Cum ne sabotam singuri viata si sfarsim prin a fi nefericiti… scuzele pe care le gasim mai repede decat solutiile!

Cum ne sabotam singuri viata si sfarsim prin a fi nefericiti… scuzele pe care le gasim mai repede decat solutiile!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 May 2019 in Dezvoltare Personala

“Oamenii sunt triști deoarece sunt prizonieri în povestea lor personală.Toată lumea crede că obiectivul vieții acesteia este să urmezi un plan. Nimeni nu se întreabă dacă acest plan este al lui sau a fost creat de altcineva.”

Oamenii gasesc multe motive pentru a-si explica nefericirea…si aproape toate intra intr-o singura categorie: simple scuze.

Iata 18 dintre cele mai frecvente scuze si cate o afirmatie motivationala pentru fiecare dintre ele. Afirmatiile te vor ajuta sa faci un efort constient pentru a-ti duce convingerile la un alt nivel.

1.Este prea greu: Am abilitatea de a indeplini sarcina pe care mi-am propus-o cu usurinta si indemanare.

2.Este riscant: Sa fiu eu insumi nu inseamna ca-mi asum riscuri. Sunt ceea ce sunt si nu mi-e teama sa o arat.

3.Va dura prea mult: Am o rabdare infinita cand vine vorba de implinirea destinului meu.

4.Familia mea va face o intreaga tragedie din asta: Mai bine sunt dispretuit pentru ca sunt eu insumi decat sa fiu iubit pentru ca nu sunt eu insumi.

5.Nu merit acest lucru: Sunt o creatie divina, o parte din Dumnezeu. De aceea, merit tot ce e mai bun.

6.Nu ma caracterizeaza: Firea mea este in esenta ei perfecta si fara defecte. Catre aceasta esenta ma voi indrepta.

7.Nu-mi permit: Sunt conectat la o sursa nelimitata de abundenta.

8.Nimeni nu ma va ajuta: Circumstantele potrivite si oamenii potriviti vor fi aici si vor aparea exact atunci cand voi avea nevoie.

9. Nu s-a mai intamplat pana acum: Sunt dispus sa atrag tot ceea ce-mi doresc, incepand de acum si de aici.

10. Nu sunt suficient de puternic: Am acces la o sursa infinita de ajutor. Taria mea vine din conectarea la Sursa existentei mele.

11. Nu sunt suficient de destept: Sunt o creatie a unei minti Divine. Totul este perfect si sunt un geniu in felul meu.

12. Sunt prea in varsta: Sunt o fiinta eterna. Varsta corpului meu nu are legatura cu ceea ce fac sau cu cine sunt.

13. Nu-mi dau voie legile: Imi traiesc viata in conformitate cu legile Divine.

14. E prea mult: Ma gandesc doar la ceea ce pot face acum. Daca gandesc in pasi mici, voi obtine lucruri mari.

15. Nu am energia necesara: Ma simt plin de entuziasm si aceasta pasiune ma umple de energie si bucurie.

16. Este istoria familiei mele: Traiesc prezentul cu recunostinta fata de experientele mele din copilarie.

17. Sunt prea ocupat: Pe masura ce imi fac ordine in viata, voi avea suficient timp pentru a raspunde chemarii sufletului meu.

18. Sunt prea speriat: Pot obtine tot ceea ce imi propun, pentru ca stiu ca nu voi fi singur.

Să fii mulțumit cu ceea ce ai sau să vrei mai mult?!

Evident că oamenii sunt împărțiți în două tabere mari, iar pe lângă ei mai sunt și cei câțiva care încă nu s-au decis în care dintre ele se află, oscilând mereu între “da” și “parcă”, între “da” și “da, dar…”.

Ca să fiu sinceră, cu mine și cu voi, nu știu în care tabără e mai bine. Unii spun că a fi mulțumit cu ceea ce ai înseamnă fericire. Și au dreptate. Alții spun că e întotdeauna loc de mai bine și că în viață trebuie să îți depășești limitele. Și cred că și ei au dreptate.

Pentru că suntem mereu nemulțumiți nu reușim să ne găsim liniștea. Tânjim mereu după acel ceva care întotdeauna ne va lipsi, pentru că, fie că recunoaștem public sau nu, niciodată nu vom avea chiar tot ce ne dorim, indiferent câte sacrificii vom face de-a lungul timpului.

Câți dintre cei care au bani, bani mulți, bani pe care îi cheltuie cu nemiluita și a căror lipsă nu se simte pot spune că sunt cu adevărat fericiți, împliniți sufletește?

Câți dintre cei care au muncit pentru o carieră de succes într-un anume domeniu afirmă cu tărie că au și o familie în adevăratul sens al cuvântului. Familia înseamnă timp petrecut împreună. Și cariera înseamnă timp, mult timp petrecut în afara căminului. Una dintre cele două va fi întotdeauna pusă pe locul doi. Deci nu le vei putea situa niciodată pe amândouă pe același loc. Cei care spun că o fac mint și se mint.

Adevărul este că suntem greu de mulțumit. Și extrem de lacomi.

Am putea fi fericiți cu puțin, dar noi vom vrea mereu mai mult…

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!