Daca un om este sensibil asta nu inseamna ca este slab, ba din contra, el este mult mai puternic pentru ca analizeaza altfel lucrurile!

Daca un om este sensibil asta nu inseamna ca este slab, ba din contra, el este mult mai puternic pentru ca analizeaza altfel lucrurile!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 April 2019 in Dezvoltare Personala

“Cele mai frumoase lucruri din lume nu pot fi observate sau atinse, ele se simt cu inima.” – Antoine de Saint-Exupery

Sensibilitatea transpune bucuria de a trăi viața. Pentru acest tip de persoane întotdeauna va conta mai mult procesul decât scopul, oricare ar fi el.

Oamenii sensibili sunt mai buni, respira alt aer, sunt mai calzi, mai pasionali, mai deschisi, mai blanzi si mai buni. Nu exista ceva mai frumos decat sa vezi oameni care cred in ceea ce fac, oameni care pun pasiune in tot, oameni care empatizeaza cu tine cand ai nevoie, oameni care sunt implicate, oameni care vibreaza si care ard frumos, ca o torta.

Este ironic cum traim intr-o generatie in care societatea apreciaza bunatatea si compasiunea si totusi suntem invatati sa fim altcineva. Poate din acest motiv oamenii sensibili, cu inima slaba, simt ca nu isi gasesc locul intr-o lume care incearca sa ne faca puternici, duri, de piatra. Insa ce inseamna sa ai o inima firava cand oamenii te catalogheaza ca o persoana slaba?

Oamenii sensibili nu sunt deranjati de faptul ca lumea din jurul lor ii vede precum niste persoane cu inima slaba. Ei sunt cei mai puternici pentru ca sunt ei insisi… pentru ca nu se simt nevoiti sa poarte o masca pentru a parea puternici. Acesti oameni vor da intotdeauna o mana de ajutor. Nu pentru ca sunt intotdeauna disponibili, ci pentru ca inima lor nu poate fi indiferenta.

Ei sunt aceia care poarta problemele lumii, care plang in miez de noapte, in timp ce se gandesc la problemele prietenilor lor, la problemele familiei. Si chiar daca stiu ca vor fi raniti, aleg sa fie buni.

Ca o reflectare a caracterului lor, ei ofera bunatate si persoanelor care nu o merita. In ciuda faptului ca multi profita de ei, oamenii cu suflet bun aleg mereu sa ierte. Acesta este un atribut al lor vazut insa ca o slabiciune.

Prin iertare ei reusesc sa intotdeauna sa aduca pacea in sufletul lor, aceasta servind precum o baza solida pentru a rezista in continuare.
Oamenii sensibili au esuat de multe ori. Au fost refuzati, neglijati si raniti. Insa ce este cu adevarat fascinant este ca se pot agata de tristete si isi pot gasi puterea de a merge mai departe.

Oamenii sensibili intotdeauna se straduiesc sa gaseasca fericirea. Ei nu renunta. Merg mai departe indiferent de situatie. Inima lor frumoasa si mare ii ajuta sa gaseasca chiar si un mic strop de bunatate in ceilalti oameni. Chiar daca sunt raniti ei reusesc sa gaseasca putere de a se vindeca, de a cultiva pacea si de a oferi mai departe fericire si iubire.

Si, indiferent de cat de dureros ar suna, ei vor alege sa fie in continuare buni si sensibili… pentru ca lumea are nevoie de ei.

Este adevarat ca persoanele sensibile tind sa se se supere si sa se nelinisteasca mai usor ca ceilalti, dar pe de alta parte, atunci cand ti se intampla ceva bun te entuziasmezi peste masura, ceea ce este minunat. Un compliment sau o conversatie placuta iti poate insenina intreaga zi, iar atunci cand are loc un eveniment cu adevarat deosebit nu exista cuvinte pentru a-ti descrie fericirea. Iubesti profund si simti iubirea celorlalti pentru tine cu aceeasi profunzime, iar acesta este un sentiment extraordinar.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!