Cum soții distrug încet, dar sigur dragostea soțiilor lor. Trebuie să vorbim despre asta…

Cum soții distrug încet, dar sigur dragostea soțiilor lor. Trebuie să vorbim despre asta…

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateRelatiiSfaturi

De ce sunt distruse familiile? În momentul nunții, există întotdeauna (sau aproape întotdeauna) doi oameni iubitori care își doresc sincer să se facă fericiți unul pe celălalt. Dar dragostea este genul de lucru care nu poate fi pus într-o sticlă, închis cu plută și să știi că nu va pleca nicăieri. În divorțuri, ambii soți sunt de vină, dar acum aș dori să mă îndepărtez de șablonul obișnuit și să spun simplu și clar următoarele:

Cum un bărbat distruge fără să vrea o familie și își face soția să sufere.

1. Lipsa de atenție

Atenția pentru o femeie este aerul ei, mâncarea ei. Chiar dacă ai avut o zi grea, nimic nu te împiedică să-ți îmbrățișezi soția și să stai lângă ea, să-i spui cât de mult o iubești și cât de frumoasă este în acea zi, să-i povestești cum a fost ziua ta și să o asculți. Dacă nu ai puterea să spui cât de frumoasă este pentru tine și cât de mult o iubești, care mai este locul ei acolo? Va începe să creadă că nu ai nevoie de prezența ei. Nu-i pasă dacă tu nu crezi asta.

2. Lipsa de laude

Femeile laudă bărbații, știind cât de important este pentru aceștia să fie complimentați pentru ceea ce fac. Dar și femeile au nevoie de laude. Pentru mâncărurile delicioase, pentru felul în care arată casa și hainele, pentru că se împarte între casă și serviciu, pentru faptul că au reușit aducă copilul de la școală repede deși era oră de vârf, pentru faptul că este deșteaptă, înțeleaptă, iubitoare, bună la suflet sau o soție minunată.

3. Lipsa romantismului

Îți amintești cum a fost la început? Flori, mici surprize, plimbări, vacanțe. Avem o mică povestioară pe această temă:

Bunicul și bunica au decis să-și amintească prima întâlnire, din tinerețe, și să o repete.

Ei bine, bunicul s-a îmbrăcat, a luat un buchet de flori, și a așteptat în locul stabilit. A stat el în frig o oră, două, trei – femeia nu mai venea. În cele din urmă, înghețat până în oase, intră în casă, iar soția lui, roșie de căldură, stătea lângă aragaz și pregătea cina.

Bunicul strigă: „De ce nu ai venit?”.

Iar bunica, zâmbind, spune: „Nu m-a lăsat mama”.

Astfel de lucruri hrănesc o femeie, o umplu de energie și o fac să creadă că relația este vie. Femeile înfloresc din dragoste. Nu lăsa rutina să te mănânce peste 5, 15 sau 30 de ani.

4. Multe critici

Critica poate fi constructivă sau distructivă. Deci, chiar și o cantitate mare de critici corecte are, de asemenea, un efect devastator asupra unei femei. Aceasta va crede că în primele etape ale relației nu ai fost atât de atașat de ea. Știi ce va face critica ta? Nu, nu va ajuta femeia să devină mai bună. Critica va distruge stima de sine a soției tale iar pe tine te va transforma într-un tiran.

5. Comparațiile

Fii sincer, ți-ar plăcea dacă soția ta ar începe să te compare cu alți bărbați? Dacă aceasta va spune că șeful ei are o siluetă mai frumoasă, iar vecinul vostru se pricepe să facă de toate, spre deosebire de tine. Nu cred că vei fi încântat. Comparându-ți soția cu alte femei, spui: „Îmi place de ele mai mult decat de tine.

Iar asta este o lovitură în cap pentru dragostea, familia și relațiile tale. Poate nu ai spus o astfel de frază intenționat, dar te poate răni pe viață.

Dragostea este frica de a jigni, de a spune un cuvânt rău, de a umili o persoană dragă. Și dacă a crea o familie nu este de dragul iubirii, atunci pentru de ce este?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!