Cum actioneaza atractia spirituala intre doua suflete!

Cum actioneaza atractia spirituala intre doua suflete!

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 April 2019 in Spiritualitate

“Viața este un naufragiu, dar nu trebuie să uităm să cântăm în bărcile noastre de salvare.” Voltaire

Atractia spirituala, care depaseste cu mult atractia fizica, se incadreaza in alte tipuri de conexiuni, care sunt mai comune decat ne imaginam. Cu toate acestea, nu inseamna ca importanta aspectului fizic a incetat sa mai aiba o importanta la fel de mare pentru unele persoane in relatii.

De fapt, asa cum a demonstrat psihologul social, Solomon Ash, oamenii continua sa creada ca tot ceea ce este frumos este si bun si, prin urmare, benefic.

Cand vine vorba despre atractie, trebuie sa tii cont de faptul ca cele mai multe mecanisme sunt controlate de subconstient. Aspectul fizic este ca o scrisoare de intentie in relatie, insa aceasta reclama nu reprezinta intotdeauna cea mai buna sau infailibila momeala pentru a incepe si mentine o relatie. Biologia, chimia si psihicul emotional dau forma acestui camp gravitational al atractiei, unde abordam anumiti oameni, fara a ne da seama cum apare magia magnetismului.

Nu vorbim neaparat de suflete pereche, ci despre personalitati asemanatoare, care sunt in armonie perfecta si care pot crea o legatura stabila. Cu alte cuvinte, atractia spirituala nu este despre suflete pereche, ci despre persoane care vor sa impartaseasca aceeasi calatorie in viata. Potrivit unui studiu realizat de doctorul Raymond Knee, director al laboratorului de psihologie sociala de la Universitatea din Rochester, mai mult de jumatate dintre oameni sunt de parere ca exista suflete pereche, ca oamenii sunt destinati sa fie impreuna si ca acest tip de atractie depaseste iubirea la prima vedere.

In viziunea conceptului de suflete pereche, aspectul atractiei spirituale reprezinta, fara indoiala, o baza fundamentala. Cu toate acestea, acest tip de atractie ar depasi procesele mintale simple asociate unui set de valori, nevoi si afectiuni pentru a ajunge la un camp spiritual mai intens. Din punct de vedere stiintific, abordarea spirituala nu este valida. Insa adevarata atractie mentala nu presupune magie sau destin, ci combinatia a doua personalitati mature care, in plus fata de dragostea eterna, privesc dincolo de relatia prezenta catre o calatorie viitoare prin viata alaturi de un partener.

Din perspectiva persoanelor care cred in suflete pereche, atractia mentala este vazuta ca procesul prin care unirea cu cealalta persoana este atat de intima si perfecta, incat nu trebuie sa spui de ce ai nevoie, deoarece cealalta persoana stie deja.

Persoanele care cred in relatiile eficiente ca parte a cresterii lor personale si emotionale sunt de parere ca soarta nu are o importanta prea mare. Nimeni nu este predestinat cuiva, ci este vorba de investitiile facute in relatii, investitia timpului, vointei si efortului atunci cand intalnesti persoana potrivita. Atractia mintala corespunde in acest caz unui acord de interese, pasiuni, valori, usurinta cu care te intelegi si negociezi, fara a astepta ca persoana de langa sa ghiceasca.

Fundamentele atractiei spirituale

Atractia fizica este intensa si necontrolata. Cu toate acestea, magia reala care contureaza relatiile autentice si stabile reprezinta un echilibru ideal intre ambele dimensiuni, seductia mentala fiind ingredientul cel mai evident si interesant.

Daca ne oprim pentru a descoperi fundamentele atractiei spirituale reale, putem vedea ca exista foarte putine elemente de supranatural. Principalele componente alchimice sunt emotiile, instinctele, chimia si acea intuitie din subconstient, care ne spune ca persoana aceea este cea mai buna alegere pentru noi.

Primul element care trebuie analizat este reciprocitatea.

Ceva atat de fundamental precum primirea unui raspuns pozitiv, sentimentul de a fi recunoscut si apreciat in fata unei alte persoane. Acesta este un factor foarte important pentru atractia spirituala.

Atractia spirituala are de-a face cu interese, valori si standarde etice similare si, de asemenea, cu aceeasi perspectiva asupra lumii. S-ar putea sa existe diferente in unele aspecte, dar aceste mici disonante sunt respectate. Atractia spirituala este aprinsa prin provocare. Unii oameni te fac sa regasesti sensul vietii, te provoaca cu privirea, cunostintele, cu acea combinatie subtila in care familiarul se interpune cu necunoscutul. Incet, se formeaza ceva care, in mod inevitabil, te face sa te gandesti mereu la persoana respectiva.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!