Cum sa devii cel mai bun prieten al tau! Cel mai frumos sfat!

Cum sa devii cel mai bun prieten al tau! Cel mai frumos sfat!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 February 2019 in Dezvoltare Personala

“Când vei fi mulţumit să fii pur şi simplu tu însuţi şi să nu te compari cu ceilalţi, toţi te vor respecta.” — Lao Tse

“Nu stii de unde provin deciziile tale, ele apar ca niste sughituri. Si atunci cand iei o decizie… Oamenii sufera si se framanta mult prea mult atunci cand iau decizii. Si daca te gandesti suficient de mult, vei realiza ca nu ai fi putut niciodata sa analizezi fiecare detaliu si aspect al situatiei. Informatia pe care ar trebui sa o analizezi la fiecare situatie pentru care trebuie sa iei o decizie este infinita.

Asadar, ce faci? Intri in panica, gandindu-te la ce trebuie sa faci in continuare. Cei care isi fac griji sunt, de fapt, oamenii care se gandesc la toate lucrurile pe care nu le pot controla… la ce s-ar putea intampla. Alegerea este actul de ezitare pe care il facem inainte de a lua o decizie.

Este acea sovaiala din interiorul nostru. Astfel, suntem intotdeauna prinsi intr-o incertitudine si ajungem sa ne intrebam “Oare aleg ce trebuie? Fac ceea ce este corect?” Si iata cum ne lipseste acea incredere in sine. Si fix aceste ganduri si incertitudini sunt cele care ne predispun la alte greseli. Dar daca ai incredere in tine, este posibil sa nu mai faci alegeri gresite.

Trebuie sa iti imaginezi ca esti un nor. Sa te vezi pe tine insuti precum un nor… in carne si oase. Pentru ca, vezi tu… norii niciodata nu fac greseli. Ai vazut vreodata un nor cu o forma gresita? Ai vazut vreodata un val in mare proiectat gresit? Nu… pentru ca norul si valul fac intotdeauna ceea ce trebuie sa faca.

Dar daca te vei trata pe tine insuti asa cum trebuie, ca si cum ai fi un nor sau un val, vei realiza ca NU poti face greseli oricat de mult ai incerca. Chiar daca iei o decizie care pare dezastruoasa, intr-un fel sau altul, toate problemele se vor rezolva. Apoi, prin aceasta realizare iti vei dezvolta o anumita incredere in propria persoana si astfel vei avea incredere si in intuitia ta.

Toate astea sunt doar o metoda de a recunoaste ca nimic nu are legatura cu decizia ta de a face sau a nu face ceva. Degeaba decizi sau nu decizi ca poti face o greseala pentru ca, in final, nu depinde de tine… pentru ca tu esti precum norul si valul. Si daca realizezi asta fara a deveni prea plin de sine vei ajunge intr-un punct in care vei incepe sa faci pace cu tine insuti si vei incepe sa iti recapeti increderea in tine, in intuitia ta.

Viata pe care o ai este cea pe care o ai. Este cea potrivita pentru tine. Fiecare cale este calea potrivita. Totul ar fi putut fi altfel… si ar fi avut la fel de multa insemnatate.”

Ce trebuie sa retinem din acest discurs: Daca ai incredere in tine, vei ajunge sa faci lucrurile pe care trebuie sa le faci. Calea de a practica increderea in propria persoana este sa te consideri un nor. Norii nu fac niciodata greseli. Ai vazut vreodata un nor imperfect? Bucura-te ca un nor si intelege ca nu poti face o greseala, indiferent de ceea ce faci.

In acest fel, vei dezvolta incredere in tine chiar si atunci cand faci ceea ce in trecut considerai ca este o greseala. Si, prin dezvoltarea increderii in propria persoana, vei invata sa ai incredere in intuitia ta. Acesta este modul in care ajungi sa relationezi cu propria fiinta. Cu mintea ta. Cu sufletul tau.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!