De ce este periculos un router Wi-Fi și de ce ar trebui să fie oprit înainte de a merge la culcare?

De ce este periculos un router Wi-Fi și de ce ar trebui să fie oprit înainte de a merge la culcare?

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 December 2022 in SanatateStiinta

Routerele wireless sau routerele Wi-Fi sunt mai convenabil de utilizat decât internetul prin cablu. Dar lăsarea acestor dispozitive aprinse, mai ales toată noaptea, nu este recomandată. Cert este că routerele emit radiații electromagnetice, ceea ce are un efect extrem de negativ asupra sănătății umane.

Expunerea constantă la astfel de radiații asupra organismului poate duce la deteriorarea celulelor, stres oxidativ, tulburări de somn…

Nu există radiații electromagnetice sigure. Și, prin urmare, este deosebit de periculos să lăsați routerele pornite atunci când sunt copii în cameră, deoarece sunt mai vulnerabili decât adulții. În acest articol, vom vorbi despre cum să folosim corect routerele Wi-Fi și despre ce alte surse de radiații ne înconjoară.

Cum să utilizați un router Wi-Fi fără a dăuna sănătății

Acest dispozitiv nu trebuie instalat în dormitor, ar trebui să fie amplasat departe de locul în care dormi. Dacă nu opriți routerul noaptea, corpul dumneavoastră va fi pătruns de undele acestuia non-stop.

În plus, oprirea dispozitivului pe timp de noapte îți va crește securitatea personală, deoarece atunci când computerul este offline, nu poate fi piratat. De asemenea, oprirea alimentării va economisi energie electrică, iar unele routere wireless consumă mult – de două ori mai mult decât laptopurile și de treizeci de ori mai mult decât încărcătoarele pentru telefoane mobile.

Cum să vă deconectați corect de la Wi-Fi

Există mai multe opțiuni:

  1. scoateți modemul de la priză;
  2. setați un temporizator mecanic (doar conectați dispozitivul la priză, apoi conectați routerul la priză și setați temporizatorul) pentru a fi mai comod;
  3. cumpărați un router cu temporizator încorporat și optimizați setările (puteți folosi serviciile unui specialist sau vizionați un videoclip despre cum să faceți singur setările).

Dacă doriți, puteți rămâne online chiar și atunci când routerul este oprit, deoarece oprirea acestui dispozitiv nu restricționează accesul la internet prin cablu. Cu ajutorul routerului, utilizați numai internet wireless.

Dacă doriți să minimizați efectul radiațiilor asupra corpului dvs., dar, în același timp, aveți nevoie de acces la Internet, atunci opriți routerul și conectați cablul de la acesta la computer.

Surse invizibile de radiații în casa ta

O altă sursă nu mai puțin periculoasă de radiații, pe lângă router, este un telefon mobil. Dacă Wi-Fi pe telefon nu este oprit, atunci radiația vă va afecta negativ sănătatea. Prin urmare, telefonul ar trebui să fie întotdeauna pus în modul avion sau să fie oprit Wi-Fi-ul și datele mobile pe timp de noapte.

Nu uitați de tablete și alte gadget-uri care pot emite și unde electromagnetice, este mai bine să deconectați toate astfel de dispozitive de la rețea. Împreună cu un computer personal, un cuptor cu microunde dăunează și organismului, atunci când funcționează, spațiul înconjurător pe o rază de doi metri este umplut cu radiații și cantitatea de oligoelemente sănătoase din alimente pe care le încălziți sau le gătiți în cuptorul cu microunde este semnificativ redus.

De asemenea, televizorul aparține grupului de dispozitive „periculoase” și trebuie instalat la o distanță de cel puțin doi metri de canapea sau pat. Nu uitați de firele electrice – lângă pereții în care se află panoul electric, nu ar trebui să existe un pat.

Din păcate, pentru locuitorii de la bloc este tot mai greu să scape de aceste radiații, deoarece vecinii lăsând active aceste dispozitive, nu fac decât să sporească nivelul de radiații. De exemplu daca te afli la mijloc, iar vecinii de sus, jos, stanga, dreapta au routerele pornite, nivelul de radiații crește considerabil, față de viața la țară unde distanța intre case este mare.

Nu mai vorbim despre antenele de pe blocuri și telefoanele, care acum în fiecare apartament se găsesc minim 2… deci puteți calcula singuri cât de multe dispozitive care emit tot felul de unde sunt în jurul dumneavoastră.

Încercați să nu utilizați internetul wireless și dispozitivele care emit unde electromagnetice timp de câteva zile și veți observa cum se normalizează somnul și se îmbunătățește bunăstarea.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!