Cum să te protejezi de energia negativă a altcuiva: 5 reguli importante

Cum să te protejezi de energia negativă a altcuiva: 5 reguli importante

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2022 in SpiritualitateViata

Să știi cum să eviți absorbția de energie negativă a celor din jur reprezintă o putere spirituală specială. Capacitatea de recunoaștere și simțire a emoțiilor celorlalți se numește empatie. Pe când simpatia reprezintă sentimentul de milă față de alte persoane aflate în dificultate. Din păcate, a fi o persoană empatică duce la absorbirea unei mari părți din suferința și durerea persoanelor din jur, iar acest lucru are un efect energetic negativ pentru tine.

Cu siguranță atunci când ai vorbit cu o persoană care se plângea, ai simțit cât de toxică este energia negativă pe care o elibera prin plângerile sale.

În acest artico, îți prezentăm cinci variante pentru a te proteja de energia negativă a celor din jur.

1) Nu poți mulțumi pe toți

Atunci când o persoană nu este mulțumită de tine, nu trebuie să încerci să-i faci pe plac. Încercând să-i faci pe plac, nu vei face decât un schimb de energie, preluând energia lui negativă și nu te vei simți bine până nu vei ști că celălalt are o părere bună despre tine.

Nu vei fi iubit de toată lumea. Unii oameni au venit pe pământ cu un alt scop. Atunci când te iubești singur vei crea în jurul tău un câmp de energie care te va proteja de influența părerilor altora despre tine.

Nu uita că nu poți mulțumi pe toată lumea. Nu face din asta misiunea ta. Uneori, tot ce trebuie să faci este să nu absorbi energia negativă pe care oamenii o trimit asupra ta.

2) Primește cu atenție alți oameni în viața ta

Corpul, mintea și ceea ce te înconjoară sunt templul tău. Cui îi dai voie să intre? Poate să intre oricine? Cei care vor să intre va trebui să-și șteargă picioarele la intrare sau e în regulă dacă îți aduc murdăria în suflet?

Se spune că dacă într-o zi dacă îi dai un colț de pâine unui om, acesta va cere o pâine a doua zi. Dacă primești pe cineva să intre pentru un weekend, acesta va căuta să stea o săptămână (sau două!).

Credeam că soția mea este rece și rea cu o parte dintre vecinii noștri. Însă după ce am realizat că se respectă pe ea însăși și casa ei, i-am apreciat atitudinea și am început să o manifest și eu.

E un lucru bun să fii generos, însă există o linie subțire, să nu fii călcat în picioare de ceilalți.

3) Nu oferi atenție celor care nu merită.

Cu toții știm că un parazit are nevoie de o gazdă pentru a supraviețui. Atunci când acorzi atenție altor oameni, îi oferi din energia ta. Astfel vampirii energetici vor absorbi ideile și gândurile tale, lăsându-te fără energie. Unii vampiri energetici vor trimite energia negativă asupra ta în schimbul celei pozitive pe care au absorbit-o.

Să asculți problemele altuia atunci când se simte rău este o trăsătură frumoasă de caracter, dar nu ar trebui să se folosească ceilalți de ea.

S-ar putea ca unii să înceapă să vă povestească despre problemele de la locul de muncă sau din relație. Gândurile și problemele altuia îți pot schimba modul în care privești viața.

Încearcă să eviți astfel de dialoguri în care interlocutorul doar se plânge și revarsă asupra ta toate problemele, poate că unele există doar în imaginația lui. Doar în acest mod vei putea evita să mai absorbi energia lor toxică.

4) Petrece mai mult timp în aer liber

Plimbă-te printre copaci, meditează, odihnește-te și respiră aerul curat. Fă curat în lumea interioară. Mișcă-te precum un fluture: de parcă ai avea doar o zi să te bucuri de toate minunile pământului.

Respirația crește circulația fluxului sanguin în tot corpul și ajută la prevenirea absorbției de energie de la persoanele care te înconjoară. Plimbă-te cu drag, bucură-te de tot ce vezi și nu lăsa pe nimeni să-ți strice starea de spirit.

5) Fii complet responsabil pentru emoțiile și gândurile pe care le ai

Modul în care te simți este doar responsabilitatea ta. Universul va trimite alți oameni în viețile noastre pentru a ne testa. Modul în care considerăm că suntem este mai puternic decât modul în care ne văd și consideră ceilalți.

Analizează modul în care așteptările sau gândurile tale se manifestă într-o situație care te îngrijorează. Atunci când îți vei asuma responsabilitatea pentru modul în care acționezi, vei ajunge la un nivel spiritual mai înalt.

Puterea de a te proteja de energiile negative ale celor din jur începe cu iubirea de sine. Nu uita că meriți o viață plină de fericire și pace.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!