Dacă dormi mai mult de 8 ore pe zi este îți poți pune viața în pericol. Iată motivul

Dacă dormi mai mult de 8 ore pe zi este îți poți pune viața în pericol. Iată motivul

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 November 2020 in Sanatate

Se pare că există riscuri pentru sănătatea dumneavoastră dacă dormiți prea mult, dar și dacă nu vă odihniți suficient. Oamenii de știință au descoperit că persoanele care dorm mai mult de 8 ore pe zi prezintă un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare.

Realizat în 2003, acest studiu a implicat peste 116 mii de persoane cu vârste cuprinse între 35 și 70 de ani din 21 de țări. În primii opt ani de studiu a acestei probleme, oamenii de știință au înregistrat peste 4,3 mii de cazuri de boli cardiovasculare și același număr de decese în rândul persoanelor care au petrecut mai mult de 8 ore dormind.

La analiza datelor strânse, oamenii de știință au luat în considerare factori precum vârsta, genul, consumul de tutun și alcool, predispoziția genetică la boli cardiovasculare, diabetul și problemele tensiunii arteriale.

S-a constatat că persoanele care dorm șase până la opt ore pe zi sunt mai puțin predispuse de a dezvolta probleme de sănătate. Dormitul mai puțin sau mai mult decât timpul specificat poate duce, de asemenea, la dezvoltarea diferitelor boli.

Cercetătorii notează că a nu dormi suficient este mai puțin periculos decât a dormi prea mult.

Conform datelor publicate, dormitul de opt până la nouă ore pe zi crește riscul de îmbolnăvire cu 5%, nouă până la 10 ore cu 17% și peste 10 ore de somn cu 41%.

Cu toate acestea, mai puțin de șase ore de somn crește și riscul de probleme de sănătate cu 9%. Oamenii de știință nu recomandă să dormiți în timpul zilei, dar se poate face excepție pentru cei care dorm mai puțin de șase ore pe noapte.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!