Dacă o relație cu o persoană aduce durere, mai bine pleci

Dacă o relație cu o persoană aduce durere, mai bine pleci

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturiViata

Dacă persoana cu care ești într-o relație te face să suferi, atunci trebuie să faci ceva în această privință, trebuie să iei o decizie. Desigur, nu avem dreptul să schimbăm alți oameni, dar avem dreptul să ne schimbăm atitudinea față de acea persoană.

Lumea spune că iubirea înseamnă acceptare, că atunci când iubești pe cineva, trebuie să accepți acea persoană cu bune și cu rele. Cu toate acestea, niciodată nu trebuie să accepți ceva care te afectează în mod personal, care îți produce suferință. În viața ta, trebuie să te pui pe primul loc, nu trebuie să îți neglijezi fericirea de dragul altor persoane.

Dacă continui să înduri și să suferi într-o relație toxică, nu vei face decât să îți irosești viața. În acest fel nu vei putea niciodată să fii fericit, să te trezești lângă partener cu zâmbetul pe buze, să te bucuri de viață, să faci totul cu plăcere. Toate aceste lucruri sunt posibile, doar că nu ai găsit încă persoana potrivită, lângă care să te simți împlinit.

Să nu stai niciodată într-o relație din teama că vei rămâne singur, sau că vei da peste cineva mai rău. Ai tot timpul din lume pentru a cunoaște o persoană. Cel mai important este să ai tu sufletul împăcat.

Să nu te simți vinovat că te-ai despărțit de o persoană care te făcea să suferi. Amintește-ți care au fost motivele care te-au îndemnat să iei această decizie și vei fi mai liniștit. În primul rând, ai făcut acest lucru pentru tine, pentru fericirea ta, pentru viitorul tău, pentru liniștea ta sufletească și pentru echilibrul tău emoțional.

Nu are rost să te complaci și să stai într-o relație care nu te face fericit. Nu are rost să încerci să demonstrezi ceva nimănui. Nu are rost să încerci să schimbi pe cineva. Nu are sens să te schimbi de dragul cuiva. Fiecare trebuie să meargă pe drumul său.

Dacă o persoană este menită să fie a ta, atunci te va accepta exact așa cum ești, cu calități și defecte. O persoană care te iubește cu adevărat nu va încerca niciodată să te schimbe. Persoana potrivită te va face să zâmbești din lucruri mici, te va face fericită, te va face să realizezi că viața chiar are un sens, că noi îi dăm sens vieții.

Fiecare persoană trebuie să învețe prima dată să se accepte pe sine, să se prețuiască pe sine, să se iubească pe sine, iar abia apoi pe ceilalți. Desigur, poți să iubești pe cineva până la cer și înapoi, dar tu trebuie să fii mereu pe primul loc, indiferent de situație.

Viața ți-a fost dată pentru a fi fericit și pentru a-i îndeplini nevoile sufletului. Nu există reguli, totul este spontan și schimbător. Este foarte simplu să afli ce are nevoie sufletul: are nevoie de tot ceea ce te face fericit în momentul de față, aici și acum.

Dacă accepți să stai într-o relație care te face să suferi, înseamnă că îți faci și sufletul să sufere. Acesta este un semn că este timpul să schimbi ceva fie în tine, fie în viața ta, fie în atitudinea ta față de viață, sau toate acestea împreună.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!