De multe ori m-am intrebat de ce oamenilor buni li se intampla lucruri rele…

De multe ori m-am intrebat de ce oamenilor buni li se intampla lucruri rele…

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 August 2019 in De Suflet

„Nu înceta niciodată să zâmbești, nici chiar atunci când ești trist, pentru că nu se știe cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.” – Gabriel Jose Garcia Marquez

De multe ori ridicam mainile spre cer si spunem ca viata nu este corecta. Aceasta este insa o afirmatie gresita pentru ca viata chiar este corecta. Noi cream realitatea din jurul nostru folosind aceleasi reguli pe care toti le folosesc. Aceste reguli nu au nimic de a face cu a fi bun sau rau. Pentru a intelege aceste reguli, este important sa tinem minte ca multi am fost crescuti spunandu-ne ca daca faci bine primesti bine. Si daca faci rau esti pedepsit.

Acest tip de “programare” este folosit pentru a manipula actiunile noastre in ceea ce priveste modul in care ne vom comporta cu parintii, profesorii su oamenii din jurul nostru. Cu toate acestea, chiar daca parintii, profesorii si ceilalti cred ca bunele si relele pot fi definite si primesc consecinte, Universul nu crede asta.

Adevarul este ca Universul nu pedepseste si nici nu ofera recompensa. NIMANUI. Universul doar raspunde la gandurile tale prin legea atractiei. Primesti ceea ce iti doresti indiferent daca faci bine sau rau, daca esti bun sau rau. Daca te astepti ca lucrurile bune sa ti se intample, nu conteaza daca esti rautacios sau faci fapte rele. Asteptarile tale vor aduce rezultate pozitive.

Acelasi lucru este valabil si in sens invers. Poti fi bun, sincer si poti face numai lucruri bune. Insa daca ai asteptari negative de la viata, asta vei primi.

Asadar, chiar daca am invatat ca trebuie sa fim buni si sa facem bine pentru a obtine lucrur bune, ceea ce conteaza cu adevarat este ceea ce credem ca se va intampla cu noi. Si daca nu ma credeti, priviti in jurul vostru si veti intelege despre ce vorbesc. Exista dovezi la tot pasul.

De exemplu, un prieten este unul dintre cei mai generosi oameni pe care ii stiu. Este absolut minunat. Cu toate acestea, are mai tot timpul probleme in relatiile sentimentale, la locul de munca sau pe partea financiara. De ce sufera atat de mult? Ei bine, mereu vorbeste despre ghinionul pe care il are si despre problemele sale. Este mereu ingrijorata cu privire la viitor. Prin urmare, Universul ei ii ofera realitatea pe care ea o vede, plina de ghinion si de ingrijiorari.

Pe de alta parte, am intalnit in trecut o persoana pe care o urau toti. Insa tot timpul spunea cat de iubita si de apreciata este. Nimeni nu o credea, insa nu conta. Pentru ca ea singura isi crea realitatea.

Acum, acest lucru nu inseamna ca faptele bune sunt irelevante. Nici vorba. Acestea construiesc caracterul nostru. Insa conteaza foarte mult si ceea ce simtim, modul in care observam viata noastra.

Cel mai important lucru pe care il putem face pentru noi este sa avem asteptari pozitive in tot ce facem. Sa fim optimisti si sa avem incredere ca ceva frumos urmeaza sa se intample. Pana si cele mai de neatins visuri pot devenit realitate. Trebuie doar sa ne dorim.

Asadar, sa invatam sa nu ne mai plangem si sa fim optimisti. Sa construim acea viata la care visam. Sa vorbim despre punctele noastre forte, despre dorintele pe care le avem. Acesta este modul in care cream realitatea pe care ne-o dorim.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!