Cum sa ne facem viata mai usoara mai ales atunci cand treci prin perioade pline de stres

Cum sa ne facem viata mai usoara mai ales atunci cand treci prin perioade pline de stres

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Atâta vreme cât se lasă purtat de curentul vieții, nimeni nu este lipsit de necazuri.” — Carl Gustav Jung

Una din cele mai mari și mai frecvente probleme care trebuie soluționate pentru a îmbunătăți calitatea vieții sau a succesului pe care vrei să îl obții este lipsa măsurilor consecvente pentru o perioadă lungă de timp.

Crearea unui program și acțiunile regulate, nu doar atunci când ești inspirat, sunt un avantaj destul de puternic. Iată câteva sugestii care te vor ajuta să fii tot mai aproape de succes cu fiecare pas:

Când iei măsuri, concentrează-te doar asupra procesului

Nu îți asuma responsabilitatea pentru rezultate. Asumă-ți responsabilitatea pentru ceea ce faci și atât. Rezultatul vine din aceste acțiuni consistente, iar avantajele sunt:

Afli că trebuie să te concentrezi doar pe ce faci la moment, iar energia și atenția focusată într-o anumită direcție te vor ajuta să faci o treabă mai bună.

Simți mai puțină presiune asupra ta. Vei fi mai relaxat și predispus să continui, decât să te gândești neîncetat la rezultatele potențiale care nu vor veni atât de repede cum dorești.

Amintește-ți de ce acționezi

Setează-ți prioritățile și găsește motivele pentru care faci ceea ce faci. Pentru a-ți reaminti în mod constant aceste lucruri:

  • Notează-ți cele mai importante motive pentru care acționezi.
  • Pune-le undeva pentru a le vedea zilnic.

Amintește-ți că nu vrei să te rănești

Când ești dezamăgit și nu crezi că faci ceea ce într-adevăr ai vrea să faci, riști să te rănești și să îți reduci respectul de sine. Indiferent de ce faci pe parcursul zilei, amintește-ți că ești o persoană minunată. Fă un lucru eficient, cu bunătate și te vei simți mulțumit.

Fă pași mici când te simți descurajat

În unele zile poți avea frică să începi prin sarcinile importante. Poate apărea tendința de a amâna lucrurile. Încearcă să fii bun cu tine, pentru a nu renunța.

În astfel de momente:

  • Întreprinde acțiuni mici. Lucrează doar câteva minute asupra unui obiectiv dintr-o sarcină mai mare.
  • Întreprinde acțiuni și mai mici. Dacă nici pasul de mai sus nu funcționează, redu timpul de lucru și mai mult, pentru a nu lăsa totul baltă.
  • Rezultatele mici pot duce la bun sfârșit o sarcină mai mare. Uneori, un mod ușor de a începe sau reîncepe ziua este tot de ce ai nevoie.

Oricum, nu stai pe loc, ci continui să te miști mai departe, indiferent de tempoul pe care îl ai.

Sărbătorește ceea ce ai făcut astăzi.

Când îți apreciezi munca te simți și mai bine. Iar în timp vei avea tot mai multe emoții pozitive, în funcție de gradul de dificultate al lucrurilor pe care le faci.

Așadar:

Rezervă-ți timp la sfârșitul zilei pentru a aprecia acțiunile tale.

Spune-i cuiva despre experiența ta, despre lecțiile învățate și despre cât de mândru ești de lucrurile pe care le-ai făcut azi.

Nu are rost să te comporți urât cu tine. De-asemenea, nu trebuie să încerci să fii perfect. Străduiește-te să înveți din acțiunile întreprinse azi, iar mâine încearcă o altă soluție pentru a vedea dacă funcționează mai bine.

Elimina angajamentele care nu sunt necesare. Cu totii avem angajamente in vietile noastre incepand cu serviciul, copii, sotia, lucruri de facut acasa, civice, religioase, hobby-uri, activitati online si multe altele. Cantareste cantitatea de stres a fiecarui factor si elimina pe cat posibil cele care nu sunt necesare.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!