Cum actioneaza atractia spirituala intre doua suflete!

Publicitate

“Viața este un naufragiu, dar nu trebuie să uităm să cântăm în bărcile noastre de salvare.” Voltaire

Atractia spirituala, care depaseste cu mult atractia fizica, se incadreaza in alte tipuri de conexiuni, care sunt mai comune decat ne imaginam. Cu toate acestea, nu inseamna ca importanta aspectului fizic a incetat sa mai aiba o importanta la fel de mare pentru unele persoane in relatii.

De fapt, asa cum a demonstrat psihologul social, Solomon Ash, oamenii continua sa creada ca tot ceea ce este frumos este si bun si, prin urmare, benefic.

Cand vine vorba despre atractie, trebuie sa tii cont de faptul ca cele mai multe mecanisme sunt controlate de subconstient. Aspectul fizic este ca o scrisoare de intentie in relatie, insa aceasta reclama nu reprezinta intotdeauna cea mai buna sau infailibila momeala pentru a incepe si mentine o relatie. Biologia, chimia si psihicul emotional dau forma acestui camp gravitational al atractiei, unde abordam anumiti oameni, fara a ne da seama cum apare magia magnetismului.

Nu vorbim neaparat de suflete pereche, ci despre personalitati asemanatoare, care sunt in armonie perfecta si care pot crea o legatura stabila. Cu alte cuvinte, atractia spirituala nu este despre suflete pereche, ci despre persoane care vor sa impartaseasca aceeasi calatorie in viata. Potrivit unui studiu realizat de doctorul Raymond Knee, director al laboratorului de psihologie sociala de la Universitatea din Rochester, mai mult de jumatate dintre oameni sunt de parere ca exista suflete pereche, ca oamenii sunt destinati sa fie impreuna si ca acest tip de atractie depaseste iubirea la prima vedere.

In viziunea conceptului de suflete pereche, aspectul atractiei spirituale reprezinta, fara indoiala, o baza fundamentala. Cu toate acestea, acest tip de atractie ar depasi procesele mintale simple asociate unui set de valori, nevoi si afectiuni pentru a ajunge la un camp spiritual mai intens. Din punct de vedere stiintific, abordarea spirituala nu este valida. Insa adevarata atractie mentala nu presupune magie sau destin, ci combinatia a doua personalitati mature care, in plus fata de dragostea eterna, privesc dincolo de relatia prezenta catre o calatorie viitoare prin viata alaturi de un partener.

Publicitate

Din perspectiva persoanelor care cred in suflete pereche, atractia mentala este vazuta ca procesul prin care unirea cu cealalta persoana este atat de intima si perfecta, incat nu trebuie sa spui de ce ai nevoie, deoarece cealalta persoana stie deja.

Persoanele care cred in relatiile eficiente ca parte a cresterii lor personale si emotionale sunt de parere ca soarta nu are o importanta prea mare. Nimeni nu este predestinat cuiva, ci este vorba de investitiile facute in relatii, investitia timpului, vointei si efortului atunci cand intalnesti persoana potrivita. Atractia mintala corespunde in acest caz unui acord de interese, pasiuni, valori, usurinta cu care te intelegi si negociezi, fara a astepta ca persoana de langa sa ghiceasca.

Fundamentele atractiei spirituale

Atractia fizica este intensa si necontrolata. Cu toate acestea, magia reala care contureaza relatiile autentice si stabile reprezinta un echilibru ideal intre ambele dimensiuni, seductia mentala fiind ingredientul cel mai evident si interesant.

Daca ne oprim pentru a descoperi fundamentele atractiei spirituale reale, putem vedea ca exista foarte putine elemente de supranatural. Principalele componente alchimice sunt emotiile, instinctele, chimia si acea intuitie din subconstient, care ne spune ca persoana aceea este cea mai buna alegere pentru noi.

Primul element care trebuie analizat este reciprocitatea.

