De ce nu a domnit încă pacea și fericirea în lume? – a explicat Thomas Mann prin înțelepciunea lui Lao Tzu

De ce nu a domnit încă pacea și fericirea în lume? – a explicat Thomas Mann prin înțelepciunea lui Lao Tzu

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 July 2022 in CuriozitățiLecții de viațăViata

Istoria lumii a cunoscut o mulțime de suferințe, necazuri și catastrofe de-a lungul timpului. Oamenii încearcă în mod constant să se distrugă unii pe alții. Nu pot exista împreună. Ei trebuie să pună mâna pe noi teritorii, să extindă granițele statului, să acționeze în propriile interese.

Fiecare epocă este plină de suferință umană. Cruzimea întrece uneori toate limitele. Este greu de imaginat cât de multă răutate poate fi în sufletul unei persoane.

Este suficient să ne amintim ce au făcut oamenii cu Isus Hristos. La început, oamenii L-au lăudat. Iar apoi tot ei au strigat pentru ca Mântuitorul lor să fie răstignit. Mulțimii îi lipsesc întotdeauna pâinea și circurile.

Spectatorii veneau să urmărească lupte sângeroase între gladiatori. Le plăcea să vadă că războinicii se distrug între ei. Scenele cu animale au fost deosebit de populare.

A trecut mult timp de atunci. Lumea s-a schimbat mult. Oamenii au alte metode de distracție. Le place să petreacă timp pe internet, să se uite la emisiuni TV, să asculte muzică. În plus, există un număr mare de hobby-uri. Poți alege după gustul tău. Unora le place să împletească. Alții sunt mai apropiați de sport. Unii oameni sunt interesați de artă. De-a lungul anilor, au fost create multe lucrări de artă care sunt vizitate de oameni din toate părțile lumii.

O viață nu este suficientă pentru a reciti toate cărțile scrise de mari autori. Dar majoritatea oamenilor nu au timp pentru asta. Există și un public care iubește certuri, scandaluri, intrigi. Sunt spectacole speciale pentru ei.

Mai ales bunicilor le plac. Pe internet, puteți găsi și videoclipuri pentru toate gusturile. Există videoclipuri indecente și sfidătoare, precum și altele crude și dezgustătoare.

Pasiunea pentru ochelari nu mai este atât de puternică în rândul oamenilor, dar încă rămâne. Vloggerii încearcă să atragă atenția publicului prin orice mijloace. Adolescenții își bat joc de animale, râd de ele.

În același timp, ei adună o mulțime de vizualizări pentru astfel de videoclipuri. Dar există și o mulțime de apărători ai necuvântătoarelor. Oamenii tind să simpatizeze cu cei nefericiți, umiliți și jigniți. Sufletele lor știu să iubească, să experimenteze și să simpatizeze.

„Timpul nu are diviziuni care să marcheze trecerea acestuia. Nu există niciodată un tunet sau sunete de trompete care să anunţe trecerea la o nouă lună sau la un nou an. Chiar şi la trecerea într-un nou secol, doar noi, muritorii, sunăm din clopote şi tragem cu pistoalele.” – Thomas Mann

Dar unii oameni sunt practic incorectabili. Continuă să facă greșeli. Sunt slabi la ispite.  Mulți oameni se întreabă adesea de ce nu există încă bunătate și înțelegere reciprocă în lume. Nu vrea Dumnezeu ca copiii lui să fie fericiți? Dar nu asta e problema.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!