Cum sa facem fata persoanelor negative din viata noastra si sa ne ferim de influenta energiilor lor!

Cum sa facem fata persoanelor negative din viata noastra si sa ne ferim de influenta energiilor lor!

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Omul se naste liber si apoi peste tot este in lanturi.” – Jean-Jacques Rousseau

Persoanele negative te pot trage in jos in orice conversatie pe care o ai cu acestea. Indiferent ce spui, au un mod specific de a intoarce cuvintele si a pune ceea ce spui intr-un anumit context, astfel incat lucrurile sa ia o directie negativa. Unii oameni pot fi atat de negativi, incat pur si simplu te simti stors de energie doar cat stai in preajma lor.

Treci prin cele 5 puncte de mai jos si vei observa ca in momentul in care ai de-a face cu oameni negativi, in loc sa fii afectat de atitudinea lor, vei putea sa le faci fata in mod constient:

1. Asuma-ti responsabilitatea pentru modul in care reactionezi – Fie ca o persoana este sau nu negativa, pana la urma depinde de tine cum reactionezi si cum o percepi pe aceasta. Cand iti dai seama de acest lucru, de fapt realizezi ca esti stapan pe starea in care te afli. Asuma-ti responsabilitatea pentru perceptia pe care o ai si modul in care reactionezi. Astfel, formeaza-ti un obicei sa interpretezi intr-un mod pozitiv ceea ce se intampla si sa observi caracteristicile pozitive ale celeilalte persoane. La inceput poate ca va fi putin mai dificil, mai ales daca nu prea esti obisnuit sa faci asta, dar odata ce ai cultivat acest comportament, o vei face in mod natural.

2. Abordeaza subiecte usor de discutat – Unii oameni intra intr-o stare de negativitate cand au de-a face cu anumite subiecte de discutie. De exemplu, cunosc pe cineva care intra aproape instant intr-o stare negativa in momentul in care vorbim despre trecut. Daca am intrat in acest subiect, indiferent de ceea ce spun sau nu, discutia va merge de la sine din situatie negativa in situatie negativa.

Atunci cand avem de-a face cu o persoana negativa, una dintre primele optiuni pe care le avem ar fi sa incercam sa le indreptam atentia catre ceva pe care ei il considera pozitiv sau macar neutru. Insa, daca persoana este blocata in acea negativitate, starea de tristete ar putea fi prea adanc inradacinata pentru a putea fi abordata intr-o singura conversatie, sau pentru a-i ajuta sa-i dea de capat.

Astfel, muta subiectul intr-o arie mai usoara cum ar fi un film, ceva ce s-a intamplat de-a lungul zilei, lucruri interesante pe care le-au facut prieteni comuni, stii tu…subiecte usoare pe care cealalta persoana le percepe ca fiind pozitive.

3. Evita sa te certi – Aceasta este una dintre cele mai importante lectii pe care le-am invatat pana acum: nu te certa cu o persoana negativista. O astfel de persoana cel mai probabil are o viziune ingusta si nu va schimba acest lucru doar pentru ca ii spui diferite lucruri. Indiferent ce spui, va gasi o multime de motive pentru a-si sustine punctul de vedere. Discutia va intra intr-un vartej al negativitatii si te va trage si pe tine in el. Daca oferi puncte de vedere constructive si totusi observi ca persoana nu da vreun semn ca ar da inapoi, atunci a sosit momentul sa nu mai continui.

4. Ignora comentariile negative – O modalitate prin care sa ajuti o persoana care gandeste negativ, este sa ignori comentariile negative pe care le face. Daca intra intr-o spirala negativa, ia-o usor raspunzand cu un simplu “Inteleg”, “OK”, sau “Am inteles”.

Pe de alta parte, in momentul in care persoana spune ceva pozitiv, raspunde-i zambind si cu entuziasm. Fa asta din ce in ce mai des si in curand persoana respectiva va observa si simti ca de pe urma unei atitudini pozitive are mai multe de castigat.

5. Gandeste lucrurile din punctul lor de vedere

Ti s-a intamplat vreodata sa te enervezi dintr-un motiv anume si apoi cineva sa-ti spuna sa te relaxezi, chiar in acel moment? Cum te-ai simtit? Ai reusit sa te relaxezi asa cum ti-a sugerat acea persoana sau acest lucru te-a tensionat si mai mult?

Din cate am observat pana acum, persoanele negative sau care sunt suparate dintr-un motiv anume, simt ca au mult mai multe de castigat cand au de-a face cu o persoana empatica ce le intelege punctul de vedere. Ajutandu-i sa faca fata situatiilor emotionale intense, vor lasa loc in mintea lor pentru ca solutiile sa-si poata face aparitia.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!