Cum să ai o atitudine pozitivă chiar și pe vreme rece: cele mai bune 4 sfaturi pentru zilele de toamnă

Cum să ai o atitudine pozitivă chiar și pe vreme rece: cele mai bune 4 sfaturi pentru zilele de toamnă

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 October 2021 in PersonalitatePsihologieSanatateSfaturi

Toamna nu este întotdeauna plăcută, deoarece se termină căldura și vremea bună și încep temperaturile scăzute. În această perioadă mohorâtă, în care plouă aproape în fiecare zi, bat vânturi reci și este o umezeală permanentă, gândurile triste își fac mai ușor simțite prezența în sufletele oamenilor. Experții în bioenergie recomandă să urmați anumite sfaturi care vă vor ajuta să mențineți o dispoziție bună și o gândire pozitivă, chiar și în cele mai reci zile.

Suntem conștienți că vremea urâtă și îmbrăcămintea groasă nu este cel mai plăcut lucru atunci când scad temperaturile, având în vedere că toată vara a fost cald și v-ați îmbrăcat subțire și lejer. Așadar, experții recomandă să aveți grijă în avans de bunăstarea și starea voastră de spirit, astfel încât să puteți petrece restul anului cu o bună dispoziție și să nu amânați lucruri importante din cauza gândurilor triste, anxietății sau apatiei. Cu ajutorul acestor sfaturi valoroase, veți putea câștiga atât încredere în propriile puteri, cât și forță și motivație pentru noi realizări.

Iată 4 sfaturi care te vor ajuta să rămâi pozitiv chiar și pe vremea rece: 

1. Găsește un hobby care îți place. Un hobby potrivit te poate ajuta să uiți de tristețea și apatia provocată de vremea mohorâtă de afară. Munca creativă va ameliora stresul, vă va încărca cu energie și va contribui, de asemenea, la apariția de noi idei. Poate să fie desen, cântat, dansat, pictat, broderie sau tricotat sau un anumit sport, nu contează ce este atâta timp cât vă face plăcere. Este important doar să vă dedicați complet acelei activități și să alocați destul  timp pentru aceasta, pentru a vă lua gândul de la vremea mohorâtă.

2. O atitudine pozitivă depinde în mod direct de alimentație și este important să adăugați vitamine în alimentație pe timp de toamnă. Este vorba despre legume și fructe proaspete, precum și fructe de pădure, băuturi din fructe sau ceaiuri de plante. Cu ajutorul alimentației adecvate și a mâncărurilor preferate, va fi mai ușor să mențineți o atitudine pozitivă și să rămâneți cu o bună dispoziție chiar și în cele mai reci zile. În plus, vitaminele vor contribui la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelii.

3. Sezonul rece nu este un motiv pentru a sta trist la geam, gândindu-te la zilele cu soare. Hainele călduroase, strălucitoare, compania plăcută și muzica preferată vor lumina viața cotidiană gri, iar o plimbare în aer curat vă va ajuta să vă îmbunătățiți dispoziția. Chiar și toamna mai sunt zile însorite, care pot fi petrecute într-un parc sau în centrul orașului, admirând culorile frumoase ale frunzelor și făcând fotografii excelente.

4. Pe vremea rece, nu este atât de dificil să rămâi vesel: pentru acest lucru trebuie să te dezvolți constant și să înveți lucruri noi. Poți de exemplu să faci un tur gastronomic al orașului, o vizită la un teatru sau o expoziție. Nu pierde din vedere activitățile sau evenimentele organizate de oraș, la care participă oameni entuziaști și cu o minte pozitivă. În compania lor, nu va mai rămâne niciun minut pentru tristețe.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!