De ce oamenii sunt nefericiți: 6 obiceiuri comune ale oamenilor nefericiți

De ce oamenii sunt nefericiți: 6 obiceiuri comune ale oamenilor nefericiți

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Cu siguranță mediul înconjurător îi pot face viața mizerabilă unei persoane. Dar cea mai mare nefericire provine din propria noastră gândire, comportament și obiceiuri.

În acest articol, Henrik Edberg, autorul The Positivity Blog, vorbește despre cele mai distructive 7 obiceiuri zilnice care pot crea multă nefericire în mica noastră lume interioară.

De asemenea, el împărtășește tehnici care să te ajute să le depășești sau cel puțin să minimizezi impactul lor asupra vieții tale.

1. Lupta pentru perfecțiune.

Cine spune că viața trebuie să fie perfectă pentru ca tu să experimentezi adevărata fericire? Trebuie să obții doar rezultate excelente pentru a fi fericit?

Dacă gândești așa, atunci fericirea nu va fi ușor de găsit. Căutarea perfecțiunii duce la o stimă de sine scăzută și la autotortură, chiar dacă este posibil să fi obținut deja rezultate excelente în domeniul tău. Indiferent ce faci, uneori lucrurile nu merg mereu conform planului și trebuie să te obișnuiești cu asta.

Cum să depășești acest obicei:

Fă bine, nu perfect. Mulți oameni au această gândire „Dacă nu o pot face perfect, nu o voi mai face deloc”. Această gândire nu este bună, trebuie să mergi până la capăt și să vezi cât de bine te descurci. Nu trebuie să fie perfect, trebuie să fie bun.

Termen limita. Dacă stabilești un termen limită pentru fiecare dintre sarcinile tale, atunci nu vei mai avea timp să te axezi pe perfecțiune, important este ca rezultatul să fie bun, nu perfect.

Înțelege că perfecțiunea creează stres. Întreaga lume din jur vorbește doar despre perfecțiune, cât de simplă și minunată este. Dar, în viața reală, perfecțiunea provoacă multă suferință și stres în interiorul oamenilor. Așadar, nu te mai gândi la perfecțiune.

2. Conversațiile cu persoane negative.

Nu suntem predispuși la singurătate. Cei cu care comunicăm, ceea ce citim și ascultăm au ​​o influență extraordinară asupra noastră, asupra sentimentelor și gândirii noastre.

Dar să fii fericit este mult mai dificil atunci când auzi mereu lucruri negative. Este vorba despre persoanele care îți spun că viața este întotdeauna mizerabilă și plină de greutăți. Persoane care văd viața într-un mod negativ.

Cum să eviți acest lucru:

Petrece mai mult timp cu oameni pozitivi, citește cărți interesante și ascultă muzică distractivă. În general, fă orice activitate care te face să zâmbești.

3. Ești fixat pe trecut sau te gândești prea mult la viitor.

Petrecând cea mai mare parte a timpului în trecut și retrăind vechi amintiri dureroase, conflicte, oportunități ratate și așa mai departe, nu vei putea fi niciodată fericit.

De asemenea, dacă te gândești prea mult la viitor și îți imaginezi cum lucrurile ar putea merge prost la locul de muncă, în relație sau cu sănătatea ta, îți construiești scenarii negative care te vor face să trăiești cu frică.

Dacă nu trăiești în prezent, pierzi din vedere multe momente care pot aduce adevărata fericire în viața ta.

Cum să depășești acest obicei:

Este aproape imposibil să nu te gândești la trecut sau viitor. Și, desigur, este important să te gândești la ziua de mâine și să încerci să înveți din trecutul tău.

Dar încearcă să te concentrezi mai mult pe prezent, pe momentul ,,aici și acum”. Dacă înveți să trăiești în prezent, te vei gândi mai puțin la trecut și la viitor.

4. Te compari cu alți oameni

Să te compari cu alți oameni este un obicei extrem de distructiv. Dacă compari în mod constant mașinile, casele, locurile de muncă, pantofii, situațiile financiare, popularitate socială a altora cu ale tale, atunci nu vei putea fi niciodată mulțumit de ceea ce ai. Și, până la urmă, îți calci în picioare stima de sine.

Cum să depășești acest obicei:

Compară-te doar cu tine însuți. Asta înseamnă că, în loc să te compari cu alți oameni, începe să te compari doar pe tine de acum cu tine din trecut. Vezi cum ai evoluat, ce ai realizat într-o anumită perioadă de timp, cum s-au îmbunătățit lucrurile pe plan profesional și personal. De ce să te concentrezi asupra altor oameni când te poți concentra pe tine însuți.

5. Concentrarea pe negativ

Dacă te concentrezi numai pe aspectele negative ale tuturor situațiilor în care te afli, atunci nu vei putea niciodată să te bucuri de viață. În plus, strici starea de spirit a tuturor celor din jurul tău.

Cum să depășești acest obicei:

Încetarea acestui obicei poate fi mai dificilă decât pare. Trebuie să începi să accepți lucrurile așa cum sunt. În acest fel, vei putea să renunți, emoțional și mental, la tot ceea ce este negativ în viața ta, în loc să faci dintr-un țânțar armăsar.

6. Complicarea inutilă a vieții

Viața poate fi destul de complicată, îți poate crea stres și stări de nemulțumire. Dar o mare parte din ea este adesea creată de noi. Da, lumea poate deveni din ce în ce mai complicată, dar asta nu înseamnă că noi nu putem crea obiceiuri care să ne simplifice viața.

Cum să depășești acest obicei:

Există multe aspecte prin care o persoană își complică viața. Iată câteva exemple:

Nu îți complica viața planificând o grămadă de treburi pe zi. Stabilește-ți doar câteva sarcini și fă-le bine pe tot parcursul zilei, în loc să apuci de toate și să nu termini nici una.

Complicarea relațiilor cu alte persoane. Nu încerca să concluzionezi anumite lucruri despre o persoană pe baza acțiunilor sale, nu încerca să despici firul în patru îi să începi să interpretezi orice face. Atunci când nu ești sigur de un lucru, cel mai bine este să întrebi. Acest lucru te va ajuta să previi conflictele inutile, neînțelegerile și negativitatea.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!