Cum să îți dai seama dacă printre prietenii și rudele tale există o persoană care îți vrea răul: o pildă care îți va da un răspuns

Cum să îți dai seama dacă printre prietenii și rudele tale există o persoană care îți vrea răul: o pildă care îți va da un răspuns

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 February 2022 in De SufletLecții de viațăPildeViata

După cum bine știm, oamenii apropiați sunt cei care ne pot provoca cea mai mare durere. Ei cunosc toate punctele noastre forte dar și cele slabe, secretele noastre, iar distanța dintre noi este mica, aceștia fiind primii care afla ultimele noutăți despre noi.

Și asta este firesc, pentru că fără acești factori nu ar exista iubire – dacă vrei să primești iubire, trebuie să lași o persoană să se apropie de tine, dar nu uita că trebuie să fii pregătit și de faptul că aceasta te poate răni.

Însă ceva ne împiedică să ne dăm seama dacă o persoană are de fapt alte interese și dacă ar fi mai bine să o excludem din cercul nostru social. Acest lucru se întâmpla din cauză că suntem înclinați să credem că toți oamenii sunt la fel de buni ca noi, că nu au alte interese, și tindem să iertăm atunci când o persoană dragă ne face ceva rău sau neplăcut.

Dar lumea din jurul nostru nu este mereu așa cum ne dorim noi să fie – cu toții putem greși însă e diferit când cineva o face în mod intenționat. Ți-am pregătit o pildă care te va ajuta să îți dai seama dacă oamenii din jurul tău caută să profite de tine.

Lupul și turma de oi

Un lup din apropierea unui sat mergea des pentru a se ospăta cu oi. Acesta le-a cauzat locuitorilor din zonă multe necazuri, dar a acționat atât de șiret și priceput încât nu l-au putut prinde, iar oile nu au putut fi protejate de el.

La un moment dat acesta nu a mai venit în sat. Locuitorii au răsuflat ușurați, iar preotul satului a decis să afle care ce s-a întâmplat cu lupul.

Și s-a dus să caute lupul prin pădure, după multe ore de rătăcit, ajunge la un luminiș unde îl observă pe lup că plângea.

Preotul îl întreabă:

– De ce plângi lupule și cum de nu ai mai venit să ne mănânci oile?

– Conștiința m-a chinuit, – îi răspunde lupul. – Nu mai pot face asta. Mi-am dat seama că am greșit și vreau să mă schimb, să mă pocăiesc. Și de vreme ce tu însuți ai venit la mine, atunci aș vrea să te întreb: vrei să faci o slujbă și să te rogi pentru mine ca să mă întorc cu adevărat pe calea cea bună?

Când preotul și lupul au ajuns la biserică, preotul a început să se roage cu ardoare pentru el, pentru că lupul a mâncat și din oile sale.

Iar lupul, de plictiseală, a început să privească pe fereastră, căci predica și rugăciunile i se păreau prea obositoare. Și așa se uită și vede deodată o pictură în ulei: ciobanii cum conduc oile acasă.

Privind la aceasta, lupul a simțit imediat aceeași foame și, contrar promisiunilor și intențiilor sale, nu a putut să suporte și a mârâit la preot:

– Să-ți terminăm rugăciunile cât mai repede, altfel voi rămâne fără cină!

Acesta este unul dintre principalele semne de răutate: atunci când o persoană îți promite că nu va mai face ceva, te asigură că se va schimba și, în final, continuă să te facă din nou să suferi.

Dacă mai merită să ții aproape o astfel de persoană – asta trebuie să decideți singur, pentru că există tot felul de situații.

Totuși, această pildă se referă și la cât de slabă poate fi o persoană. De fiecare dată când încearcă să se schimbe, atunci când dă de greu, alunecă din nou înapoi pe aceeași cale…

 Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!