Dacă aveți tensiune sau probleme cardiace ar trebui să nu mai consumați aceste alimente

Dacă aveți tensiune sau probleme cardiace ar trebui să nu mai consumați aceste alimente

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 November 2020 in SanatateSfaturiViata

Una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare este alimentația nesănătoasă. Alimentele necorespunzătoare provoacă hipertensiune, care este dăunătoare atât inimii, cât și vaselor de sânge.

Iată 10 produse la care ar trebui să renunți dacă ai tensiunea mare sau probleme cardiace:

1. Sare

Sarea, consumată în exces dăunează inimii și sistemului cardiovascular, îngreunând semnificativ circulația. În plus, sarea reține apa în corp, care dăunează vaselor de sânge, inimii, rinichilor și creierului.

2. Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți, in special cei vânduți în fast-food-uri, sunt un aliment foarte dăunător. Porția medie de cartofi prăjiți conține 19 g de grăsime și 270 g de sare. Pe deasupra, astfel de alimente contribuie și la dezvoltarea obezității.

3. Sucuri

Sucurile din comerț conțin foarte mult zahăr, ceea ce nu numai că duce la excesul de greutate, dar crește și tensiunea arterială. Nici sucurile ,,zero zahăr” nu sunt recomandate, deoarece provoacă hipertensiunea arterială datorită conținutului ridicat de îndulcitori artificiali.

4. Alcool

Potrivit unor rapoarte, consumul moderat de alcool poate reduce ritmul cardiac. Dar alte studii arată că până și un consum minim poate fi periculos. Alcoolul crește probabilitatea de deces la adulții cu hipertensiune.

5. Carnea roșie

Carnea, în special cea roșie, este foarte dăunătoare pentru sănătatea inimii. Alimentele grase și carnea roșie conțin uleiuri hidrogenate dăunătoare inimii și arterelor. De asemenea, acestea cresc tensiunea arterială.

6. Produse din carne: mezeluri, cârnați, șunca

Dacă aveți tensiune arterială crescută, înlocuiți astfel de alimente cu carne nesărată cu un minimum de grăsimi: pui, curcan, carne de vită slabă. Dacă nu poți trăi fără acestea, încearcă să le consumi rar.

7. Zahăr

Se știe că zahărul îngrașă și poate duce chiar la obezitate. A fi supraponderal este una dintre cauzele hipertensiunii. Prin urmare, femeilor li se recomandă să consume maximum 24 g de zahăr pe zi, iar bărbații 36 g.

8. Gogoși

Unii oameni nu pot renunța la gogoși. Dar aceștia ar trebui să știe că sunt chiar mai dăunătoare decât prăjiturile datorită conținutului mare de grăsimi și zahăr. O singură gogoașă conține aproximativ 200 de calorii și 12 grame de grăsimi! Dacă aveți tensiune arterială crescută, încercați să mâncați gogoși cât mai rar posibil.

9. Margarina

Cel mai indicat este să renunți total la margarină, deoarece conține grăsimi extrem de dăunătoare. În timpul procesului de hidrogenare, acizii polinesaturați sunt transformați în margarină solidă.

10. Supă instant

Acest aliment a cucerit întreaga lume datorită ușurinței sale de preparare. Cu toate acestea, o porție de tăiței conține 14 g de grăsimi și 150 g de sare. Imaginează-ți cât de rău este pentru inimă!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!