Cum să-ți dezvolți intuiția pentru a putea recunoaște ușor problemele și să iei decizii mai bune

Cum să-ți dezvolți intuiția pentru a putea recunoaște ușor problemele și să iei decizii mai bune

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiSpiritualitate

Intuiția mai este numită și al șaselea simț, iar uneori poate fi de mare ajutor în situații critice și, în unele cazuri, chiar să salveze vieți. Deciziile intuitive sun cele care ne pot ajuta să evităm o mulțime de probleme, dar nu oricine poate să le vadă, să le simtă și să profite de indiciile subconștientului.

Dacă dorești, poți să-ți îmbunătățești semnificativ abilitățile de percepție intuitivă. În acest articol, vă vom prezenta cele mai simple, dar foarte eficiente etape pentru a ajunge acolo.

Iată ce trebui să faci pentru a înțelege mesajele transmise de intuiție atunci când vrei să faci ceva sau să iei o decizie importantă:

1. Trebuie să te privești ca și cum ai fi în afara ta, în special din perspectiva interioară.

Pentru a face acest lucru, este necesar să practici meditația și autoanaliza mai des, pentru a-ți sistematiza gândurile, sentimentele și acțiunile. Nu te teme că acest lucru te va face să pari retras și izolat de ceilalți oameni. Dacă într-adevăr dorești să dezvolți gândirea intuitivă, trebuie să te înțelegi pe tine însuți. Nimeni altcineva nu poate face asta în locul tău.

Atunci când urmează să iei o decizie, chiar dacă ești înconjurat de mulți oameni, cere-le să te lase singur pentru o perioadă și încearcă să îți asculți intuiția, poate că înconjurat de oameni îți este greu să te concentrezi!

2. Nu lua decizii spontane; analizează toate posibilele soluții pentru situația dată în mintea ta.

Întotdeauna dă-ți timp, gândește-te și evaluează mai multe direcții posibile pentru dezvoltarea situației, apoi alege cea care ți se pare cea mai rațională și atractivă. Nu te grăbi să iei decizii pripite, pentru a avea o intuiție puternică, trebuie să înveți să aștepți, să nu te grăbești.

3. Fantezia este un exercițiu fascinant care contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea intuiției.

Fanteziile sunt produsul subconștientului tău, cu cât le generezi mai mult, cu atât subconștientul tău va lucra mai activ și, ca urmare, intuiția ta. Efectul nu va apărea imediat, dar într-un anumit timp, vei realiza brusc că gândurile tale se mișcă pe un nivel complet diferit și mai înalt.

4. Niciodată să nu lași problemele nerezolvate.

Caută soluții la orice situație, chiar și atunci când pare fără ieșire, cu siguranță se va găsi o soluție, și dacă vei fi perseverent, vei găsi mai multe variante, iar tu doar va trebui să alegi cea mai potrivită. Atunci când lași problemele nerezolvate, mintea ta va fi mai aglomerată, iar gândurile te vor presa să le rezolvi pentru a te elibera, astfel nu îți vei putea asculta conștiința.

5. Conștientizează faptul că intuiția ta nu este ceva supranatural, ci doar o capacitate de a percepe realitatea la nivel subconștient.

Este normal să folosești acest lucru în mod constant și să nu te gândești de unde apar brusc idei “geniale” în mintea ta. trebuie să înțelegi că intuiția este ceva normal, vine din subconștient, nu este o forță magică care te ghidează în viață.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!