Cum să păstrezi un echilibru între muncă și familie

Cum să păstrezi un echilibru între muncă și familie

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Din ce în ce mai mulți oameni se gândesc la cum să-și organizeze corect viața personală pentru a găsi un echilibru între muncă și viața personală. Toată lumea vrea să învețe cum să-și stabilească prioritățile corect, să aloce timp pentru construirea de relații, să iubească și să fie iubit, precum și să simtă sprijin din partea partenerului.

Cel mai adesea, cariera și treburile casnice îți ocupă toată energia. În acest timp, instituția familiei este devalorizată, mulți oameni nu înțeleg cum pot să mai aibă timp și de un copii, fără să se simtă epuizați. Un psiholog clinician, un expert în psihosomatică și o mamă a șase copii au vorbit despre cum să construiești un management al timpului în relație corect și fără să te extenuezi.

Petrecerea timpului împreună – argumente pro și contra

Pe de o parte, căsătoria nu mai este considerată un atribut necesar al unei vieți fericite. Acest lucru este confirmat și de statisticile divorțurilor: numărul divorțurilor este aproape egal cu numărul căsătoriilor.

Oamenii nu mai stau să tolereze o persoană lângă care nu se simt fericiți doar pentru că sunt căsătoriți. De asemenea, beneficiile căsătoriei nu mai sunt un motiv de a rămâne în relație, astfel încât poți lua un credit ipotecar singur și îți poți umple timpul de comunicare cu prietenii și cunoștințele.

În același timp, mulți oameni își pun întrebarea: „De când s-a schimbat conceptul de iubire? De ce nu mai suntem în stare să creăm o căsnicie puternică?”. La urma urmei, esența unei persoane, creierul, psihicul și corpul său sunt formate pentru viața în societate, pentru a crea o familie.

Majoritatea încă mai au nevoie de dragoste, acceptare și căldură. Toate acestea pot fi obținute în familie. Acolo putem fi noi înșine, să ne simțim în siguranță și încrezători, să ne dezvoltăm împreună și să creștem copii.

Petrecerea timpului împreună ajută la consolidarea relațiilor. A fi o familie puternică înseamnă a fi acolo în vremuri bune și în vremuri rele. Când partenerii petrec timp împreună, își acordă reciproc atenție și sprijin. Dacă excludeți acest timp din programul de viață, relația se va deteriora inevitabil.

Se întâmplă adesea ca unul dintre membrii cuplului să fie constant ocupat cu munca sau alte chestiuni, astfel încât nu are timp pentru comunicarea cu familia. Acest lucru duce la îndepărtarea partenerilor unul de celălalt, pentru că nu mai primesc căldura și îngrijirea necesară. Iar în cele din urmă, se apropie ușor, ușor de despărțire.

A fi constant împreună este și dăunător: fiecare persoană are nevoie de spațiul său personal. Este important să ai un cerc de prieteni apropiați, pe lângă soț și copii, propriul cerc de interese. De asemenea, orice persoană trebuie să petreacă timp singură în fiecare zi pentru a nu se pierde pe sine. Prin urmare, „graficul relațiilor” trebuie echilibrat. Iar echilibrul de timp ar trebui să fie nu numai între un partener și muncă, ci și între partenerii de relație.

Cum să găsești timp liber?

Ce se întâmplă dacă considerăm căsătoria ca pe un proiect de afaceri? În ciuda faptului că societatea condamnă o abordare atât de cinică (mulți cred că în acest caz dragostea se va răci), cu ajutorul ei poți găsi același echilibru necesar pentru o relație puternică.

Nimeni nu contestă faptul că principalul lucru în căsătorie este dragostea, dar este necesar să știți cum să o planificați. Ca într-o afacere, o familie necesită investiții, și nu e vorba de bani, ci de timp. Dacă construiți corect managementul timpului, randamentul va fi grozav. Prin urmare, merită să petreceți timp făcând diverse activități de familie:

Conversații, discuții și planificare. Nu degeaba se spune că un cuplu fericit nu se uită unul la altul, ci în aceeași direcție. Cuplurile care au încredere în relația lor își fac planuri de viitor împreună.

Petrecerea timpului împreună. Călătoriile și excursiile, mersul la filme și teatre, vizitarea de expoziții sau o simplă plimbare sunt activități minunate prin care puteți petrece timp împreună. Sporturile în familie sunt, de asemenea, o opțiune excelentă. În acest fel, partenerii nu numai că își vor putea menține sănătatea, dar se vor simți și parte din aceeași echipă.

Concediu de odihnă. Fiecare cuplu ar trebui să se relaxeze periodic, să uite de problemele casnice, să vorbească despre diverse subiecte și să râdă împreună. O astfel de „vacanță” comună va aduce lejeritate și armonie relației voastre.

Dacă sunteți de acord să investiți împreună în dragoste și întărirea familiei, atunci rezultatele unor astfel de investiții vor fi excelente: veți avea propria dvs. casă confortabilă, unde vă puteți deconecta măcar puțin din lumea exterioară și să acumulați energie. Principalul lucru în această metodă este să alocați timpul corect.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!