Disciplina – singurul drum către libertatea voastră, succes, sănătate, bogăție și împlinirea dorințelor voastre.

Disciplina – singurul drum către libertatea voastră, succes, sănătate, bogăție și împlinirea dorințelor voastre.

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Fără auto-disciplină, mintea controlează omul, ceea ce înseamnă că omul va avea o viață în nuanțe gri, după un scenariu bine stabilit, fără bucurie specială, fără foc în ochi, cu două zile libere pe săptămână, o singură vacanță pe an și un salariu care îi ajunge doar să nu moară de foame.

Acest scenariu are loc dintr-un motiv simplu – mintea nu își dorește să se chinuiască, misiunea ei este să supraviețuiască (să stocheze grăsime) și să se înmulțească, ceea ce fac 90% dintre oameni, supraviețuiesc și se înmulțesc.

Omul se mulțumește cu minimul și nu aspiră la ceva mai mare decât o zi obișnuită, iar tot ce depășește aceasta, întreaga realizare a dorințelor, carieră, bani, călătorii, sănătate – toate acestea se află dincolo de zona de confort.

O viață comodă duce la degradare, atât a minții cât și a corpului, iar viața devine mult mai scurtă.

Nu spun că este rău, fiecare face alegerea sa, personal pentru mine – acesta este un scenariu de viață înfricoșător.

Disciplina este dezvoltată foarte simplu – te ridici și faci.

Te ridici și mergi la ora 5 dimineața, intri sub dușul rece, faci o plimbare, renunți la pizza și cola de fiecare dată, și mănânci o bucată de carne suculentă cu salată, după serviciu nu te prăbușești pe canapea, ci te ocupi de treabă, de exemplu, de ceva care poate aduce venit suplimentar și îți va oferi posibilitatea să renunți la muncă pentru altcineva.

Nu trebuie să gândești la cât de inconfortabil, rece, flămând, dificil etc. va fi pentru tine.

Gândindu-te la asta, mintea ta caută motive să nu facă lucrurile, și fii sigur că le va găsi dacă nu arăți disciplină – nu te vei ridica și nu vei începe să faci ceea ce trebuie!

Cam așa se dezvoltă auto-disciplina, atunci când iei și faci ceea ce în viitor îți va aduce beneficii și te va îmbunătăți.

Da, nu vrei să faci, dar dacă nu vrei, atunci nu face, trăiește conform scenariului celorlalți.

Totul este despre a-ți schimba mintea din perspectiva disconfortului în poziția de “yuhuu, devin mai sănătos, mai energic, ceea ce înseamnă că pot face multe lucruri care îmi vor aduce bani, libertate, bucurie și plăcere în viață”.

Auto-disciplina îți dresează mintea și în acest caz o poți folosi ca pe o unealtă de înaltă calitate, iar asta este exact ceea ce este – mintea și corpul sunt instrumente grozave, trebuie doar să înveți să le folosești.

Misiunea unei persoane raționale este să devină cea mai bună versiune a sa, iar auto-disciplina te va ajuta să obții tot ceea ce îți dorești în viață.

Cred că disciplina ar trebui să fie prezentă în toate aspectele vieții, începând de la ceea ce gândești, până la ceea ce mănânci.

Să luăm, de exemplu, un hobby. Oricine poate câștiga bine din hobby-ul său și să fie independent financiar, și să se bucure de faptul că face ceea ce îi place și îi aduce bani și libertate. Succesul vine o dată cu abilitățile, iar abilitățile se dezvoltă atunci când talentul întâlnește auto-disciplina.

Prin urmare – găsiți activitatea care vă motivează și vă face să ardeți de pasiune și să dezvoltați abilitățile în acea direcție, prin implicarea auto-disciplinei!

Despre susținere și aprobare din partea celorlalți

Auto-disciplina este un concept solitar. Trebuie să acționați în mod independent, indiferent dacă sunteți susținuți sau nu. Dacă căutați susținere și aprobare, nu veți dezvolta niciodată disciplina.

Nu așteptați susținere și aprobare din partea mediului vostru, cel mai probabil nu veți primi, dimpotrivă, pot apărea ironii, încercări de a vă demotiva, vor râde de voi și așa mai departe.

Aproape nimeni nu este încântat când cineva se evidențiază, percep totul ca pe o amenințare la adresa opiniilor lor despre viață.

Și majoritatea au o viziune a vieții care spune: “Stai liniștit și nu te evidenția prea tare, altfel cine știe ce se poate întâmpla, lucrurile se pot înrăutăți complet” – se tem să-și construiască viața așa cum vor și râd de cei care îndrăznesc să facă altfel decât toți ceilalți.

Norocul și auto-disciplina

Nu ar trebui să vă bazați pe noroc, este o chestiune capricioasă, uneori este, alteori nu, dar vreau să vă spun altceva.

Ai avut vreodată o oportunitate favorabilă?

De exemplu, să-ți schimbi locul de muncă sau să cumperi ceva mult mai ieftin decât prețul obișnuit, dar nu poți profita de această oportunitate pentru că pentru noul loc de muncă este necesară cunoașterea limbii engleze, sau în al doilea caz pur și simplu nu ai bani.

Nu contează care este acea oportunitate – faptul este că se află acolo, dar nu poți să o folosești.

Limba engleză poate fi învățată prin disciplină, iar câștigurile mari sunt realizate și prin disciplină, printre altele.

Ce vreau să spun – trebuie să fii pregătit pentru noroc, iar auto-disciplina îți va oferi mult mai multe oportunități în viață!

P.S.

Fără plângeri și contemplări – te ridici și faci! Nu există alte moduri de a dezvolta auto-disciplina și de a obține toate beneficiile vieții, realizându-ți potențialul!

PUR ȘI SIMPLU, FĂ-O!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!