru succesele lor.

Te intrebi, “Asta este tot?”

Daca te regasesti in multe din aceste afirmatii, felicitari! Poti incepe a lucra la mai multa dragoste de sine pentru o viata mai placuta si mai plina de impliniri. Modul ideal de a incepe ar fi sa te reconectezi cu sinele tau interior.

Este foarte usor sa dam vina pe altceva sau altcineva pentru orice consideram ca este “gresit” in viata noastra. Trebuie sa privim viata ca pe o provocare de a ne ridica in picioare si a raspunde pentru ea. In loc sa ne concentram pe persoanele si evenimentele exterioare din viata noastra, trebuie sa ne intelegem mai bine pe noi insine prin introspectie, meditatie sau doar prin practicarea recunostintei sau a unui examen zilnic de constiinta.

Fa din fiecare alegere pe care o faci in fiecare ora a vietii tale o lumina calauzitoare indiferent de situatie si imbratiseaza viata cu dragoste.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Lecții de viață
Sfaturi
Viata