Dacă sunteți o persoană care bea cafea pe stomacul gol, atunci veți fi interesată să citiți acest articol

Dacă sunteți o persoană care bea cafea pe stomacul gol, atunci veți fi interesată să citiți acest articol

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

O ceașcă de cafea pe stomacul gol imediat după trezire dimineața poate fi dăunătoare sănătății. Chiar și mulți dintre cei care știu acest lucru nu iau în serios daunele reale. Oamenii obișnuiau să bea această băutură dimineața pentru a se încărca cu energie și a se pregăti pentru muncă.

Cofeina este de fapt revigorantă, dar nu pentru mult timp, iar după acțiunea sa corpul primește mai multe lovituri:

  • afectează sistemul circulator;
  • dă o stare de agitație;
  • afectează ficatul.

În plus, consumul zilnic al unei băuturi revigorante înainte de micul dejun devine rapid un obicei. Va fi mai ușor să scăpați de el, după ce ați înțeles procesele negative care au loc în organism după administrarea unei doze de cofeină pe stomacul gol.

Dimineața, fundalul hormonal al corpului se schimbă – după trezire, concentrația de cortizol crește. Hormonul este responsabil de stres, atenție, vigilență. Aceasta declanșează activitatea multor organe și sisteme ale corpului uman, iar consumul de cafea neagră pe stomacul gol atenuează acest efect.

După 1-2 săptămâni, corpul încetează să se mai trezească și să se adapteze la lucru fără o doză de cofeină, dar aceasta nu este problema cea mai neplăcută. În timp, sistemele de bază încetează să-și îndeplinească în mod corespunzător principalele funcții, atenția și concentrarea unei persoane se deteriorează și rezervele de energie sunt reduse.

Dar nu acestea sunt toate consecințele negative. Efectele negative ale cafelei înainte de micul dejun pe stomacul gol este asociată cu tulburări digestive și efecte adverse asupra tractului gastro-intestinal în ansamblu.

Efectul cafelei pe stomacul gol

Deci, de ce nu este bine să beți cafea pe stomacul gol dimineața și cum suferă stomacul din cauza ei? Acest organ intern este cel mai tare afectat negativ de cofeina și alte substanțe din băutura revigorantă.

Cafeaua duce la arsuri la stomac, irită membranele mucoase și stimulează producția de acid clorhidric, care afectează negativ pereții organului intern.

Se pare că, în timp ce stomacul este încă gol, o ceașcă de cafea îi provoacă iritații severe. Durerea va dispărea, probabil, atunci când luați micul dejun, dar efectele nocive vor fi deja furnizate până atunci.

Dacă bei doar cafea pe stomacul gol pentru a slăbi și nu mănânci micul dejun, crezând că este bine, te înșeli. În acest caz, acidul clorhidric produs nu are încotro și nu există alimente în interior pentru a fi digerate. Astfel, acidul distruge pereții stomacului, digerându-i efectiv.

Cafeaua instant cu sau fără zahăr dăunează cel mai mult stomacului. Toate sunt la fel de dăunătoare. În ceea ce privește cafeaua măcinată, aceasta este cea mai dăunătoare datorită conținutului ridicat de substanțe agresive pentru tractul digestiv.

Cum să beți cafea dimineața fără a vă face rău?

Beneficiile cafelei dimineața sunt, de asemenea, importante, dar nu ar trebui să o beți pe stomacul gol. Toți medicii și nutriționiștii recomandă acest lucru după micul dejun (de preferință la 20-30 de minute). În acest timp, procesele digestive vor începe, iar acidul clorogenic din băutura revigorantă va crește aciditatea, beneficiind și nu dăunând pereților stomacului.

După argumentele de mai sus, nu ar trebui să existe întrebări dacă puteți bea cafea pe stomacul gol dimineața sau de ce nu o puteți face. Pentru a beneficia de o băutură revigorantă, vă recomandăm să respectați un anumit program, ținând cont de ceasul biologic intern.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!