De ce bărbații fug de “femeile ideale”? Iată cele 8 motive

De ce bărbații fug de “femeile ideale”? Iată cele 8 motive

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 February 2019 in De Suflet

Oamenii pot fi singuri dintr-un milion de motive. Însă există un lucru greu de explicat : cum se face că există, pe lume, atâtea fete frumoase, inteligente, pline de calități, și care nu reușesc să depășească starea de “așteptare”?!?

Psihologii de la AdMe.ru au găsit motivele pentru care femeile care, teoretic, nu ar trebui să aiba astfel de probleme, sunt, în mod paradoxal, singure.

1. Sunt firi independente.

Astfel de femei sunt sigure pe sine, nu au nevoie să fie protejate de cineva și deci nu tolerează lângă ele un bărbat, numai de dragul de a-l avea, sau din curiozitate.

2. Nu le place să piardă timpul

Acest punct derivă, practic, din precedentul. Dacă unei astfel de femei i se pare că bărbatul pe care tocmai l-a cunoscut nu va fi niciodată soțul pe care și-l dorește, de fapt, atunci….adios! Relațiile fără perspectivă sunt timp irosit în zadar.

3. Sunt obsedate de false complexe.

Astfel de închipuiri sunt foarte frecvente. De aceea, să nu ne mire dacă o pereche de colanți cu imprimeu de leopard vor fi îmbrăcați mai degrabă de o grăsană, decât de o tânără căreia sigur i s-ar fi potrivit. Și asta pentru că prima stă mult mai bine la capitolul “autoevaluare”, decât cea de-a doua.

4. Poate nu li se potrivește rolul de neveste?!?

Iată cum sună doleanțele bărbaților de astăzi : “ Vreau lângă mine o femeie care să aibă grijă de mine și de casă, și nu doar de imaginea ei din oglindă”. Și, din păcate, foarte mulți bărbați gândesc așa!

5. Poate sunt setate să rămână singure…

Dacă, de la prima întâlnire, o tânără se apuca să-și descrie, în amănunt, rochia de mireasa la care visează, sau operația de fibrom uterin pe care tocmai a suferit-o, sigur acea întâlnire va fi și ultima! Femeile obsedate de măritiș se “citesc” de la o poștă și îi sperie teribil pe bărbați.

6. Frumusețea lor atrage

Dacă vorbim de femeile foarte frumoase, putem spune că frumusețea lor atrage, de regulă bărbați tupeiști, aroganți și siguri pe sine, iar pe cei modești și inteligenți îi îndepărtează.

7. E vorba de o banală teamă

Facem trimitere la primul punct. Dând la o parte toate “variantele”, e foarte posibil ca femeile să-i îndepărteze chiar și pe cei care le sunt sortiți. “ Când îl voi întâlni pe ACELA, îmi voi da seama imediat” – gândesc ele. Total greșit, pentru că relațiile reprezintă, de fapt, un test pe care ele se tem să-l dea.

8. Și, în final, o povestioară cu tâlc

“ Fosta iubită a soțului meu era o femeie de vis: răvășitor de frumoasă, inteligentă, plăcută, veselă, excelentă în meseria ei de medic. Odată chiar l-am auzit pe soțul meu, povestindu-i unui prieten : “- Nu numai că m-am îndrăgostit de ea, pe atunci, dar m-a făcut să-mi pierd și mințile!”… Țin minte că am suferit foarte mult, auzind acestea și nu conteneam să mă întreb : “- La ce naiba i-oi fi trebuit eu?!?” Înainte de nuntă, m-am hotărât să-i pun, totuși, această întrebare.

A ridicat din umeri, și mi-a spus, calm : “ Era prea ideală și era foarte complicat să trăiesc alături de așa ceva. Uite, noi doi, bunăoară, ne trezim de dimineață și, dacă vrem , stăm toată ziua în așternut. Și dacă vrem, lăsăm farfuriile murdare lângă pat, până a doua zi. Și știm că nu se va opri pământul în loc, din cauza asta. Însă ea suferea de “sindromul premiantei”, iar eu urma să fiu nota ei de “10”. Naiba are nevoie de așa ceva!”

Mai aveți nevoie de comentarii?…

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!