De ce copiii noștri sunt cea mai nefericită generație din istoria omenirii

De ce copiii noștri sunt cea mai nefericită generație din istoria omenirii

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 November 2022 in CuriozitățiDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Experta canadiană în terapie ocupațională Victoria Prudey este îngrijorată de stilul de viață al copiilor moderni, scrie Your Modern Family. Sistemul lor nervos este bombardat în mod constant. Toate din cauza unui număr mare de inovații tehnologice, precum și din cauza închiderii emoționale a părinților.

În astfel de condiții, psihicul copilului are de suferit, precum și capacitatea lui de a învăța. Cum poți să-ți ajuți copiii?

Iată câteva reguli simple:

1. Oferiți-le o pauză.

Părinții de astăzi sunt prea concentrați asupra copiilor. Ei se străduiesc în mod constant să-i distreze și să le ocupe timpul cu ceva. Mai bine îi lași în pace.Lasă copilul să petreacă timpul singur, după cum dorește. Lasă-l să se plictisească, să se joace sau pur și simplu fără să facă nimic. Astfel de acțiuni au propriile lor beneficii. Acesta este cel mai bun mod de a identifica și rezolva probleme.

Plictiseala este calea către autocunoaștere. Copilul nu ar trebui să devină centrul Universului tău, luându-i tot timpul liber, energia și atenția.

2. Lasă-i să fie creativi.

Nu-i împiedicați să fie independenți. Uneori este mai bine să nu te amesteci, chiar dacă vrei să-i spui copilului răspunsul corect sau soluția potrivită. Încearcă să te abții de la astfel de decizii! Într-o astfel de situație copilul își folosește imaginația și curiozitatea minții sale.

Dacă copilul nu înțelege din prima cum să folosească jucăria, trebuie să rezistați nevoii de a vă grăbi să-i explicați. Uneori avem tendința de a le arăta că le știm pe toate.

3. Învățați copiii să comunice mai des cu semenii lor față în față.

Orice părinte va fi de acord că jocurile pe calculator sunt dăunătoare pentru copii și adolescenți. Unii vor spune imediat că este imposibil să schimbi situația. Nu poți face nimic, e un obicei.

Adolescentul stă la computer sau pe telefon toată ziua. Joacă fotbal, doar cu sarcinile date de părinți, comunică cu prietenii, doar prin intermediul rețelelor de socializare. În mintea lor, oamenii arată perfect, în lumea virtuală nu este loc pentru plictiseală, boală și tristețe. Cum să nu cazi în depresie aici!

4. Încurajează copiii, dar cu grijă.

Încurajarea nu este întotdeauna de ajutor. Dacă un adolescent modest sau neîncrezător în sine ar trebui încurajat, atunci unul încrezător și arogant ar trebui încurajat cu mare atenție. În plus, copiii ar trebui să învețe bine, să-și facă temele, să-și asculte părinții, iar asta nu din cauza recompenselor sau încurajării, ci din propria lor voință.

Încercați să vă asigurați că principala motivație a copiilor nu este primirea unei recompense, ci propriile ambiții și dorința de a obține mai mult.

5. Petreceți timp împreună mai des.

Începeți cu 10 minute pe zi. Opriți telefonul și televizorul, lăsați tableta deoparte. Lăsați copilul să aleagă ce veți face în tot acest timp. Nu fi niciodată distras în timp ce te joci cu copiii – aceștia au nevoie de toată atenția ta.

6. Lăsați copilul să aibă propriile sale responsabilități.

Acest lucru le va crește stima de sine, îi va învăța să aibă grijă de lucruri și își vor forma simțul responsabilității. Oferă copilului posibilitatea de a alege munca pe care îi place să o facă. Lasă-l să-și urmeze propria alegere. Spune-i cum să facă treaba pe care a ales-o. Stabiliți criterii clare pentru calitatea muncii prestate și evaluați rezultatul împreună cu acesta.

7. Limitați timpul petrecut pe computer.

Unii părinți le permit copiilor să folosească tableta doar în weekend, iar alții – după terminarea temelor, iar unii pur și simplu stabilesc limite de timp: „Poți să te uiți la televizor o oră pe zi” etc.

Restricțiile tale nu ar trebui să fie stricte, folosește o abordare flexibilă: permite copilului să petreacă mai mult timp la computer dacă îi vin prietenii în vizită. Astfel îi poți cunoaște anturajul.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!