Cum să renunți la trecut și să scapi de amintirile neplăcute

Cum să renunți la trecut și să scapi de amintirile neplăcute

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

A scăpa de amintirile dureroase și rănile din trecut este necesar. Cu toate acestea, în practică, acest lucru nu este chiar așa de simplu de realizat. Aceste sfaturi vă vor ajuta să renunțați la trecutul vostru care vă face rău și vă ține viața pe loc!

De ce ne este atât de greu

Pe ceea ce ne consumăm energia – atât pozitivă, cât și negativă – se amplifică în timp. Dacă vă concentrați asupra durerii, regretului și vinovăției, ele vor continua să vă bântuie. Dacă vă concentrați asupra fericirii și bucuriei, veți observa că acestea se vor înmulți. Probabil că ați avut situații în viața când ați încercat să scăpați de stres, dar, mai apoi, ați devenit și mai stresat. Sau ați vrut să vă calmați dar ați găsit și mai multe motive de îngrijorare.

Același lucru se întâmplă atunci când încercăm să renunțăm la trecut. Până când nu ne îndreptăm complet atenția spre altceva, vom continua să suferim din cauza amintirilor dureroase.

1. Acceptați realitatea

Nu nega și nu alungă amintirile dureroase. Nu vă puteți concentra asupra unei probleme pentru a găsi soluția. Deoarece soluția nu este întotdeauna acolo unde se află problema. Încercați să schimbați. Pentru a face acest lucru, acceptați mai întâi realitatea. Nu vă certați cu gândurile și sentimentele dumneavoastră. Acceptați-le.

De exemplu, pentru a te împăca cu vinovăția ta, spune-ți: „Da, sunt vinovat”. Dacă nu poți ierta răul făcut de cineva, spune, „Da, nu pot ierta această persoană”.

2. Adăugați lucruri noi în viața voastră

Schimbarea provoacă întotdeauna frică, mai ales când nu avem nicio idee despre ce ne așteaptă. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne agățăm atât de mult de amintirile dureroase. La urma urmei, ele reprezintă o parte din lecțiile noastre, pe care ne este frică să nu le pierdem. Adăugând lucruri nou în viața ta, nu veți mai avea timp să vă gândiți la problemele din trecut. Și chiar vă pot ajuta în viitor, prin învățăturile pe care vi le-au adus.

3. Concentrează-te asupra dorințelor tale

Reluând în minte greșelile noastre, rămânând în trecut, nu facem decât să ne supărăm și mai tare. Acest lucru nu numai că întunecă viitorul, dar face și prezentul sumbru. Nu mai încerca să alungi amintirile dureroase și acceptă realitatea. Spune da supărării, vinovăției și altor gânduri negative. Astfel vă puteți elibera de influența lor.

Apoi imaginează-ți cum ai vrea să-ți vezi viața. Concentrați-vă pe dorințele voastre, nu pe ce a fost în trecut.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!