Dalai Lama: Cum să te protejezi de cele 6 categorii vampiri energetici

Dalai Lama: Cum să te protejezi de cele 6 categorii vampiri energetici

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 March 2021 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

Cu toții suntem țesute din energie. Ne permite să obținem rezultatele dorite, să ne îmbunătățim viața și să dezvoltăm pacea interioară. Prin urmare, este atât de important ca să poți avea grijă de energia ta, completându-ți rezervele și să-ți exersezi abilitățile interne în fiecare zi. Acesta este modul în care o persoană devine cea mai bună versiune a sa.

Având în vedere influența pe care energia o are asupra noastră, Dalai Lama distinge 6 categorii de vampiri energetici. Cunoașterea fiecăruia dintre ei vă va ajuta să evitați experiențele care vă împiedică să profitați la maximum de energia voastră.

„Se spune că dușmanul nostru este cel mai bun profesor al nostru. Profesorul ne învață despre importanța răbdării, controlului și toleranței, dar în același timp nu avem nicio ocazie reală de a pune toate acestea în practică. Practica reală devine posibilă în momentul întâlnirii cu acest dușman ”- Dalai Lama.

Acceptați prezentul

Trăim într-o epocă în care ziua de mâine a început să prevaleze asupra zilei de astăzi. Pierdem din vedere puterea prezentului, savurând momente de planificare pentru viitor și nu apreciem suficient ceea ce avem deja.

Această stare ne obligă să negăm situațiile negative, deoarece suntem incapabili să admitem că nu le putem schimba. Prin urmare, trebuie să practici recunoașterea și acceptarea ca mantra. Acceptând ceea ce nu poate fi schimbat, avem șansa de a schimba planul în sine, făcându-ne mai deschiși la noi posibilități.

“Accept prezentul. Aceasta nu este deloc o retragere, ci doar că nimic nu te obligă să pierzi mai multă energie decât să te confrunți și să lupți cu o situație care nu poate fi schimbată. ”- Dalai Lama.

Odihnește-te când ai nevoie

Capacitatea de a accepta timpul fără a-i deveni sclav – aceasta este adevărata forță a omului.

„Permiteți-vă să vă odihniți când aveți nevoie de ea și acționați când aveți ocazia” – Dalai Lama.

Este important să știți când să vă opriți și când este timpul să acționați. Dacă nu există o astfel de înțelegere, atunci nu ne prețuim pe noi înșine și viața noastră. Deschidem ușa anxietății, tristeții și depresiei care ne oprește să devenim o versiune mai bună a noastră.

Înconjoară-te de oamenii potriviți

Când vorbim despre oamenii potriviți, ne referim la cei care fac parte din noi înșine, cărora le suntem loiali și cărora nu le cerem nimic în schimb. Oameni care ne motivează să ne simțim vii și liberi să fim noi înșine.

„Scăpați de cei care vin întotdeauna la voi cu plângeri, probleme, povești despre necazurile lor, temeri și critici față de ceilalți. Dacă cineva caută o barcă în care să-și încarce tot gunoiul, încearcă doar să nu reacționezi la o astfel de persoană ”- Dalai Lama.

Ai grijă de sănătatea ta

Sănătatea este fundamentul, a cărui fiabilitate vorbește despre cât de bine ne gestionăm viața.

„Fă din sănătate prioritatea ta. Fără un corp care să lucreze la limita capacităților sale, nu se poate realiza mult. Luați pauze. ”- Dalai Lama.

Învață să ierți

Conștientizarea emoțiilor negative, precum durerea, furia, resentimentele și dorința de răzbunare, înțelegerea scopului acestora și capacitatea de a ierta pot îmbunătăți viața unei persoane și, în timp, clarifică faptul că a luat decizia corectă.

„Nu trebuie să îți pară rău, renunță la situația care te face să suferi. Poți oricând să decizi să lași durerea amintirilor în trecut. ”- Dalai Lama.

Nu îți încălca promisiunile

Făcând o promisiune, oferim altei persoane o bucată din inima noastră. Încrederea se bazează pe dragostea altora și dragostea noastră pentru noi înșine.

Dacă ți-ai încălcat promisiunea, întreabă-te care a fost motivul. Aveți întotdeauna dreptul de a vă schimba punctul de vedere, de a vă cere scuze, de a vă repara, de a vă reconsidera și de a oferi o alternativă la o promisiune neîndeplinită. Principalul lucru este că nu devine un obicei. Iar cel mai simplu mod de a evita ceea ce nu vrei să faci este să renunți la el în primul rând.

„Spiritualitatea este modelată de sentimentele și atitudinile noastre față de ceilalți oameni” – Dalai Lama.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!