Cum sa recunosti mesagerii iubirii din viata ta. Acestia iti trimit semne despre ce se va intampla in inima ta!

Cum sa recunosti mesagerii iubirii din viata ta. Acestia iti trimit semne despre ce se va intampla in inima ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2019 in Relatii

Simbolurile de dragoste prind multe forme pe Pamant, iar de multe ori, anumite animale intra in viata noastra cu mesaje de iubire. Anumite animale precum delfinul, lebada, gargarita sau porumbelul sunt mesageri de dragoste inca din cele mai vechi timpuri!

Ca simbol de dragoste, animalele totemice pot transmite mesaje de iubire precum:

  • in curand iti poti intalni marea dragoste
  • sincera dragoste pe care i-o porti partenerului de viata poate lua forma unui copil
  • trebuie sa ii pretuiesti pe cei pe care ii iubesti
  • este timpul sa iti urmezi pasiunea si sa faci ceea ce iti place
  • dragostea de sine este vitala – tu iti iubesti propria persoana?

Delfinul ca mesager de dragoste

Calitatile pe care le insuseste delfinul nu sunt doar agilitatea si inteligenta, ci si transmiterea mesajelor de dragoste. Acest lucru se datoreaza in parte faptului ca un animal precum delfinul este asociat cu Delphi, ce simbolizeaza dragostea din pantecul femeii insarcinate. La fel, se spune despre Afrodita, zeita greceasca a iubirii, ca lua forma unui delfin si era cunoscuta si sub numele de Doamna Marii. Atunci cand delfinul este infatisat alaturi de o ancora sau strapuns de un trident, el este un simbol bisericii conduse de iubirea intru Hristos.

Porumbelul ca mesager de dragoste

Admirat din timpuri stravechi ca simbol al pacii, porumbelul este si un mesager de dragoste profunda. Legendele slave spun ca atunci cand ne stingem din viata, sufletul nostru se transforma intr-un porumbel ce zboara spre Ceruri. In Hinduism, porumbelul este o emblema a spiritului si a capacitatii sale infinite de a oferi si primi dragoste. In mitologia Greco-romana, porumbelul era o creatura sacra pentru zeita Afrodita/Venus. Evreii sacrificau in timpuri stravechi porumbelul drept semn de dragoste ce simboliza purificarea mamei dupa ce a dat nastere unui prunc. In traditiile vestice, porumbelul este un mesager de dragoste, fiind eliberat spre cer la nunti

Calul ca mesager de dragoste

Al saptelea semn din Zodiacul Chinezesc, calul reprezinta pragmatismul, dar si dragostea. Vechii Celti, mari imblanzitori de cai, atribuiau acest animal zeitei Epona, divinizata pentru puterea ei de a oferi oamenilor dragoste, fertilitate si abundenta. In Mesopotamia exista o legenda conform careia Soarele era atras de un cal ce alerga de-a lungul orizontului – Calul era cunoscut ca fiind intruchiparea dragostei pentru pamant, pe care il insufletea cu lumina si caldura.

Gargarita ca mesager de dragoste

Gargarita este cel mai cunoscut simbol de noroc. Cu toate acestea, ea este si un simbol de dragoste. In traditia asiatica, se spune ca atunci cand prindem o gargarita trebuie sa ii dam drumul si ea va zbura spre sufletul nostru pereche, soptindu-i numele nostru la ureche. Ascultand mesajul gargaritei, dragostea noastra adevarata se va grabi sa ne fie alaturi. Fermierii din timpuri stravechi considerau gargarita a fi prevestitoare de bine, alungand raufacatorii plantelor.

Se spune ca numarul de puncte de pe spatele gargaritei indica numarul de luni in care toate dorintele noastre legate de dragoste se vor indeplini. In traditia noastra folclorica, gargarita este, de asemenea, privita ca un mesager de dragoste. Se spune ca daca ea se aseaza pe o fata nemaritata, aceasta trebuie sa-i cante Gargarita rita/ Zboara-n poienita/ Unde vei zbura/ Acolo m-oi marita si fecioara isi va intalni alesul.

Steaua de mare ca mesager de dragoste

In traditiile Crestine, steaua de mare o reprezinta pe Fecioara Maria (Stella Maris – Steaua Marii) ce, plina de dragoste, netezeste calea pe ape si este o emblema a salvarii in timpurile grele. Ca si stelele de pe cer, stelele de mare sunt simboluri ceresti ce semnifica iubirea divina. Pe langa faptul ca este un mesager de dragoste, steaua de mare detine caracteristici precum inspiratia, intuitia, calauzirea si stralucirea mintii.

Lebada ca mesager de dragoste

Lebada reprezinta o multitudine de simboluri – dragoste, gratie, puritate, dar si sinceritate. Fiind o alta personificare a Afroditei, lebada semnifica si castitatea. Celtii credeau despre ca lebedele erau entitati marinimoase, iar legenda spune ca ei incrustau imaginea lor in medalioane de argint pe care le purtau pentru a fi protejati de fortele malefice. In Hinduism, lebada este cunoscuta sub numele de Pasarea Hamsa si semnifica dragostea divina si spiritul uman. Lebada este si ea un simbol al Fecioarei Maria, reprezentand puritate si dragoste.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!