Cum se schimba sufletul nostru pe masura ce corpul imbatraneste

Cum se schimba sufletul nostru pe masura ce corpul imbatraneste

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2019 in Dezvoltare Personala

“Nu contează cât de încet mergi, câtă vreme nu te oprești.” – Confucius

Sufletul tău reprezintă puterea interioară care te ghidează ca persoană. Acesta se schimbă și se maturizează pe măsură ce îmbătrânești.

Sufletul este considerat a fi energia interioară din corpul tău care acționează ca forța motrice din spatele personalității tale. Este lumina călăuzitoare care strălucește din interior și te îndrumă pe măsură ce avansezi în viață. Importanța sufletului tău constă în abilitatea de a te transforma și ajuta să devii o persoană mai bună.

Sufletul este, de asemenea, considerat cea mai pură formă de energie, dar cu elemente umane. Un suflet pur ne ghidează către bine, iar unul rău pune obstacole în drumul vieții. Dar cum se transformă pe măsură ce îmbătrânim?

Cum evoluează sufletul tău atunci când îmbătrânești

1. Sub 10 ani – Se crede că sufletul este în forma sa cea mai pură în copilărie. Este inocent, nou și naiv cu privire la lucrurile din lume. Ca un copil care încearcă să facă primii pași, sufletul încearcă să se descopere. Copiii, prin urmare, au cel mai nevinovat suflet. Nu mint, nu fură, nu fac nimic rău, deoarece sufletul lor nu a fost afectat de negativitatea vieții.

2. Între 10 și 20 de ani – Aceasta este vârsta în care copilul începe să se îndrepte spre adolescență. Corpul suferă mari transformări și stabilește indicatori pentru ceea ce va fi adultul. Este perioada în care începem să explorăm propriile noastre capacități. Sufletul suferă o transformare similară. Încearcă să înțeleagă confuzia din jurul său și să găsească un echilibru între ceea ce este și ceea ce ar trebui să fie. De asemenea, este momentul în care explorează moralitatea, ce este bine sau nu pentru un viitor șablon de adult.

3. Între 20 și 30 de ani – Aceasta este perioada în care ne confruntăm cu lumea, avem parte de primele responsabilități reale și înțelegem ce înseamnă să fii adult. Este o perioadă plină de tulburări, care se limpezesc mai târziu în viață. Sufletul joacă un rol important în această perioadă. Acesta devine mai matur în comparație cu corpul și este îmbogățit cu fiecare experiență nouă.
Înțelege valoarea lucrurilor bune, dar și a celor rele. Sufletul, în principiu, își găsește adevărata formă în perioada aceasta.

3. Între 30 și 40 de ani – Este perioada în care tindem să avem o viață bună și o familie. Suntem relativ stabili în ceea ce privește intelectul și ne-am dat seama deja care sunt aspirațiile noastre. Este perioada în care renunțăm la tulburările anterioare și ne pregătim pentru o viață stabilă. Sufletul începe să aibă o pace interioară, care ne ajută să ne concentrăm la muncă și viața personală.

4. Între 40 și 50 de ani – Este perioada în care atingem vârful profesional, dar și pe cel personal. Credințele și căile au fost dezvăluite. Nu ne abatem prea mult de la gândurile și valorile noastre fundamentale. Sufletele se maturizează exponențial în acest interval. Ajungem să explorăm și sensul mai profund al vieții. Sufletele încep să se deplaseze spre adevăratele eforturi spirituale, iar această perioadă implică explorarea și cercetarea spirituală.

5. Între 50 și 60 de ani – Această perioadă a vieții este pregătită pentru pensionare și pentru perioada de relaxare care urmează. Viața profesională începe să dispară treptat și dedicăm mai mult timp familiei și celor dragi. Ajungi să descoperi pacea interioară în micile bucurii. Sufletul explorează diferite posibilități din domeniul spiritual. Se întreabă despre sensul vieții, dacă adevăratul său scop a fost îndeplinit sau nu.

6. Peste 60 de ani – Când viața privată îți ocupă din ce în ce mai mult timp, începi să te îndrepți și către preocupări spirituale. Devii din ce în ce mai preocupat de probleme de viață și de moarte. Sufletul devine mai înțelept în această fază a vieții. Scopul principal este cunoașterea și propagarea acesteia. De asemenea, vrea să găsească pacea interioară și să răspândească cunoștințele printre cei care ar avea nevoie de ele.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!