Ceva atat de fundamental precum primirea unui raspuns pozitiv, sentimentul de a fi recunoscut si apreciat in fata unei alte persoane. Acesta este un factor foarte important pentru atractia spirituala.

Atractia spirituala are de-a face cu interese, valori si standarde etice similare si, de asemenea, cu aceeasi perspectiva asupra lumii. S-ar putea sa existe diferente in unele aspecte, dar aceste mici disonante sunt respectate. Atractia spirituala este aprinsa prin provocare. Unii oameni te fac sa regasesti sensul vietii, te provoaca cu privirea, cunostintele, cu acea combinatie subtila in care familiarul se interpune cu necunoscutul. Incet, se formeaza ceva care, in mod inevitabil, te face sa te gandesti mereu la persoana respectiva.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Ce este frica, totul despre frica si cum sa scapi de frici

Publicitate

Frica ar putea reprezenta cea mai mare problemă de pe planetă, atât la nivel colectiv cât şi la nivel individual. Frica afectează, într-un fel sau altul, toate vorbele, gândurile şi faptele noastre, toate alegerile şi deciziile noastre, toate reacţiile şi răspunsurile noastre. Dacă am putea să transformăm frica, am reuşi să ne transformăm pe noi înşine şi în ultimă instanţă am reuşi să transformăm lumea.

De ce ne este frică?

O privire profundă aruncată asupra vieţii noastre ar conduce la concluzia, împărtăşită de toţi maeştrii spirituali, indiferent de şcoala căreia îi aparţin, că absolut tot ceea ce înseamnă gânduri, acţiuni, comportamente sau reacţii ne sunt dictate, condiţionate, de aceste două emoţii fundamentale: iubirea şi frica. Cele două nu pot coexista, se exclud şi se înlocuiesc reciproc: acolo unde nu este iubire nu există altceva decât frică, iar acolo unde există frică, nu vom găsi niciodată iubire.

Dar de ce anume ne este frică?

Ne este frică de foarte multe lucruri, de absolut orice se poate sau ni se poate întâmpla în viaţă. Ne este frică de ceea ce noi creem sau facem să se întâmple în viaţa noastră sau a altora, de responsabilitatea noastră pentru aceasta. In esenţă ne este frică de viaţa însăşi. Şi ne este frică de viaţă pentru că ea se sfârşeşte prin moarte, ceea ce înseamnă că de fapt, ne este frică de moarte. Toate spaimele noastre se reduc în final la frica de moarte.

Dacă nu ne-ar fi frică de moarte, atunci nu ne-ar fi frică nici de viaţă, cu toate cele ce se întâmplă în cursul ei. Dar cum am putea face aşa ceva: să nu ne fie frică de moarte? Deşi primul impuls de a răspunde ar fi cuprins între imposibil şi extrem de complicat, lucrurile nu stau chiar aşa. Dacă am înţelege acest fenomen, acest proces al morţii, am reuşi, cumva paradoxal, ca în final, ca rezultat al acestei înţelegeri, să înţelegem viaţa. Viaţa noastră aşa cum e, aşa cum suntem.

Ce este frica?

Toate fricile au la bază ideea că avem nevoie de ceva, din partea cuiva sau a ceva din mediul exterior nouă. Pornind de aici, frica se manifestă ca gândul că nu o să putem obţine acel ceva de care credem că avem nevoie. Pornind de la acest gând, toate gândurile noastre următoare, toate alegerile pe care le facem, toate reacţiile şi comportamentele noastre vor avea ca obiectiv obţinerea a ceea ce credem că avem nevoie. Frica se face deci simţită ca o nevoie anunţată.

Soluţia de a scăpa de această frică este ca de câte ori te cuprinde, să te analizezi:

  • – ce anume crezi că ai nevoie să obţii?
  • – este oare posibil să nu ai nevoie de acel ceva?

