Daca ne-am preocupa de suflet la fel cum ne ocupam de aspectul fizic, am trai intr-o lume minunata…

Daca ne-am preocupa de suflet la fel cum ne ocupam de aspectul fizic, am trai intr-o lume minunata…

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 February 2020 in Dezvoltare Personala

Angel Ganivet Garcia spune intr-un citat: ,,Frumusetea intelectuala nu inseamna a sti multe, ci a sti ceea ce trebuie; frumusetea sentimentala nu sta in violenta pasiunilor, ci in naturaletea lor; frumusetea plastica nu se afla in perfectiunea exterioara dupa tipuri sculpturale, ci in concordanta formelor cu purtarea”.

Nu pot decat sa fiu de acord ceea ce sustine acest autor. Adevarata frumusete nu inseamna ca te-ai nascut cu un corp frumos si cu trasaturi frumoase. Este mult mai mult de atat. Oamenii pot sa fie frumosi atunci cand au un zambet minunat si sunt multumiti de ei insisi si radiaza o stralucire care-i face sa iasa in evidenta din multime. Frumusetea unui om, de asemenea, se reflecta prin vocea lui calma si linistitoare pentru ascultator si mai presus de toate, ea poate veni din interiorul acelei persoane. In timp ce frumusetea fizica dispare, cea interioara va persista. Avand o personalitate frumoasa, sanatoasa, fiind si generos si nu lacom si raspandeste bunatate in jur si niciodata nu critica, poate sa fie in cele din urma, o persoana cu adevarat simpla, dar cu un suflet frumos.

Frumusetea fizica poate capta atentia, dar, in realitate, frumusetea interioara, capteaza inimi. Fiecare om are ceva frumos al lui, dar un om cu o personalitate frumoasa, este mult mai greu de gasit. Frumusetea este mult mai profunda, decat ceea ce se vede la suprafata pielii, adevarata frumusete vine din interior. Frumusete inseamna integritate, adevar, bunatate si simplitate. Ea transcede frumusetea fizica si atinge frumusetea spirituala care te face sa fii curajos si nu slab si sa nu reactionezi cu teama si nici sa porti pica cuiva. Frumusetea se poate vedea intr-o atingere moale sau un zambet cald, intr-un cuvant tandru si calm sau in natura.

In timp ce frumusetea exterioara este ,,cartea de vizita” a unui om, frumusetea interioara este cea care te ajuta in viata, conteaza cel mai mult si te face sa fii om. Multi dintre noi facem greseala de a ne ,,indragosti” de fizicul si nu de sufletul unei persoane. La final, cand frumusetea chipului si a trupului vor trece odata cu timpul, noi suntem cei care vom suferi o dezamagire profunda si o mahnire a sufletului care se vor reflecta si fizic.

Frumusetea este ceea ce ai in suflet, nu ceea ce vezi in oglinda. Este adevarat ca un fizic frumos atrage privirea, dar cand incepi cu adevarat sa cunosti un om, cu defectele si calitatile sale, vezi dincolo de fizic, vezi izvorul lui de frumusete exterioara. Frumusetea exterioara este atat de efemera incat poate fi comparta cu o floare…rasare, infloreste si moare, dar frumusetea mintii, bogatia spiritului si caldura acestuia nu se pierd niciodata, ci cresc cu anii.

Dragoi Alexandra

Tot ce vine din suflet e sincer. E fara lucruri de umplutura. E adevarat. E unic.

Tot ce vine din suflet e trecut prin lectii de viata. E plin cu amintiri si dorinte. E cu fericire oferita neconditionat.

Tot ce vine din suflet e simtit, nu doar vorbit. E cu rani si cu cicatrici. E dor, e speranta, e pasiune, e viata.

Tot ce vine din suflet e impartasit. E fara superficial, fara masti si fara continut murdar.

Pentru ca sufletul nu poate minti. Sufletul nu poate ascunde mai mult decat poate duce.

Toate emotiile, gandurile si dorintele noastre, atunci cand cu adevarat sunt ale noastre, sunt sincere.

Toate visurile si trairile nu au cum sa fie tainuite in suflet pentru mult timp. Si atunci cand ies la lumina nu au cum sa fie mascate de lucruri reci si fara importanta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!