Cum am fost păcăliți în toți acești ani: colesterolul nu are nimic de-a face cu ateroscleroza!

Cum am fost păcăliți în toți acești ani: colesterolul nu are nimic de-a face cu ateroscleroza!

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2022 in Sanatate

Astăzi vrem să discutăm cu tine un subiect dureros – colesterolul. Pentru început, aș vrea să vă spun o poveste interesantă. Celebrul chirurg vienez Theodor Billroth a făcut la un moment dat un experiment împreună cu studenții săi. Le-a cerut să îndepărteze glanda tiroidă de la capre și oi.

Rezultatele operațiilor l-au surprins foarte mult pe chirurg și pe studenții săi. S-a dovedit că, din cauza operației, a apărut un salt foarte puternic în producția de colesterol în sângele animalelor, ceea ce a dus la ateroscleroza completă a arterelor. Adică, animalele care mănâncă doar iarbă și nu consumă niciodată produse pe bază de plante care conțin colesterol au început să sufere de ateroscleroză.

Acesta a fost primul semn că problemele cu funcționarea glandei tiroide ar putea provoca ateroscleroză. Apoi oamenii de știință au început să efectueze în mod activ cercetări, care au demonstrat că una dintre principalele cauze ale aterosclerozei nu este consumul de grăsimi animale, ci funcționarea necorespunzătoare a „tiroidei”. În acest sens, în secolul al XIX-lea, ateroscleroza era tratată prin prescrierea pacienților în doze mici de hormoni tiroidieni.

Totul s-a schimbat în a doua jumătate a secolului al XX-lea odată cu apariția unei teorii care punea vina pe apariția acestei boli exclusiv pe produsele de origine animală care conțin colesterol. Mulți oameni de știință sunt siguri că această amăgire teribilă este legată de activitatea companiilor farmaceutice, care caută profit peste tot.

Unii experți consideră că această teorie a devenit fatală pentru persoanele care suferă de ateroscleroză. Unul dintre exemplele tragice de incompetență medicală a fost moartea președintelui american Dwight Eisenhower. După infarct, politicianului i s-a prescris o dietă săracă în colesterol, ceea ce nu a făcut decât să complice situația. Cu cât o persoană se limitează mai mult în consumul de grăsimi animale, cu atât nivelul colesterolului crește.

Consecința unei astfel de decizii a fost creșterea rapidă în greutate și mai multe atacuri de cord, care au cauzat moartea prematură a lui Eisenhower. Niciunul dintre studiile efectuate nu a dovedit vinovăția grăsimilor animale în dezvoltarea aterosclerozei, dar au decis să nu răspândească aceste informații. Imaginați-vă doar cum ar afecta acest lucru veniturile companiilor farmaceutice, deoarece medicamentele anti-colesterol sunt cele mai vândute.

Oamenii de știință insistă că cel mai eficient mijloc de combatere a aterosclerozei este excluderea carbohidraților „denși” din dietă. Acești carbohidrați denși se regăsesc în dulciuri, în alimentele bogate în amidon și în produsele rafinate, tocmai acest aliment ar trebui exclus din dietă.

Celebrul fiziolog Rudolph Vikhrov a scris despre faptul că un nivel crescut al colesterolului este doar o consecință a tulburărilor din organism. După ce au analizat statisticile, oamenii de știință au observat că persoanele cu colesterol scăzut au o rată a mortalității de 2 ori mai mare.

S-a dovedit că, colesterolul este o substanță antimicrobiană puternică. Este pur și simplu necesar pentru dezvoltarea normală a creierului și a sistemului nervos central al fătului în uter. Colesterolul scăzut pune ficatul sub presiune , deoarece trebuie să-l sintetizeze din carbohidrați în loc să elimine toxinele din organism.

Colesterolul este un antioxidant, dacă nivelul său scade, organismul poate fi expus la diferite boli: disfuncții, tulburări de memorie, boala Parkinson și accident vascular cerebral. Eliminarea alimentelor care conțin grăsimi animale este un dezastru pentru umanitate, cred oamenii de știință și medicii cu experiență.

Sperăm că ați învățat multe din acest articol. Împărtășește-l și cu prietenii tăi, hai să risipim împreună mitul colesterolului!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!