Cum a ajuns vinovat Bill Gates pentru pandemia de coronavirus

Cum a ajuns vinovat Bill Gates pentru pandemia de coronavirus

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2020 in Articole

Poziția clară a lui Bill Gates cu privire la modul de a face față coronavirusului l-a făcut o țintă pentru teoreticienii conspirației online .

Firma analistă Zignal Labs a constatat că, de la începutul anului, numărul de postări pe rețelele de socializare care susțin că fondatorul Microsoft ar fi contribuit la crearea virusului a crescut exponențial. Conform rezultatelor calculelor, teoriile conspirației cu menționarea lui Gates și a virusului au fost menționate de 1,2 milioane de ori pe rețelele sociale și emisiunile TV.

Analiza a relevat faptul că peste 16.000 de postări pe Facebook despre Gates și virus au adunat aproape 900.000 de aprecieri și comentarii. Cele mai vizionate 10 videoclipuri de pe YouTube ale speculației Gates au obținut 5 milioane de vizionări în martie și aprilie.

Aparent, aceste teorii s-au născut dintr-un tweet din ianuarie de la un blogger video care a susținut că Gates știa în prealabil despre pandemie. Dovezile citate au fost un brevet de vaccin depus de organizația britanică Pirbright Institute, care a fost sponsorizat de Fundația Gates. Câteva zile mai târziu, această teorie a fost preluată de site-ul Infowars.

Cu toate acestea, acest vaccin nu are nicio legătură cu noul coronavirus; este un remediu pentru un coronavirus complet diferit la păsările de curte. La sfârșitul lunii ianuarie, Full Fact respinsese deja zvonurile conform cărora Institutul Pirbright ar fi depus un brevet legat de noul coronavirus în 2015.

Din toate punctele de vedere, teoriile conspirației Bill Gates sunt răspândite de activiștii anti-vaccin americani și activiștii de dreapta.

Roger Stone, fost consilier de campanie Trump care a fost condamnat la 40 de ani de închisoare la începutul acestui an, a declarat într-un interviu săptămâna aceasta: „Dacă Bill Gates a jucat un rol în crearea și răspândirea acestui virus este o întrebare deschisă” .

Fundația de caritate Bill și Melinda Gates a alocat 250 de milioane de dolari pentru combaterea pandemiei coronavirusului, inclusiv dezvoltarea și producerea unui vaccin. Gates a apărut la televiziune și a scris numeroase articole despre lupta împotriva virusului și a criticat recent Donald Trump pentru că a refuzat să finanțeze Organizația Mondială a Sănătății.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!