Răspunsurile ar putea să te surprindă. Ai putea foarte bine, la o analiză atentă, să ajungi la concluzia că nu ai neapărată nevoie de acel ceva. Ai putea chiar să-ţi imaginezi cum va continua viaţa ta fără obţinerea acelui ceva. Dacă ţi se întâmplă aşa ceva, te afli pe drumul curajului, al neînfricării. Dacă ducem lucrurile până la capăt, judecând în acest fel pentru toate fricile noastre, vom ajunge la concluzia că un om care nu are nevoie de nimic, nu are frică de nimic. Nu am nevoie de nimic de la tine, şi ca atare nu mi-e frică de tine.

Publicitate

Dacă am ajuns la concluzia că nu am nevoie nici măcar de viaţa mea, sub această formă, actuală, materială, atunci nu mi-e frică de tine nici dacă mă ucizi. Nu am să fac nimic pentru a te împiedica pentru că de fapt nu poţi să-mi iei nimic din ce am nevoie.

Aceasta este adevărata neânfricare. Este starea în care trăiesc marii maeştrii dintotdeauna.

Manifestările fricii

Frica se manifestă, în plan ideatic, prin unul dintre aceste gânduri:

  • – nu voi obţine ceva de care am nevoie;
  • – voi pierde ceva ce am deja şi de care am nevoie. Acest tip de gând apare cu precădere în cadrul relaţiilor, mai ales al celor romantice, tot sub două forme:
  • – mi-e frică că nimeni nu mă va iubi;
  • – mi-e frică să nu pierd dragostea cuiva care mă iubeşte.

Dacă reuşim ca prin propria analiză atentă să ne rezolvăm aceste frici, putem ajunge într-o stare de sănătate spirituală care să ne permită să înţelegem cu adevărat cine şi ce suntem fiecare dintre noi. Eu exist exact aşa cum sunt, indiferent dacă cineva mă iubeşte sau nu. Nu am cu adevărat nevoie de iubirea altuia pentru a fi eu însumi, în linişte, seninătate şi acceptare. De câte ori credem că bucuria, fericirea, ne vin de undeva din afara noastră, începem să trăim de fapt în frică. Atunci când ne va fi clar că sursa bucuriei vieţii nu este în afara noastră, ci vine din interiorul nostru, frica va dispare.

Deşi poate părea că asta înseamnă o îndepărtare de oameni, în mod paradoxal vom fi mai atrăgători pentru cei din jurul nostru. In ciuda fricii că oamenii ne vor părăsi, ei sunt atraşi de oameni puternici, stabili, sănătoşi spiritual şi emoţional. Nu aroganţi, ci doar conştienţi de ei înşişi. A ajunge în starea în care eşti conştient de tine însuţi, identificarea faptului că posezi tot ce-ţi trebuie, că numai tu eşti sursa bucuriei vieţii tale, reprezintă o adevărată transformare. O transformare într-un om care şi-a îndepărtat toate fricile.

Dacă e uşor sau greu să ajungi acolo, numai tu însuţi poţi afla asta. Dar, orice ai gândi despre fricile tale, ţi-ar fi de mare folos să ai mereu în vedere asta:

Fricile tale NU sunt reale. Tu le inventezi!

Chiar şi dacă lucrul de care te temi se va întâmpla, vei vedea că asta nu are nici o semnificaţie: noi doi putem să ne aflăm şi mâine în exact aceeaşi postură ca şi acum, de o parte şi de alta a acestui ecran.

Dacă vei lua decizia să-ţi înfrunţi fricile, vei mobiliza o energie interioară pe care vei fi surprins să constaţi că o ai, o energie care va vindeca frica. Este energia emoţiei, a bucuriei, a vieţii.

In curând nu va mai fi nimic de care să-ţi fie frică, iar viaţa va deveni o bucurie, aşa cum a fost menit să fie.

Poţi începe când vrei. Chiar azi. Chiar acum.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala