Cum sa descoperi care este sensul vietii tale!

Cum sa descoperi care este sensul vietii tale!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 April 2019 in Curiozități

“Adevăratele greutăți pot fi depașite. Doar cele imaginare sunt de neînvins.” – Theodore V. Nail

“Sunt foarte recunoscatoare. Toata viata mi-am dorit sa ajung aici, in acest moment.”

Cel mai interesant lucru despre acest sentiment, in opinia mea, este faptul ca indiferent de statutul social al omului, de viata financiara, de varsta sau de situatia in care se afla, toata viata a dus, fara indoiala, la fiecare moment prezent al vietii lor.

Gandeste-te la asta pentru o secunda. Fiecare lucru care ti s-a intamplat in viata – fiecare succes, fiecare obstacol, fiecare problema aparuta – te-a ajutat sa ajungi in momentul pe care il traiesti chiar acum.

Asta inseamna ca esti exact unde trebuie sa fii pentru a obtine ceea ce iti doresti sa obtii. Este doar o chestiune de a face un nou pas in directia cea buna.

Lucrurile se pot schimba daca vrei la orice varsta. Viata se schimba in fiecare moment. Secretul este sa imbratisam aceste realitati puternice si sa nu le mai amanam.

Gandeste-te la o schimbare pe care vrei sa o faci in viata ta sau la un obiectiv pe care vrei sa il atingi. Si acum intreaba-te: CE VARSTA VEI AVEA IN 10 ANI DACA NU FACI ASTA ACUM?

Cum va fi viitorul tau in 10 ani? Ce varsta vei avea peste 10 ani? In loc sa fii mandra de lectiile pe care le-ai invatat si de progresele pe care le-ai facut, vei simti un sentiment inevitabil de regret pentru ca niciodata nu ai incercat mai mult.

Timpul trece, iar tu te indepartezi si mai mult de visurile tale.

Ce este de facut in continuare?

Daca te-ai saturat de aceleasi rezultate mediocre si parca nimic nu se schimba in viata ta, probabil ca nu ti-ai raspuns la intrebare asa cum trebuia sau ca te-ai intrebat gresit.

Aminteste-ti ca ai nevoie de mult curaj pentru a admite ca ceva trebuie schimbat. Ai nevoie de multa incapatanare pentru a accepta responsabilitatea de a face ca aceasta schimbare sa se intample. Da, cresterea si schimbarea pot fi uneori dificile, insa nimic in viata nu este la fel de greu ca blocarea intr-un loc in care nu apartii.

Asadar… Ce vrei sa schimbi sau sa obtii in aceasta viata?

Ce varsta vei avea peste 10 ani daca nu incerci acum?

Si, poate cel mai important… Esti dispusa sa petreci putin timp in fiecare zi facand lucruri pe care foarte multe persoane nu vor sa le faca astfel incat sa iti poti petrece restul vietii asa cum multe persoane nu pot?

Obiectivele nu duc la schimbari pozitive, ci ritualurile zilnice o fac. Nu mai amana, urmeaza-ti visurile si fa tot ce iti sta in putere pentru a le transforma in realitate.

Viata inseamna asumarea responsabilitatii de a gasi raspunsuri juste la sarcinile pe care aceasta ni le traseaza. Sarcinile si sensul vietii difera de la om la om, tocmai de aceea este cu neputinta sa definim sensul vietii la modul general.

Totusi, Frankl a identificat trei cai prin care putem gasi sensul vietii noastre:

  1. – a crea sau a savarsi o fapta;
  2. – a experimenta ceva sa a fi in relatie cu cineva (IUBIRE);
  3. – a transforma o tragedie personala intr-o victorie (a te inalta mai presus de tine, dincolo de sine);

“Omul in cautarea sensului vietii” (intrata in categoria “cele mai influente 10 carti ale Americii”), este o lucrare ce nu trebuie sa lipseasca din lectura si cultura vreunui profesionist al oricarei forme de terapie. In acelasi timp, cartea este un indrumar indispensabil oricui este interest de a descoperi un sens in existenta sa.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!