De multe ori ma intreb de unde este atata rautate in lume…

De multe ori ma intreb de unde este atata rautate in lume…

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 March 2020 in De Suflet

“Nu greşim decât prin ceea ce am lăsat să fie slab în sufletul nostru.” – Honore de Balzac

Cred ca viata ar vrea sa iti ofere multe posibilitati de a o trai in adevaratul sens al cuvantului. Aceasta daca ai binevoi sa o lasi un pic. Sa ii dai o sansa. Sa nu mai fii asa pesimist in privinta ei si asa de suparat. Viata nu este numai suferinta, tristete, scepticism, nesansa, razbunari, orgolii si pareri proprii despre cum si in ce fel trebuie traita.

Bucuriile de chiar si numai o singura clipa, iubirea fie ea si numai de o vara, raspunsurile intrebarilor care te framantau enorm ivite chiar si in ultimul moment de interes, pot fi combustibil pentru viata ta interioara pentru multa vreme. Numai ca trebuie sa iti inveti inima sa priveasca spre ele.

Cu dorire, cu placere, nu cu regrete. Intai o inveti sa se multumeasca cu lucrurile pe care le are. Dupa aceea sa scoata la iveala partea plina a paharului intotdeauna, din orice situatie. La final, sa isi simta credinta drept o cale de implinire a tuturor visurilor ingaduite unei muritoare de rand ca ea. Si, dupa aceea…urmeaza viata.

Cred ca viata ar vrea sa iti scoata in cale multi oameni frumosi pe care sa ii poti cunoaste cu adevarat. Aceasta daca ai avea putina incredere in tine si in ei. Daca durerea si dezamagirile tale nu ar crea din tine un om autosuficient pentru el si cei din jurul lui. Daca nu ai sta sa verifici pe fiecare om in parte la capitolul plusuri si minusuri compatibile cu idealurile si mentalitatile tale. Daca ti-ai deschide inima intr-un mod placut, atragator. Nu de ocazie, nu fortat de imprejurari. Ai invata astfel ce este increderea. Liant intre oameni, nascuta din respect si creata pentru iubire.

Cred ca viata ar vrea sa iti incante sufletul cu mirajul multor locuri frumoase. Aceasta daca te-ai desprinde putin de realitatea pe care ai creat-o tu pe calculator. Intr-o lume fara curent electric, ar domni simplitatea. Intr-o lume guvernata de simplitate, toate lucrurile s-ar face si ar fi profunde. Dar daca totusi, beneficiezi de curent electric, aceasta nu te-ar impiedica sa te rupi cateva ore de el ca sa poti lucra la omul simplu din tine.

Intr-o lume pesimista, un om naiv ar fi considerat de prost gust, demodat, invechit in principii, atipic timpurilor sale. Dar stii ce inseamna sa fii naiv cu adevarat? Inseamna sa aduci soarele pe zambetul inimilor celor care nu cred in existenta lui. Inseamna sa transpui prin intermediul trairilor tale, suflete care nu au cunoscut iubirea intr-un loc al iubirii. Daca totusi ai incercat si nu ai reusit, atunci incearca sa lasi viata sa iti ofere ce are de oferit ea mai bun. Ia-o de la capat cu multa rabdare de fiecare data, cu fiecare suflet. Pana devii tu rabdare.

De unde atatia oameni rai?

De unde atata rautate?

Ce-i face pe unii oameni sa devina rai? Sa-i faca sa barfeasca, sa minta, sa insele, sa fure…si sa nu intelegeti gresit, eu cred ca – prin definitie – omul e bun. Omul, asa cum il vad eu, poate face atat de multe lucruri bune pentru el si pentru ceilalti incat exact chestia asta ma face sa privesc perplex comportamentul multora dintre noi, oameni care ar putea fi buni… dar mustesc de rautate. Si cred ca de cele mai multe ori… degeaba…

” Sufletul nostru, adevăratul nostru sine, este dimensiunea esențială, cea mai misterioasă și mai magică a ființei noastre. De fapt, nu este o realitate separată, așa cum este considerat în gândirea occidentală, ci forța coezivă care ne unește trupul, inima și mintea. Nu este o fantomă prinsă cumva în capcana mașinăriei fizice a trupurilor noastre, ci chiar esența ființei noastre.” – Gabrielle RothDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!