Cum să-ți educi creierul să se axeze pe fericire și bogăție?

Cum să-ți educi creierul să se axeze pe fericire și bogăție?

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 October 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Profesorul-biolog american Bruce Harold Lipton susține că creierul nostru este educat în primii șapte ani, iar restul vieții noastre trăim conform acestei educații.

Încă de la naștere, continuăm să primim informații de la părinții noștri. Le analizăm comportamentul și stilul de viață și încercăm să le copiem. De aici rezultă că atitudinea lor față de banii și de lumea din jur ni se transmite genetic.

Îți poți schimba mintea subconștientă?

Oamenii de știință au efectuat un studiu, au conectat un dispozitiv electroencefalograf la capul copilului și au descoperit că vibrațiile creierului sunt mult mai mici decât conștiința acestuia.

Aceste vibrații se numesc unde theta și pot fi comparate cu imaginația. Analizați modul în care copilul joacă jocuri pentru copii. De exemplu, dacă stă pe o mătură și își imaginează că stă pe un cal adevărat, sau dacă construiește un castel de nisip și pretinde că a construit un palat adevărat.

Imaginația Theta poate fi comparată cu hipnoza cu care suntem programați în primii șapte ani ai vieții noastre. În viața ulterioară, acționăm pe baza lucrurilor învățate de noi în copilărie. Trăim după regulile familiei, care ne sunt insuflate de către părinți și profesorii de grădiniță.

Observăm cum se comportă frații, surorile și apropiații noștri și astfel învățăm cum să ne comportăm în societate și vedem ce fel de lume ne înconjoară. Ceea ce vedem și înțelegem cu subconștientul nostru este că lumea a fost creată exact așa cum este, și nu în alt fel.

Imaginați-vă că un copil trăiește într-o familie săracă și vede că niciodată nu sunt destui bani, nici pentru haine, nici pentru mâncare. Copilul înțelege în subconștientul său că o duce rău în viață și că traiul în această lume este greu și dificil.

Acum să ne imaginăm o familie bogată, cu un copil care trăiește în lux și căruia nu-i lipsește nimic. Deja din copilărie, el se va obișnui cu acest stil de viață și în continuare va face pași încrezători care duc la succes și bogăție.

Oamenii de știință susțin că 95% din viața noastră se află la nivel subconștient și doar 5% dintre oameni sunt conștienți. Uită-te la modul cum trăiești acum, se potrivește acesta cu modelul pe care l-ai primit in copilărie?

Ce să faci dacă nu ești mulțumit de viața ta? Cum să-ți reprogramezi creierul și subconștientul? Bruce Lipton susține că îți poți reprograma subconștientul prin undele theta, meditație și afirmații cu practică sistematică.

De exemplu, vrei să înveți să conduci o mașină, nu îți este suficient să o faci o dată sau de două ori, ai nevoie de o practică constantă. De asemenea, pentru a dezvolta orice altă abilitate ai nevoie de practică zilnică.

Începe să îți umpli subconștientul cu ceea ce îți dorești cu adevărat de la viață prin metoda repetiției zilnice. Repetă afirmațiile pe care ți le dorești să devină realitate, prefă-te până când se adeveresc.

De exemplu, te consideri o persoană nefericită și vrei să fii fericit. Începe să susții că ești fericit, că totul este cu adevărat bine în viața ta, deoarece ești o persoană sănătoasă și pozitivă. Gândește-te la oamenii care sunt foarte bolnavi și nu se pot descurca singuri. Fii recunoscător pentru ceea ce ai.

Ai brațe, picioare, cap. Trebuie să-ți schimbi gândirea, să începi să vezi mai multe lucruri pozitive în această viață, să te axezi mereu pe partea bună și totul va începe să se schimbe. Dar, desigur, pe lângă gândurile tale, trebuie să începi să faci eforturi și să acționezi.

Începe să afirmi anumite lucruri și să crezi în convingerile tale, cu timpul mintea ta subconștientă va fi reprogramată. Acest lucru trebuie făcut sistematic, vei vedea cum lumea ta interioară, iar situațiile de viață încep să se schimbe în bine.

Fă din afirmațiile tale un obicei. Obiceiurile modelează caracterul, iar caracterul modelează destinul. Educă-ți subconștientul să se axeze pe fericire, sănătate și bogăție.

Iubește-te pe tine însuți, iubește lumea asta. Ești atât de unic în această lume, și nu există altul ca tine. Începe să spui afirmații zilnic, dar crede cu adevărat în ceea ce spui.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!