Image

De ce este periculoasă aciditatea crescută, și care sunt simptomele acesteia

Publicat de Patricia Esca pe 28 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

În corpul nostru, aciditatea se schimbă constant, iar alcalinitatea corpului nostru depinde de mai mulți factori. Toate lichidele din corp, inclusiv sângele, saliva și urina, ajută la neutralizarea acidității. Aceste lichide sunt esențiale pentru organism, permițându-i să funcționeze corect, să îmbunătățească digestia, să transporte oxigenul în tot corpul și să optimizeze absorbția nutrienților. Dacă aciditatea crește peste limită, atunci apare gastrita.

Cred că toată lumea știe de pH, cunoscut și sub numele de „hidrogen potențial”. Scara pH-ului variază de la 0 la 14. Dacă fluidele corporale au un nivel de pH mai mare, asta înseamnă că au mai mult oxigen și sunt mai alcaline.

Dar dacă fluidele corpului sunt sub nivelul normal de pH, înseamnă că au mai puțin oxigen și mai mulți acide. În cazul în care doriți să mențineți un nivel normal de pH, mai jos aveți nivelul optim de pH la fluide:

PH-ul salivei = 7,0-7,5

PH-ul sângelui = 7,35-7,45

Citeste si  Cand ceva nu functioneaza cum trebuie corpul tau te anunta mereu. Invata sa intelegi mesajele corpului

PH-ul urinei = 4,6-8,0

Iată o listă de simptome care indică aciditate, precum și gastrită:

1. Creștere în greutate

De fiecare dată când corpul este alcalinizat prea puțin, produsul rezidual este blocat în interiorul corpului, rezultând formarea excesului de deșeuri. Acestea creează aciditate în organism, iar organele responsabile de curățarea toxinelor (rinichi, intestine, piele și sistemul limfatic) sunt supraîncărcate și nu pot elimina acizii din corp.

2. Oase slăbite

Dacă există prea multă aciditate în corp, mineralele importante din organe și țesuturi sunt preluate, astfel încât organismul să funcționeze activ. Acest lucru duce în cele din urmă la fragilitatea structurii osoase și la osteopenie sau osteoporoză. Așadar, dacă aveți una dintre aceste afecțiuni, atunci probabil că suferiți de aciditate crescută în organism.

3. Probleme dentare

Întrucât dinții sunt o structură osoasă, ei vor păți la fel ca oasele. Când aciditatea este prea mare, calciul este preluat din dinți și, prin urmare, vor suferi de o deficiență a acestui mineral. Acest lucru este motivul pentru care dinții sunt sensibili la mâncarea și băuturile reci sau calde și motivul pentru care gingiile sângerează.

Citeste si  Patru prieteni pe care ar trebui să îi aibă toată lumea

4. Imunitate scăzută

Aciditatea crescută face corpul mult mai predispus la viruși, ciuperci și bacterii. Cea mai rea parte este că aceste microorganisme se dezvoltă foarte rapid în mediile acide. De obicei se dezvoltă în interiorul gingiilor, tractului digestiv și al altor organe și țesuturi.

5. Probleme de piele

Odată cu aciditatea crescută a corpului și cu acumularea de toxine, pielea este foarte afectată. Mai mult, este afectat și fluxul sanguin, iar pielea nu poate scăpa de toxine prin transpirație, așa cum o face de obicei. Bolile care apar din cauza acestei afecțiuni sunt erupții cutanate, acnee, eczeme și alergii.

6. Acumulare de mucus

Mucusul din interiorul corpului ajută la eliminarea toxinelor prin nas. Când corpul are o reacție acidă, canalul nazal nu poate elibera mucusul, iar acesta rămâne prins în interiorul corpului. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci aveți nevoie de asistență medicală; în caz contrar, plămânii se vor umple de mucus, iar respirația se va îngreuna.

Citeste si  Cum absorb pisicile și neutralizează energia negativă

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!