Copiii au nevoie de bunici în viața lor pentru a se dezvolta sănătos

Copiii au nevoie de bunici în viața lor pentru a se dezvolta sănătos

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăViata

Nu poți contrazice faptul că a avea bunici iubitori care sunt fericiți să-și dedice timpul îngrijirii nepoților nu este o mare fericire. Studii recente arată că, copiii care petrec mult timp cu bunicii cresc mai sănătoși, mai energici și mai fericiți decât cei care nu o fac. Iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Bunicii joacă cu adevărat roluri foarte importante în viața fiecăruia dintre noi.

Bunicii îi ajută pe nepoți să fie mai fericiți

Un studiu publicat în revista științifică The Gerontologist confirmă acest lucru . Sarah Moorman și Geoffrey Stokes au descoperit că oamenii care sunt apropiați de bunici au mai puține șanse de a experimenta stres și depresie. Același lucru este valabil și pentru persoanele în vârstă, comunicarea cu nepoții este bună pentru ei și îi ajută să fie fericiți.

Nepoții ascultă părerea bunicilor

Adesea sunt cazuri când copiii nu ascultă părerea părinților. Însă pe de altă parte, cuvintele bunicilor sunt de mare importanță pentru ei.

Bunicii sunt legătura noastră cu trecutul

Bătrânii sunt legătura dintre prezentul și trecutul nostru. Ei sunt cei care spun nepoților istoria familiei și îi ajută să simtă legătura inextricabilă cu generațiile trecute.

Bunicii ajută la evitarea greșelilor.

Bunicii sunt implicați direct în dezvoltarea nepoților lor ca indivizi. Sunt oameni experimentați care au o viață întreagă în spate, plină de suișuri și coborâșuri. Părerea și sfaturile lor merită cu adevărat ascultate.

Bunicii – un sprijin pentru un copil

Pentru fiecare copil, bunicii sunt un sprijin de încredere. Aceștia sunt oamenii pe care te poți baza în cele mai dificile situații, de exemplu, în timpul certurilor dintre părinți. Bunica și bunicul vor fi întotdeauna bunica și bunicul tău, indiferent dacă unul dintre părinți pleacă și nu vrea să-și mai vadă copilul.

Bunicii ne învață să râdem de lucrurile mărunte

Bătrânii îi învață pe copii să râdă de ei înșiși. Iar acest lucru este foarte important în dezvoltare. Fiecare dintre noi poate ajunge într-o situație incomodă, iar la persoanele în vârstă acest lucru se întâmplă destul de des. Principalul lucru este să percepi astfel de momente din viață cu umor și să continui să te îndrepti către obiectivul tău.

Copiii care au bunici sunt mai prosperi

Cercetările arată că copiii care sunt crescuți în mod activ de bunicii lor sunt, în general, au mai mult succes atât la școală, pe plan financiar cât și în viața de zi cu zi. Însă a avea nepoți este bine și pentru bătrâni.

Bunicii sunt întotdeauna prietenii noștri

Toată lumea, chiar și cel mai mic copil, știe că, cu bunicii își poate permite mult mai multe decât cu părinții. Bunicii și-au crescut deja copiii și acum își permit să fie mai puțin stricti și să închidă ochii la multe năzdrăvănii și chiar să le ofere dulciuri sau voie să petreacă mai mult timp cum vor ei.

Bunicii sunt modele de urmat

Bunicii sunt oameni cu principii morale și sisteme de valori înalte. Nepoții au multe de învățat de la ei.

Oamenii în vârstă știu multe despre stilul bun de viață

Un alt motiv pentru care a avea bunici este atât de grozav este că aceștia pot învăța generațiile noi un stil de viață mai bun. De acord, felul în care tinerii se îmbracă acum și cât de neglijent își tratează hainele nu poate fi comparat cu felul în care se îmbrăcau bunicii acum 50-60 de ani.

Avem multe de învățat de la bunica și bunicul nostru

Aceștia ne învață și noi, dar în același timp învață și ei. Într-adevăr, există lucruri pe care copiii le înțeleg mult mai bine, precum utilizarea dispozitivelor electronice.

Bunicii ne învață să apreciem fiecare clipă

Adulții se bucură rar de prezent, din cauza tuturor problemelor actuale.. Dar bunicii, care înțeleg cât de trecătoare este viața, știu cu adevărat să se bucure de fiecare clipă. Și sunt capabili să transmită asta nepoților lor.

Bunicii sunt o sursă inepuizabilă de iubire

Bunicii își iubesc nepoții necondiționat. Dragostea lor se manifestă în absolut orice, de la o privire și o atingere până la acțiuni despre care uneori nici nu știm.

Nu uita niciodată că bunicii sunt familia ta. Fă-ți timp să-i vizitezi și mulțumește-le pentru toată dragostea pe care ți-au oferit-o de-a lungul vieții. Nu amâna această chestiune importantă, pentru că poate veni un moment când va fi prea târziu.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!