Cum să-ți îmbunătățești memoria, atenția și să te înveselești rapid – masează punctele de pe vârful degetelor

Cum să-ți îmbunătățești memoria, atenția și să te înveselești rapid – masează punctele de pe vârful degetelor

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 June 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Foarte mulți oameni astăzi se pot confrunta cu o scădere a capacității de lucru, a activității, o oboseală constantă și o memorie slăbită, care se simte. Este evident că în astfel de cazuri calitatea vieții se deteriorează, capacitatea de lucru se înrăutățește și starea de spirit este afectată.

Și nu întotdeauna știm cum să îmbunătățim suficient de repede activitatea, vitalitatea, atenția și memoria noastră. În astfel de situații, este bine să luăm în considerare masajul punctelor care se află pe vârfurile degetelor mâinilor. Însă cum să lucrăm cu ele? Și ce beneficii aduc ele? Haideți să vedem.

Avem foarte multe puncte pe corpul nostru, majoritatea se localizează în principal pe față, urechi, cap, mâini și picioare. Iar dacă vorbim despre mâini, atunci pe vârfurile degetelor și în general pe degete există un număr mare de puncte cu care putem lucra întotdeauna și confortabil.

Pe vârfurile degetelor mâinilor avem niște puncte numite shi-xuan. Ele se află câte unul pe fiecare vârf de deget, de aceea este destul de ușor să lucrăm cu ele (cu condiția să nu avem unghii foarte lungi).

Este cunoscut faptul că mâinile noastre îndeplinesc funcția de atingere și această zonă trebuie să fie sensibilă, iar pentru asta ele sunt strâns legate de creier. De aceea, lucrând cu vârfurile degetelor, mai exact cu punctele care se află pe ele, putem obține un efect foarte bun în ceea ce privește capacitățile cognitive: memoria, atenția, concentrarea, activitatea de gândire și, de asemenea, vitalitatea.

Dar înainte de a vorbi despre practică, să remarcăm că în cazul oricărui masaj sau oricărei practici, este bine să discutăm cu un specialist.

Cum să lucrați cu punctele shi-xuan:

Punctele shi-xuan se află câte unul pe fiecare din cele 10 degete ale mâinilor, punctele se localizează pe vârfurile degetelor mai aproape de unghie. Masați fiecare punct timp de aproximativ 30-60 de secunde cu vârful degetului mare al celeilalte mâini, făcând mișcări circulare.

Esti obosit, iritat, anxios, stresat sau pur și simplu nu dormi bine – încearcă masajul degetelor

Mulți oameni în zilele noastre se confruntă cu o serie de emoții negative, care, la rândul lor, afectează semnificativ starea noastră și aspectul exterior. În principal, aceste emoții negative pot fi observate în mod clar pe fața noastră, apoi se resimt probleme cu somnul, digestia, postura, etc.

Totuși, nu întotdeauna este posibil să ne eliberăm rapid de emoțiile negative, dar poate fi posibil, de exemplu, prin masajul degetelor de la mâini. Haideți să vorbim despre asta.

Să începem cu faptul că emoțiile negative apar de obicei brusc și spontan, cel mai adesea fiind vorba de stres, frică și anxietate. Este natural ca acestea să se acumuleze pe parcursul zilei și să afecteze serios starea de bine a unei persoane, apărând oboseala, dar, de asemenea, mulți pot avea probleme cu somnul din cauza acestora.

De asemenea, mușchii mimici faciali reacționează foarte rapid la emoții, ceea ce duce la apariția ridurilor și edemelor pe față. Motivul este că mușchii mimici faciali sunt foarte sensibili și orice emoție care apare se reflectă deja pe față.

Astfel, la o persoană în mod constant tristă, colțurile ochilor pot coborî, pot apărea colțurile coborâte ale buzelor, cutele nazolabiale și ridurile. În cazul stresului constant, pot apărea riduri verticale între sprâncene. Și în cazul anxietății și fricii, apar riduri orizontale pe frunte.

Pe de altă parte, pe mâini, avem în principal o mare cantitate de puncte și zone reflexogene care, în mod special, calmează o persoană (în masajul japonez al degetelor Jin Shin Jyutsu, fiecare deget al mâinii este asociat cu o anumită emoție). Dar de fapt, masajul degetelor de la mâini are un efect relaxant, care va ajuta să eliberați stresul, anxietatea și să îmbunătățiți somnul nostru.

Însă înainte de a vorbi despre asta, să menționăm că, în cazul în care aveți probleme, ar trebui să discutați cu un specialist despre orice practică.

Cum să facem masaj la degetele de la mâini:

Masajul degetelor de la mâini durează aproximativ 8-10 minute, dar este destul de simplu de făcut. Este important să masăm degetele până când simțim căldură.

Aplicați o cremă de mâini sau puțin ulei de corp pe mâini.

Cu degetul arătător și degetul mare al mâinii, începeți să masați degetele celeilalte mâini.

Faceți masaj de la vârfurile degetelor către bază.

Alocați 1 minut pentru masajul fiecărui deget sau masați până simțiți căldură.

Merită, de asemenea, să încercați să faceți acest masaj înainte de somn.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!