Cum se distinge parfumul original de cel fals: 10 puncte importante!

Cum se distinge parfumul original de cel fals: 10 puncte importante!

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 December 2020 in LifeStyleSfaturiViata

Este păcat să cumperi parfum scump pentru tine sau ca și cadou și să afli că este un fals. Și mai rău, pot fi periculoase pentru sănătatea ta!

Iar, potrivit statisticilor, 70% din parfumurile vândute în magazine este fals și chiar și rețelele cu o bună reputație nu vă asigură că nu achiziționați produse de calitate scăzută.

Pentru a nu fi victima parfumurilor „contrafăcute”, ți-am pregătit 10 sfaturi despre cum să distingi parfumurile originale de cele false. Când sunt examinate în detaliu, falsurile de calitate scăzută se observă întotdeauna!

1. Pregătirea pentru cumpărare

Dacă ați decis parfumul pe care doriți să îl achiziționați, citiți cu atenție informațiile despre acestea înainte de a cumpăra. Accesați site-ul web al producătorului, citiți recenzii pe Internet. Deci, cu siguranță veți ști ce sticlă are parfumul original, unde ar trebui să fie logo-urile, hologramele, crestăturile și benzile de protecție, ce ar trebui să fie scris pe etichetă, în ce font.

2. Ambalaje de celofan

Cutia cu parfumul original este acoperită cu celofan dens. Se „potrivește” perfect cutiei, nu se încrețește, nu se umflă și nu formează pliuri. Ambalajele din plastic cu parfumuri false stau deseori în valuri.

3. Precizia lipiturii

Lipitura de pe ambalajul din plastic al parfumului original nu poate fi mai lată de 5 mm, să prezinte nereguli și să conțină urme de lipici. La cel original, este foarte subțire și abia sesizabilă.

4. Carton

Producătorii de parfumuri originale nu se zgârcesc pe carton. Acest parfum este plasat într-o construcție specială din carton, datorită căreia sticla nu se mișcă în cutie.

5. Inscripțiile de pe ambalaj

Pe o cutie cu ambalaj reciclabil (săgețile care formează un cerc), săgeata neagră este întotdeauna deasupra celei albe.

Nu ezitați să verificați informațiile de pe parfum direct în magazin cu informațiile de pe site-ul producătorului. Dacă cel puțin unele detalii nu se potrivesc, acesta este un fals.

6. Proiectare

Aruncați o privire atentă la cutie și sticlă. Adesea există parfumuri care sunt foarte asemănătoare în design, forme și inscripții cu originalul, dar totuși există o diferență. Acest lucru permite firmelor care copiază parfumuri celebre să se protejeze de litigii.

7. Culoarea parfumului

Mărci cunoscute produc cel mai adesea parfumuri de nuanțe palide, fără o mulțime de coloranți. Culoarea viguroasă, „chimică” a lichidului sugerează că este cel mai probabil un fals.

8. Capacul sticlei

Capacul parfumurilor originale este absolut simetric, cu excepția cazului în care, desigur, designul său prevede altfel.

9. Numărul de serie al lotului

Pentru parfumurile originale, numărul de serie de pe sticlă se potrivește cu numărul din partea de jos a cutiei de carton. Poate fi ștanțat sau tipărit pe el.

10. Sticla

Sticlele parfumului original sunt realizate foarte bine, fără nereguli și crestături. Pentru un fals, sticla are articulații, nereguli și grosime neuniformă.

În concluzie, putem spune că fiecare detaliu al parfumului original, de la ambalaj până la sticla de pulverizare, este realizat de înaltă calitate. Dacă te uiți atent la parfumurile false, acestea arată în general mai puțin îngrijite.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!