Cum sa iti declansezi autovindecarea – „autosugestia constienta”care declanseaza autovindecarea

Cum sa iti declansezi autovindecarea – „autosugestia constienta”care declanseaza autovindecarea

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 October 2020 in Spiritualitate

„Totul in mantra este doar o succesiune de cuvinte. Acestea pur si simplu creeaza o gandire care permite rezolvarea oricarei probleme pe care persoana le are. (…) Intrutotul, mantra simbolizeaza aducerea la realitate a unor fenomene din interiorul mintii care vor deveni viabile atunci cand se reflecta asupra persoanei in sine.” (Wikipedia)

Deoarece in vindecare, relaxarea este extrem de importanta, recomand sa se foloseasca o mantra (considera o mantra ca fiind o autosugestie pozitiva) pentru autovindecare, pe care trebuie sa o rostesti in conditii de relaxare, cu ochii inchisi – atunci cand creierul tau intra in starea alpha, propice vindecarii:

Ma relaxez, ma relaxez, ma relaxez si astfel imi vindec aici si acum trupul, mintea si sufletul.

Prin aceasta afirmatie complexa, indeplinesti conditiile necesare vindecarii – respectiv, starea de relaxare, programata mental de catre tine si care va deveni realitate prin efect repetitiv; apoi, tu programezi si actiunea clara de vindecare indreptata catre trup, minte si suflet. Asadar, programezi prin puterea gandului o vindecare completa – trup, minte si suflet: gandind relaxarea, tu te detasezi de suferinta fizica a bolii indepartandu-te mental de aceasta, astfel te poti adanci in starea de relaxare, ceea ce iti linisteste mintea si iti stinge orice conflict generator de boala (stiut fiind ca in spatele oricarei boli se afla un conflict), conflict localizat la nivelul creierului, de unde genereaza o cascada de neurotransmitatori ai bolii.

In aceste conditii (de relaxare, chiar indusa fortat), in sufletul tau coboara linistea necesara relaxarii vindecatoare. In timp, prin folosirea repetitiva a acestei mantre vindecatoare, se creaza noi circuite neuronale prin care se secreta neuropeptidele necesare vindecarii. Si gandeste-te ca totul porneste de la o afirmatie – mantra, care este generatoarea unei noi stari de a fi, tocmai acea stare ce asigura vindecarea.

Pozitia in timpul rostirii mantrei: sa fie una comoda, in care sa te simti confortabil – fie ca stai pe un scaun, cu spatele sprijinit pe un spatar drept, fie ca stai intins in pat, cu mainile pe langa corp, important este sa iti iei un timp al tau, in care sa nu fi deranjat – inchide telefonul, calculatorul si orice din casa care ti-ar putea afecta linistea si siguranta – de ex., nu lasa aragazul deschis!)

Durata – repeta mantra pana cand intri in starea de relaxare; apoi, continua sa spui mantra atat timp cat simti nevoia, dar min. 10 – 15 min., pastrandu-ti o stare confortabila, fizic si psihic. Fa acest exercitiu de trei ori pe zi, preferabil o data dimineata, o data dupa masa de pranz si o data seara, inainte de culcare.

S-ar putea ca in timp ce rostesti in gand mantra – ma relaxez, ma relaxez, ma relaxez si astfel imi vindec aici si acum trupul, mintea si sufletul – ca parte a procesului de detoxifiere emotionala generat de vindecarea mintii, sa eliberezi ganduri-amintiri si trairi uitate, adanc ramase in subconstientul tau; asta e bine, este un semn clar ca vindecarea are loc. Te rog sa continui! Iar atunci cand iti apare un astfel de gand, sa nu te tulburi, doar sa ii permiti sa plece, efect pe care il obtii instantaneu, cu conditia sa nu il analizezi (pe el, gandul) si sa nu-i pastrezi astfel energia.

S-ar putea ca uneori procesul in sine sa devina solicitant, generator de stari emotionale tensionante determinate de amintiri tulburatoare, dar asta este benefic, fiindca acest proces este eliberator. Iar tu il vei continua atat timp cat consideri ca ai sustinerea psihica interioara necesara pentru obtinerea unei stari mai bune.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!