Din pacate oamenii traiesc ca si cum ar trai pentru totdeauna. Ne agatam de lucruri de parca ar fi acolo pentru totdeauna. Am uitat sensul timpului si al vietii… am uitat fluxul vietii.

Din pacate oamenii traiesc ca si cum ar trai pentru totdeauna. Ne agatam de lucruri de parca ar fi acolo pentru totdeauna. Am uitat sensul timpului si al vietii… am uitat fluxul vietii.

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 September 2019 in De Suflet

“Traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima. Invata in fiecare zi ca si cum ai trai pentru totdeauna.” – Mahatma Gandhi

Din pacate oamenii traiesc ca si cum ar trai pentru totdeauna. Ne agatam de lucruri de parca ar fi acolo pentru totdeauna. Am uitat sensul timpului si al vietii… am uitat fluxul vietii.

Viata ta este acum. Fii fericita astazi. Viata de maine va incepe cu un nou rasarit. Si urmatoarea zi cu urmatorul rasarit… Insa daca ai mai avea doar zece zile de trait pe aceasta planeta, ce ai vrea sa faci?

Ia-ti un moment, un minut, o ora, o zi… si gandeste-te! Esti ingrijorata de relatia pe care o ai cu oamenii din jurul tau? In 10 zile vei pleca. Esti ingrijorata ca pana acum nu ai trait asa cum ti-ai dorit? Ce ai vrea sa faci? Ce iti pune zambetul pe buze?

Din pacate oamenii traiesc ca si cum ar trai pentru totdeauna. Ne agatam de lucruri de parca ar fi acolo pentru totdeauna. Am uitat sensul timpului si al vietii… am uitat fluxul vietii.

Iti faci griji pentru relatia pe care o ai cu ceilalti?

De ce iti faci griji? Piezi viata si timp analizand situatii care cel mai probabil exista doar in capul tau. O persoana foarte draga ti-a gresit si te-a ranit. Ce te doare de fapt? Lasa-l sa se comporte asa cum isi doreste. Nu stabili tu drumul vietii pentru alte persoane.

Sunt atat de multe lucruri pentru care te plangi. O persoana ti-a facut asta si o alta persoana ti-a facut aiai. Nu ti-a zambit, ti-a vorbit urat… oare nu poti sa iti traiesti viata din cauza acestor situatii? De ce lasi ca gandurile negre sa iti umbreasca fericirea?

Nu trebuie sa fii o povara pentru nimeni. Nu ne dam seama, insa in aceasta viata fiecare este pe cont propriu. Multumeste-te cu ce ai facut tu pentru tine. Iubeste-te! Apreciaza-te! Traieste asa cum vrei. Nu depinzi de nimeni asa cum nimeni nu depinde de tine.

Cautam ce nu avem si nu suntem niciodata multumiti. Insa as vrea sa fii fericita cu viata ta, cu amintirile tale. Si daca inca nu ai amintiri frumoase, fa-le. Traieste pentru ele.

Viata ne aduce in cale fel si fel de oameni, de multe ori cei mai neasteptati, prin cele mai neasteptate moduri.

Intalnim oameni pentru care-i suntem recunoscatori vietii ca ni i-a daruit, dar si oameni pentru care blamam soarta, considerand ca daca nu i-am fi intalnit, viata noastra nu ar fi fost umbrita de nefericire.

Intalnim oameni pe care-i invinovatim pentru esecurile si deziluziile noastre, dar si oameni carora le purtam recunostinta pentru tot ceea ce au adus bun si frumos in existenta noastra.

Sunt oameni care intra in viata noastra pentru a ne ajuta sa devenim persoanele care trebuie sa fim, fiindca unii dintre ei ne ajuta sa ne formam personalitatea. Altii ajuta la educatia noastra, fiind acei oameni de la care avem de invatat si care sunt demni de urmat prin exemplul bun oferit. Dar trebuie ca in viata sa intalnim si oameni de la care sa nu invatam nimic bun, care prin felul lor de a fi ne fac sa vedem partea urata a sufletelor lor si sa nu ne dorim sa fim la fel ca ei.

Intalnim oameni care ne ajuta sa fim pozitivi, care ne motiveaza si care ne ambitioneaza, dar si oameni care ne descurajeaza, care ne pun piedici si care se straduiesc sa ne tina in loc.

Intalnim oameni de care ajungem sa depindem sufleteste, dar pe care ii pierdem intr-o zi, ceea ce ne face sa cautam disperati alti oameni cu care sa-i inlocuim.

Intalnim oameni care ne fac promisiuni si care ne fac sa visam, dar care nu ne ofera nimic si care doar ne fac sa asteptam zadarnic irosindu-ne timpul, sentimentele si visele, iar intr-o zi ne abandoneaza lasand in urma lor tristete, durere si dezamagire.

Intalnim oameni care traiesc pentru noi si care ne fac foarte fericiti, oferindu-ne toata dragostea lor, dar si oameni care traiesc doar pentru ei si care nu fac altceva decat sa ne foloseasca in scopurile lor, pentru a ajunge acolo unde isi doresc.

Intalnim oameni care ne redau increderea, amintindu-ne ca in spatele mastilor cu care ne-a impovarat rautatea lumii, se ascund niste fiinte minunate, dar si oameni care ne fura naivitatea cu care credeam in frumusetea lumii si care ne obliga sa apelam la masti de protectie.

Intalnim oameni care ne ofera amintiri minunate la care apelam atunci cand nu mai avem nimic, dar si oameni a caror amintire doar deschide rani inca sangerande ale sufletului.

Intalnim oameni care ne mint, care ne ranesc, oameni rai si egoisti, dar si oameni care vindeca ranile noastre din trecut si care ne redau increderea in noi, in frumos si in iubire.

Intalnim oameni care ne fac sa plangem pana la epuizare, dar si oameni cu care radem in hohote.

Intalnim fel si fel de oameni… Oameni pe care-i iubim, oameni pe care-i uram, oameni pe care-i uitam si oameni care ne vor locui sufletele toata viata.

Dar pe niciunul dintre acesti oameni nu il intalnim intamplator… (Irina B.)

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!