Cum se deosebește o persoană puternică de una slabă? Citatul lui Sigmund Freud oferă un răspuns clar.

Cum se deosebește o persoană puternică de una slabă? Citatul lui Sigmund Freud oferă un răspuns clar.

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Atunci când numim pe cineva puternic, de obicei, ne imaginăm pe cineva dur, care merge înainte către obiectiv fără să îi pese de nimeni și de nimic, fără să se uite în stânga sau în dreapta. Dar există un aspect foarte important: lucrurile nu stau chiar așa.

O persoană puternică poate fi sensibilă în suflet, poate să aibă o atitudine tandră și blândă față de anumite lucruri, să fie deschisă și bună. Nu întotdeauna oamenii puternici reușesc din prima să obțină ceea ce și-au propus, de multe ori este nevoie de multe încercări și eforturi pentru a-și atinge scopul. Există un aspect important al caracterului care îi deosebește pe cei puternici de cei slabi.

Sigmund Freud a explicat acest lucru foarte clar:

“Oamenii găsesc realitatea nesatisfăcătoare și, prin urmare, trăiesc într-o lume de fantezie, imaginându-și îndeplinirea dorințelor lor. Personalitatea puternică transformă aceste dorințe în realitate. Cei slabi trăiesc în lumea lor și fanteziile lor se transformă în simptomele diferitelor boli.”

Da, desigur, și oamenii slabi au vise și scopuri, dar ei foarte rar reușesc să le atingă. Nu pentru că nu ar avea posibilitatea să o facă. Problema este că nu doresc să schimbe nimic în viața lor, le este atât de comod așa, încât nu vor să facă un efort pentru a-și îmbunătăți situația.

Toți avem în viață momente bune și rele, dar o persoană slabă, chiar și atunci când se află în vârful succesului, va plânge și se va plânge altora. În plus, este foarte dificil pentru o persoană slabă să iasă din zona de confort, adânc în sufletul său își dorește schimbări, dar acestea îl sperie. Astfel, anii trec și nimic nu se schimbă.

O persoană slabă se teme să ia decizii și să-și asume responsabilitatea. Uitați-vă atent în jurul vostru, cu siguranță în cercul vostru de cunoștințe există cel puțin o persoană care lucrează de mulți ani într-un loc în care șeful este zgârcit și rău.

O plătește puțin, colegii sunt și ei la fel de răutăcioși, dar acea persoană nu se grăbește să-și schimbe locul de muncă. O nemulțumește multe, dar nu face nimic pentru a schimba situația.

“Marea majoritate a oamenilor nu doresc cu adevărat libertate, pentru că aceasta implică responsabilitate, iar responsabilitatea îi sperie pe majoritatea oamenilor.” – Sigmund Freud.

Persoana puternică nu se teme de schimbări, dimpotrivă, încearcă să-și facă viața mai bună. Asta pentru că nu se teme să își asume responsabilitatea pentru tot ceea ce se întâmplă în viața sa. Oamenii urmează cu plăcere o astfel de persoană, pentru că ea are încredere în sine și ceilalți au încredere în ea.

Oamenii puternici sunt orientați spre pozitiv, dar în același timp privesc viața obiectiv, fără a construi iluzii. În schimb, o persoană slabă poate fi recunoscută după privirea negativă asupra vieții, nemulțumirea și plângerile constante.

Astfel de oameni sunt foarte invidioși, reacționează urât la succesul altora, cred că destinul le este potrivnic, dar nu înțeleg că ei înșiși au ales să trăiască așa, nu i-a pedepsit nimeni.

Oricând poți face o schimbare în viața ta, trebuie doar să vrei. Voi sunteți de acord cu opinia lui Freud? Spuneți-ne părerea voastră în secțiunea de comentarii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!