Cu totii avem regrete in viata, uneori poate am facut prea mult, alte ori prea putin… iata cum poti sa scapi de regrete si sa traiesti o viata linistita in continuare

Cu totii avem regrete in viata, uneori poate am facut prea mult, alte ori prea putin… iata cum poti sa scapi de regrete si sa traiesti o viata linistita in continuare

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Daca nu poti sta langa un om cand ii este greu, nu ai dreptul sa stai langa el nici cand ii este bine.” – Paulo Coelho;

Nu exista viata fara regrete. Regretul este atat un sentiment, cat si un tipar de gandire in care cineva este concentrat asupra unui eveniment, al unor reactii sau actiuni care ar fi putut fi luate in trecut.

Regretele pot deveni sarcini dureroase care interfereaza cu fericirea noastra actuala, ne provoaca durere si ne restrange sfera viitorului. Regretul neproductiv ne poate impiedica sa mergem mai departe.

Daca simti ca esti depasita de regrete, incearca sa identifici sentimentele, sa inveti sa te ierti si sa mergi mai departe.

Testeaza aceasta tehnica:

Pasul 1: Intelege regretul – Afla ce este regretul. Regretul este un mod critic de gandire sau un sentiment in care te invinovatesti pentru lucrurile care s-au intamplat. Regretul se poate manifesta cu privire la lucrurile pe care le-ai facut sau nu.

Pasul 2: Nu transfera durerea, ci transform-o. – Daca nu gasesti modalitati de a invata din durerea trecuta, probabil ca vei fi sortita sa repeti din greselile pe care le-ai facut si sa transferi durerea tuturor celor cu care interactionezi – de la prieteni, la membrii familiei, partener de cuplu si colegi.

Scapa de apasarea pe care o are trecutul asupra ta si vezi ce lectii utile poti invata din ea ca sa poti progresa.

Pasul 3: Spune-ti ca nu esti bine. – Nu pierde timp si energie pretinzand ca esti bine cand tu de fapt te simti ranita, singura, confuza sau speriata din cauza durerii din trecut. Alege sa fii sincera cu tine si sa iti spui ca suferi. Acesta este un pas important deoarece accepti ce se intampla in sufletul tau si nu te mai ascunzi.

Pasul 4: Accepta trecutul tau – Accepta realitatea! Accepta ce s-a intamplat in trecutul tau, accepta lucrurile care ti-au provocat durere. Nu mai nega nimic si nici nu mai minimiza efectul pe care aceste intamplari l-au avut asupra vietii tale. Vorbeste deschis despre trecutul tau cu alte persoane care duc lupte similare. Facand asta poti readuce speranta nu doar in viata ta, ci si a lor.

Pasul 5: Depaseste-ti teama – Poti trece dincolo de frica de necunoscut si de un viitor plin de speranta cand alegi sa traiesti tot ce se intampla. Concentreaza-ti atentia asupra binelui din viata ta, cel care inlatura toata teama si iti ofera linistea de care ai nevoie.

Timpul nu aşteaptă pe nimeni şi nimeni altcineva nu aşteaptă după tine. Nu te aşteaptă nimeni să te hotărăşti dacă vrei să iubeşti sau să iei calea altui suflet, asta pentru că viaţa e prea scurtă ca să o iroseşti cu oameni necumpătaţi. Nu aşteaptă nimeni să scapi de regrete pentru că ele sunt atât de nenorocite încât te pot îndepărta de oricine dacă vrei cu orice preţ să le păstrezi. Viaţa e prea scurtă pentru a fi trăită cu regrete. Nu aşteaptă nimeni să te vindeci de trecut dacă nu faci decât să trăieşti acolo neîncercând măcar să te smulgi din ghearele sale.

Încearcă să renunţi la tot ce te poate ţine pe loc şi te poate determina să trăieşti altfel decât ţi-ai dori. Viaţa e o călătorie la finalul căreia ajungem cu toţii la aceeaşi destinaţie, dar la acea destinaţie fiecare are o poveste de spus. Tu ce poveste vrei să spui? Trăieşt-ţi viaţa în aşa fel încât povestea pe care o vei spune să fie cea pe care ţi-ar face plăcere să o asculţi, aşa poţi fi fericită.

În viaţă n-ai prea mult timp de pierdut cu iubiri în care tu eşti singurul om care oferă sentimente, dar ai întotdeauna destul timp să alegi ce vrei să faci mai departe şi să faci fără să mai stai pe gânduri. Ai destul timp să îţi oferi şansa de a mai iubi din nou sau de a renunţa la tot ce te face nefericită.

În viaţă n-ai prea mult timp de pierdut cu regrete, oameni care nu te respectă şi iubiri în care tu eşti singurul om care oferă sentimente.

Dacă pierzi timp cu ceea ce nu contează, îţi mai ajunge viaţa să trăieşti tot ceea ce merită să fie trăit? Nu… Aşa că nu mai pierde vremea! Fă totul pentru a-ţi aduce fericirea!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!